S-ar forma un megacontinent la ecuator, o zi ar dura cat un an, planeta nu ar mai avea forma elipsoida, bombata la poli, ci sferica si ar ramane doua oceane uriase, potrivit Environmental System Research Institute. Mai mult, lipsa fortei centrifuge ar provoca schimbari climatice catastrofale si cutremure devastatoare
Interesant.iar referitor la gravitatie ce sar intipla cu gravitatia.ar fi aceiasi sau ar suferi ceva modificari?
Ar aparea diferente climatice devastatoare, forma pamantului ar fi perfect sferica, nu cum e acum, bombata la poli
Tocmai miscarea de rotatie a pamantului da si gravitatie, nu ar fi miscare, nu ar fi gravitatie.
1 daca acum sar opri am zbura cu toti in spatiu
2 lumea ar fi impartita in doua emisfera in emisfera nordica ar fi 6 luni zi in cea sudica noapte si invers asta pentru ca inca se roteste in jurul soarelui, totusi sa nu uitam de inclinatia lui spre soare care ar exista
acum cu gravitatia tocmai prezenta ei determina rotirea planetei in jurul ei din cauza masei si soarele se roteste in jurul lui
Rotatia lui in jurul lui? hm...mai citeste. ca sa ti explic sa intelegi mai bine. un motociclist se invarte cu motorul intr un glob mare cu o viteza de sa zicem 170 de km pe ora, in momentul in care viteza scade sa zicem brusc la 50 de km pe ora ala cu motocicleta se rostogoleste si cade in interiorul globului pentru ca la viteza statea lipit de glob, avea gravitatie si neinvartinduse nu mai are gravitatie si cade. astea sunt faze care le fac motociclistii cascadori de ani de zile si sunt bazate pe fizica respectiv pe gravitatie
Pe o parte ar fi zi mereu, si pe alta noapte mereu. Dar nu cred ca s-aar putea ca Pamantul sa nu mai aiba miscare de rotatie. Ce a ruginit?
La pct 2 nu cred ca e asa cum spui.6 luni zi in nord si 6 luni in sud noapte.cred ca le cam incurci.meridianele au aceiasi ora nu crezi. daca in Romania sa zic este zi si in africa se sud tot zi este.iar noapte si zi ar fi pete tot pentru ca asa cum ai aratat pamaintul are miscare de revolutie.deci o perioada ar fi zi o alta ar fi noapte in acelasi loc.
Asta arata ce? ca gravitatia este data de rotatia unui corp sau altceva? daca noi acum ne rotim si avem gravitatie, daca neam opri dupa cum spui am incepe sa plutim.asta inseamna ca gravitatia este data de o miscare a acelui corp.deci daca nu mai avem rotatie nu mai avem nici gravitatie asa cum o stim sau simtitm acum da? si atunci cum mai este cu teoria deformarii spatiului timp care da gravitatia, este nula sau cum? aici de fapt voiam sa ajung. unia spun ca gravitatia este data de greutatea unui corp care sta pe acest spatiu timp.nu doar spun din ce am auzit asta ar fi explicatia nu stiu daca corecta dar acceptata in lumea stiintifica.dar pe de alta parte daca stam si luam o planeta uite de ex VENUS vom observa ce? ca are cam aceeasi gravitatie ca si pamintul, pentru ca are cam aceiasi masa si poate greutate.iar venus nu se roteste nicium ca si pamintul.Venus care o miscare de rotatie de aproape un an, deci ziua pe venus este mai mare ca anul.pai teoria asta cu faptul ca plutim prin aer cade sau cum e? pe venus daca am ajunge sa expludem restul am merge la fel de usor ca si pe pamint, nu am fi intimpinat nici un fel de greutati.deci in acest caz se pare ca cei care spun gravitatie este data de deformarea spatiu timp se pare ca balanta se indreapta de partea lor. daca ne uitam la MARTE are o gravitatie mica desi se roteste ca si pamntul are aproape aceiasi inclinatie si asa mai departe, insa gravitatie este toatal diferita, pentru ca este aproape la jumate cit pamintul sau cit o fi.nici eu nu accept acea teorie cu deformarea spatiului dar nu am o demonstratie asa sigura.pe de alta parte daca ne uitam la statia spatiala aia nu au gravitatie aproape deloc si-o se afla f aproape de pamint.deci lipsa rotatiei sau a unei roatii mai mari da statiei spatiale lipsa gravitatiei. daca ar fi fost sa fie dupa deformare atunci si ea deformeaza si pe linga asta se afla f aproape de pamint.la fel si luna iar luna are gravitatie f mica.u cam ce crezi cine sau ce determina gravitatia unui corp?
