| eustache1616 a întrebat:

Daca o sa putem sa simulam emotii pozitive unui om, practic o sa fim fericiti 100% din timp, intrebarea mea e o sa reusim asta vreodata?

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Emoții de suprafață. Ca și euforia data de alcool. Unii care beau, beau ca sa ajungă la ea. Pentru că au alte probleme mai grave pe care nu le pot rezolva. Alcoolul nu ii face fericiți. Doar acoperă pe moment problemele. Însă ele sunt mereu acolo. Așa vor face și pastilele de fericire, daca vor exista vreodată. Așa cum face și medicatia psihiatrica, doar ameliorează simptomele.
Mai mult, ca sa fii deplin fericit, trebuie sa ai răspunsul la întrebarea "de ce?" Cît timp e ceva care sa te roada pentru că nu înțelegi de ce se întâmplă așa, nu poți fi fericit. Și întrebarea asta nu tine de emoții, ci de spirit. Nu poți înțelege de ce-ul decat prin profunzimea spiritului. Ratiunea e prea mica ca sa cuprinda răspunsul la "de ce?". Și atunci trebuie sa treci de superficialitatea emoției și să cobori in adincimea spiritului. Lucrurile prufunde te fac cu adevărat fericit. Celelalte dau doar o spoiala de fericire. Ca alcoolul.

| IMaster a răspuns:

Este posibil ca in viitor sa fie dezvoltate tehnologii care sa permita simularea sau inducerea unor emotii pozitive intr-o persoana, dar acest lucru ar presupune o intelegere profunda a modului in care creierul proceseaza emotiile si ar implica probleme etice complexe. De exemplu, daca am putea sa simulam constant emotii pozitive intr-o persoana, aceasta ar putea avea probleme in a distinge intre emotiile reale si cele simulate, ceea ce ar putea avea efecte negative asupra dezvoltarii acestei persoane si asupra relatiilor sale cu ceilalti. In plus, simularea unor emotii pozitive ar putea avea efecte negative asupra capacitatii unei persoane de a face fata emotiilor negative in mod sanatos, deoarece aceasta nu ar mai avea ocazia sa invete sa gestioneze astfel de emotii.

In general, emotiile sunt o parte importanta a experientei umane si au un rol esential in dezvoltarea si intelegerea noastra a lumii din jurul nostru. Desi este posibil sa fim tentati sa incercam sa eliminam emotiile negative din viata noastra, acest lucru ar putea avea efecte negative asupra dezvoltarii noastre umane si ar putea face mai dificila intelegerea si conectarea cu ceilalti oameni. In schimb, ar fi mai sanatos sa invatam sa ne gestionam emotiile negative intr-un mod sanatos, sa ne asiguram ca avem parte de emotii pozitive in viata noastra si sa ne bucuram de emotiile pe care le traim, indiferent daca sunt pozitive sau negative.

| eustache1616 explică (pentru IMaster):

Bine,dar sa dezvoltam o tehnologie care sa te ajute sa fii mai controlat ar fi ok? eu unul as zice ca da, ca na acolo mai scapa emotii negative.

| Mosotti a răspuns:

Pai deja s-a reusit insa mai e de cizelat treaba, urci serotonina, dopamina si endorfinele si o sa ai emotii bune mereu si 100 % fericit.
Se poate cu medicatie, droguri, insa e dificil de controlat sa nu faca rau, inca, dar in viitor se va rezolva asta.
Emotiile pozitive vin de acolo, daca ai depresie ai emotii negative adica cand serotonina si celelalte is jos mereu.

Pai am trecut eu prin asta prin 2009-2010 in mod natural cand beam lapte cu cacao urca tonusul sus, eram fericit, aveam energie, aveam chef ca lumea de una si alta, nu aveam treaba.
Dura cam 10 ore treaba.

Si daca serotonina si alea stau mai sus mereu, o sa fi mai fericit mereu, o sa te bucuri mai mult de chestii, o sa suferi mai putin la chestii rele.