Suficient de mare cat sa fie mortala, intotdeauna conform cu importanta data ranilor de catre victima.
Depinde cine este aruncătorul de cutiţe.
Unele nici nu se simt, altele te fac să aproape mori de durere.
Nu stiu ma, sint imun la ele.De fapt am crezut mereu ca scopul lor este sa te raneasca sau sa te faca fericit.In ambele cazuri cred ca e o neghiobie sa te lasi lovit, e un fel de a te imbata cu apa rece. Vorba e destinata vintului, e destinata sa zboare.
Depinde cu cata ura si rautate sunt invaluite iar daca noi le acceptam normal ca dor, invenineaza inima usor.Ranile pot sa fie vindecate la un moment dat.
Nu prea se poate generaliza un raspuns pentru ce ai intrebat. Detaliile despre emitator, receptor, situatie, circumstante sunt suficiente ca sa tragi o concluzie.
Destul de mare incat sa schimbe in intregime cursul unei vieti sau sa schimbe radical personalitatea unui om.
In functie de efectul informativ al emitatorului in raport cu emotiile receptorului, rana poate fi plata, nesimnificativa, sau foarte adanca.
Direct proportionala cu importanta persoanei care iti adreseaza acele cuvinte.
Orice cuvant poate rani, si chiar si tacerea poate rani, iar ranile pot fi chiar si fatale...
Depinde de cine transmite mesajul. Dacă nu știm cine îl transmite, CUM este transmis mesajul. Cât de mult mă deranjează și cât de aproape sau departe e de adevăr, cât de puternice sunt argumentele, cât de ironic/sarcastic sunt transmise vorbele.
În general, pentru persoane sensibile ca mine, aduce răni stimei de sine, te face să te întrebi „mă, o fi cum a zis ăla?".
Depinde de atacator si de victima.De rezistenta emotionala a victimei o rana poate fi nesemnificate, sau sa dureze cateva ore, saptamnai, luni, ani sau chair toata viata.DEpinde de la cine vin cuvintele daca vin de la cineva care e doar o cunostinta, ranile se vindica repede dar daca esti ranit de cei dragi dureaza mai mult pana sa se vindice, chiar daca timpul le vindica la cea mai mica atincere acele rani incep sa sangereze.O rana provocata de cuvinte poate fi mai mare si mult mai dureroza decat o rana fizica iti poate schimba intro clipa personalitate si ruina increderea in sine.
Uneori foarte mare.Depinde de la cine catre cine sunt adresate cuvintele. Cele mai dureroase cuvinte sunt cele care-ti distrug sansele de a face\deveni cineva\ceva.
Mult noroc!
Sunt cuvinte care au puterea de a rani un suflet sensibil. Rana nu se vede, se simte doar intensitatea durerii.
Dar mai sunt si cazuri de exceptie : cei care sustin ca sufletul nu exista. Si atunci eu cred ca un cuvant nu-i poate rani decat daca este scris pe o piatra! In cazul asta avem sanse sa vedem rana, iar marimea nu depinde de cuvantul imprimat.
Eu urasc sa ma raneasca persoanele pentru care mi-as da viata, inclusiv parintii mei x(.L-a inceput am crezut ca se vor schimba dar Am capatat pentru ei o ura desavarsita impletita cu o durere in suflet...
Depinde de cuvinte...dar bineinteles o putere mare ..in functie de persoana care zice cuvintele si de receptor.
Depinde de cuvinte deoarece cuvintele spuse direct pot rani foarte tare pe langa cele spuse indirect ca desigur ca ranesc dar mai putin
Pai unele cuvinte rele le spunem la intamplare si uneori fara sa vrem sau de nervii...sunt mai durerose ca loviturile fizice.@_@
Pai depinde ce cuvinte si daca sunt foarte dureroase atunci rana cam ar fi destul de mare.Dar ti-a spus cineva niste cuvinte dureroase de intrebi asta? Sper sa fi sanatos.Bafta!
Waww acea rana poate cauza multe de exemplu o depresie eu am o prietena careia i s-a intamplat asa si chiar si mie mi s-a intamplat si am suferit mult din cauza vorbelor acelea fara sens insa la un moment dat am invatat ca e mult mai bine sa imi vad de viata mia proprie si sa ignor