Ok daca cadem spre pamint sau spre soare este regula ca trebuie sa si te rotesti? uite de ex pamintul sa zic are o masa si o greutate.mai sint corpuri ca si pamintul? un corp asemanator este Venus da? ei daca acea cadere de care tu zici ne da rotatie atunci venus ar tgreb sa aiba cam aceiasi roatatie ca si pamintul da? ei si de ce nu o are si totusi are aceiasi gravitatie? pe venus o zi este mai lunga ca un an.chestia ca are cam aceiasi gravitatie ca si pamintul probabil pentru ca are axceiasi masa si greutate si deformeaza la fel.asta este de partea ta insa nu stiu daca si roatatia este data de aceasta cadere. apoi luna care se afla f aproape de pamint de ce nu are gravitatie sau ma rog de ce nu o are asa mare? statia spatiala nu are gravitatie sau o are aproape de zero de ce? se afla sa nu zic in dar linga atmosfera pamntului si totusi nu are gravitatie.si eu as vrea sa cred ca asa ar sta lucrurile cu gravitatia dar ceva nu se leaga.ori poate gravitatia este data de mai multi factpori printre care si miscarea de roatie. daca ai vazut acele filme in care arata nave care au gravitatie, ai vazut ca ele se rotesc au ceva sisteme care rotesc si fac acea gravitatie.banui ca filmele au si ceva adevar sau macar au ceva consultanti inainte sa fie facute.
Pe o parte ar fi mereu zi? pai eu cred c a nu mereu ci poate doar sa zic 6 luni apoi vine noaptea si apoi zi.am spus ca nu te rotesti in jurul tau dar totusi planeta se misca in jurul soarelui.iar soarele lumineaza oriunde.acum ca e ruginit chiar ar putea sa nu se mai roteasca.ca rugina tocmai asta si fgace bloceaza piesele si daca nu o ungem la timp s-ar putea sa se opreasca zic eu.deci ori o ungem cu vijn ori cu tuica si ii mai dam un sut sasi contiunuie rotatia.
În urma mișcări de rotație se formează ziua șă noaptea, dar și anotimpurile.
În lipsa ei, pământul s-ar opri în loc.Pe o pare ar fi ziuă, iar pe cealaltă întunecat.Nici anotimpurile nu s-ar mai forma așa că, pe partea cu soarele ar fi prea cald, pe când unde e noapte, totul ar îngheța.
Cel puțin, așa mi s-a explicat la ora de geografie.
Baftă!
Pai ia sa vedem daca chiar asa stau lucrurile.dar nu uita ca pamintul mai are si o miscare de rezolutie, adica de miscare in jurul soarelui.deci ia pune tu o minge undeva si apoi rotestete in jurul acelei mingi fara a te roti si in jurulu propriului corpo sa vezi ce o sa obsv.iar anotimpurile n-are legatura cu roatia.anotimpurile apar datorita inclinatiei axei pamintului si a directie sau a unghiul pe care razele de soare cade pe o suprafata.deci pamaintul daca sar opri nu ar deveni plat si indreptat spere soare sa fioe peste tot la fel.intelegi ce zic cred.de inghestat unde e noapte asa este ar ingheta dar apoi dupa 6 luni sau stiu si eu 5 sau 4 ar veni soarele acolo unde a fost inghestat si ar incalzi.dar daca pe o parte este cald si pe una rece vom avea totusi o circulatie a aerului daca admitem ca va fi atmosfera.deci aerul va circula si cumva si partea aia intunecata nu va fi chiar atit de inghetata zic eu.tu ce spui?
Va cadea cind? peste milioane de ani sau poate peste miliarde de ani.si nu cred ca o cometa a inclinat axa pamintului si nici ca iar fi d at rotatie. daca te uiti toate planetele au axa inclinata si miscare de roatie.cimpul gravitational terestru pina unde se intinde? nu cred ca se intinde doar atit cit este atmosfera.eu cred ca deja trece si de luna.si atunci acea nava ar fi trebuit sa aiba ceva gravitatie nu? dar ea nu are nicicum.iar un corp asezat intre pamint si luna te asigur ca nu va cadea pe pamint nici dupa milioane de ani.va continua sa stea acolo si sa orbiteze pamintul. poate sa cada in miliarde de ani dar cam mult nu? daca cometa a lovit pamintul pe venus pe marte si asa mai departe cine lea lovit? pe sturn cine a lovit-o? si aia e planeta gazoasa.naspa nu? iar Venus se roteste in jurul sau.nu am spus ca nu se roteste.am spus ca se roteste f f incept o zi pe venus fiind mai mare ca un an.si am spus ca daca gravitatia da si rotatia atunci venus fiind asemantoare ca si pamintul ar fi trebuie sa aiba o viteza de rotatie cit mai apropiata.dar nu e asa deloc.cred c a urmaresti ce zic.mai degraba ai putea sa fi spuis ca soarele ar influenta cumva roatia ei, venus fiind mai aproape de soare.
BuruianaAnaMaria întreabă:
tarantulaverde întreabă:
AvalohAlyn întreabă: