Viata evolueaza zici tu? Ce inseamna pentru tine a evolua, asta la nivelul asta, viata. Daca evolutie inseamna ca stau la soare si din alb ma fac brunet, da putem spune ca evoluam Dar pot sa stau la soare un milion de ani si tot brunet voi fi, nu o sa se schimbe nimic, nu o sa am 6 mani, 2 capuri, poate ca cine stie oi avea nevoie de 2 capuri nici noi si nici o alta viata de pe planeta asta.
Poate ca viata nu a aparut pe aceasta planeta,intrebarea asta,sau teorie nu este la fel de valabila ca cea a evolutiei?
O sa stam pe pamantu asta,pana cand o sa dispara tot,or sa ramana numa speciile ce ne intereseaza pe noi oamenii de care avem nevoie,dar sigur speciile astea nu or sa se modifice,si nici noi nu cred ca o sa fim capabili sa le modificam anatomic,morfologic etc.
Uite un exemplu Calul aparu pe continent,teren intins,are o anume talie. Oamenii lau dus pe insule si astfel aparu poneii dar tot cai sunt,numa ca talia lor s-a micsorat nitel,tot copite au,tot iarba maninca.Ok daca lucru asta inseamna evolutie, atunci asta e, evoluam in felul asta.
Atunci de ce i se mai spune Teorie? Eu stiu ca teoria este ceva care n-a fost demonstrat, ma refer la fenomene fizice, la chestii reale, nu la matematica o chestie cand se afla clar deja nu mai e teorie.
Greu să dai un search pe Google, doar așa, de curiozitate?
"TEORÍE, teorii, s. f. 1. Răspuns sau soluție la o chestiune filosofică sau științifică, bazată pe dovezi și coordonată sistematic cu alte răspunsuri într-un întreg doctrinar; interpretare bine întemeiată a dovezilor." - https://dexonline.ro/definitie/teorie
Aberatii scrii tu, odata ca nici nu ai avut dea face cu domeniul asta, dar te bagi asa aiurea in seama apoi tu ce stii e ce citesti de pe net, si cat pricepi din ce citesti.Mai ai fost si la scoala, mai bine faceai altceva, ai pierdutu timpul aiurea.Cadn vii si sustii cu tarie o teorie, adica vorbe goale, deja nici nu mai are rost sa disicute careva cu tine nu mai poti fi salvat, tu nu accepti absolut nimic de la altii, indiferent ca e bine sau nu. Daca tu spui ceva si restul te apropba aia e tot ce te intereseaza deja esti in al 11 cer, doar asta cauti tu.Cand e sa aduci ceva argumente la ce sustii deja o bagi pe aici, aberezi, scrii prosti, adica prostiii si alte subiecte total pe langa ceea ce sustii.Cum poti veni sa spui cuiva ca abereaza? Pe ce baza? Aratai ca tu ai dreptate,tot bati din gura aia numai balarii,daca iti arata cineva un deget si ti-a placut deja ala esti il sustii pe ala pana la capatul universului.Tu de fapt doara sustii ce gasesti si mai citesti de pe netu asta,nimic altceva,nimic de la tine, sa vad si eu ca gandesti, ca ai asa o minte deschisa, sa vii si tu cu o teorie, cu ceva de la tine chiar de e gresit, dar asta conteaza f mult.Asa sa bati tobele mereu cu aceiasi placa sustind pe X si pe Y nu te mai naga nimeni in sama
Stii vorba aia ""multi vad,putini si pricep"" ei asta esti tu ai citit degeaba, ai inteles exact in gura Pai ba nene ba, tu vii cu definitii pe care nici macar nu le pricepi? Pfff mai cauta, vezi poate gasesti ceva cumva.
Deci tu ai o problema, sau o situatie si trebuie sa dai un raspuns, asa cum zice definitia ta.Raspunsul ala poate sa fie si numa vorbe goale, tot un raspuns este.Deci asta este o Teorie, nu alea din matematica, am si zis.
Hai sa te iau altfel.Virusul HIV exista? Ai vreo dovada ca exista,sau cineva de pe planeta asta a vazut vreodata un virus? Deci s-a dat un raspuns la o situatie,bazata pe vorbe si dovezi indirecte, adica fix pix, sau apa de ploaie, pana nu dovedesti clar cum sta acea situatie teoria ramane la nivelul ala de teorie, adica de apa de ploaie, zeama lunga sa ajunga
Ai dreptate, am gresit eu trebuie sa fiu ceva mai explicit. Teoria este asa cum spune si definitia un raspuns sau solutie la o situatie, DAR aceast raspuns este initial sau in multe cazuri doara teoretic, adica vorbe, care apoi trebuiesc demonstrate.Si in matematica daca ai o teorie trebuie sa o demonstrezi,altfel vor ramane vorbe goale.
Deci poate nu am explicat eu bine, ori nu m-am exprimat bine, teoriiile sunt vorbe goale, care apoi sunt ori nu demonstrate. Faptu ca cineva da din gura si explica el verbal cum sta treaba, asta nu inseamna ca deacu gata exact asa si este.
Cu alte cuvinte teoria devine valida, devine facto numa atunci cand este demonstrata.In cazul de fata,nici nu stiu despre ce mai era vorba cred ca de evolutie, deci in acest caz nu s-a demonstrat nimic, teoria se bazeaza pe ceva observatii, pe baza carora a fost enuntata aceasta teorie.
Dar nu a spus nimeni ca lucrurile chiar asa stau, adica da e batut in cuie, s-a demonstrat lucru asta.De aia spun eu cas vorbe goale.
Cand dai o explicatie care se bazeaza doara pe ceva subtire, care nu demonstreaza clar acel lucrur fenomen teoria respectiva, mai ales in cazul asta, unde trebuie sa vezi, deci sun situatii unde nu vii doara cu vorbe ca asa crezi tu.Asa crezi tu, ok demonstreaza, arata ca este cum spui.
Eu asa vad situatia.Tu cum o vezi?
Nu are nicio legătură mișcarea de revoluție cu apatitia spațiului și timpului. Așteaptă sa ajungi în clasa X-a... că acolo la psihologie înveți ce-s alea premise, cât și cum se trag concluziile...
Pentru cineva cu "ustensilele" potrivite isi poate da seama usor daca pamantul se roteste in jurul soarelui, este observabil. Nu stiu insa cat de observabil este viitorul sau inceputul.