Asta arata ce? ca gravitatia este data de rotatia unui corp sau altceva? daca noi acum ne rotim si avem gravitatie, daca neam opri dupa cum spui am incepe sa plutim.asta inseamna ca gravitatia este data de o miscare a acelui corp.deci daca nu mai avem rotatie nu mai avem nici gravitatie asa cum o stim sau simtitm acum da? si atunci cum mai este cu teoria deformarii spatiului timp care da gravitatia, este nula sau cum? aici de fapt voiam sa ajung. unia spun ca gravitatia este data de greutatea unui corp care sta pe acest spatiu timp.nu doar spun din ce am auzit asta ar fi explicatia nu stiu daca corecta dar acceptata in lumea stiintifica.dar pe de alta parte daca stam si luam o planeta uite de ex VENUS vom observa ce? ca are cam aceeasi gravitatie ca si pamintul, pentru ca are cam aceiasi masa si poate greutate.iar venus nu se roteste nicium ca si pamintul.Venus care o miscare de rotatie de aproape un an, deci ziua pe venus este mai mare ca anul.pai teoria asta cu faptul ca plutim prin aer cade sau cum e? pe venus daca am ajunge sa expludem restul am merge la fel de usor ca si pe pamint, nu am fi intimpinat nici un fel de greutati.deci in acest caz se pare ca cei care spun gravitatie este data de deformarea spatiu timp se pare ca balanta se indreapta de partea lor. daca ne uitam la MARTE are o gravitatie mica desi se roteste ca si pamntul are aproape aceiasi inclinatie si asa mai departe, insa gravitatie este toatal diferita, pentru ca este aproape la jumate cit pamintul sau cit o fi.nici eu nu accept acea teorie cu deformarea spatiului dar nu am o demonstratie asa sigura.pe de alta parte daca ne uitam la statia spatiala aia nu au gravitatie aproape deloc si-o se afla f aproape de pamint.deci lipsa rotatiei sau a unei roatii mai mari da statiei spatiale lipsa gravitatiei. daca ar fi fost sa fie dupa deformare atunci si ea deformeaza si pe linga asta se afla f aproape de pamint.la fel si luna iar luna are gravitatie f mica.u cam ce crezi cine sau ce determina gravitatia unui corp?
Nu. Am fi aruncati datorita fortei cetintrifuge,nu a lipsei de gravitatie.
Ca atunci cand esti intr-un carusel ce se roteste, iar acesta se opreste brusc, carpul aflat in interior, adica tu, are tendinta de a sari din el. Asta s-ar intampla cu noi daca miscarea de rotatie a Terrei s-ar opri brusc.
Aia stiam, dar nu despre asta voiam sa stiu.a spunem ca sar opri lent si nimic nu s-ar intimpla din ce s-ar intimpla daca sar opri asa brusc.deci am pluti asa cum ai spus sau nu? daca am pluti atunci inseamna ce? ca nu mai avem gravitatie.pai daca nu mai avem gravitatie inseamna ca aceasta este data de rotatie sau cum? si teoria deformarii spatiu timp nu mai e valabila sau cum?
În urma mișcări de rotație se formează ziua șă noaptea, dar și anotimpurile.
În lipsa ei, pământul s-ar opri în loc.Pe o pare ar fi ziuă, iar pe cealaltă întunecat.Nici anotimpurile nu s-ar mai forma așa că, pe partea cu soarele ar fi prea cald, pe când unde e noapte, totul ar îngheța.
Cel puțin, așa mi s-a explicat la ora de geografie.
Baftă!
Pai ia sa vedem daca chiar asa stau lucrurile.dar nu uita ca pamintul mai are si o miscare de rezolutie, adica de miscare in jurul soarelui.deci ia pune tu o minge undeva si apoi rotestete in jurul acelei mingi fara a te roti si in jurulu propriului corpo sa vezi ce o sa obsv.iar anotimpurile n-are legatura cu roatia.anotimpurile apar datorita inclinatiei axei pamintului si a directie sau a unghiul pe care razele de soare cade pe o suprafata.deci pamaintul daca sar opri nu ar deveni plat si indreptat spere soare sa fioe peste tot la fel.intelegi ce zic cred.de inghestat unde e noapte asa este ar ingheta dar apoi dupa 6 luni sau stiu si eu 5 sau 4 ar veni soarele acolo unde a fost inghestat si ar incalzi.dar daca pe o parte este cald si pe una rece vom avea totusi o circulatie a aerului daca admitem ca va fi atmosfera.deci aerul va circula si cumva si partea aia intunecata nu va fi chiar atit de inghetata zic eu.tu ce spui?
Care ar fi acea planeta? sau un corp care are miscare de rotatie nula si totusi are gravitatie? stii una macar? sau sint doar teorii? daca luam cum am spus o nava spatiala acolo vom avea gravitatie? ma rog in afara de gravitatia aia f slaba, ma refer asa la o gravitatie mai mare o sa aiba? acum sa incercam sa rotim acea nava cu o anumita viteza.va capata acea nava o gravitatie mai mare da sau nu?
Scuze pentru gramatica, asa este stau cam naspa la capitolul asta.ori poate ca asa vreau sa scriu, pentru ca sintem pe net.dar e ok nu ma supar nicicum ca nu am de ce.dar esti sigura ca este asa cum spui? miscarea de revolutie este alta maincare de peste adica? nu este aceiasi cu miscare de rotatie a pamintului in jurul soarelui? eu asa staim.asa e numeste aceasta miscare de revolutie.adica pamintul se misca in jurul soarelui. miscare geocentrica.inver ar fi miscare heliocentrica.am mai invatat si eu cite ceva la scoala.recunosc nu eram pre stralucit dar mai retin unele chestii.deci sa inteleg daca avem miscare de revolutie in jurul soarelui, iar miscare de rotatuie zero vom avea mereu aceiasi fata catre soare? da sau nu?
E logic,nu?
Tu ești un punct,iar eu mă învârt în jurul tău, și totodată,în jurul meu. Dacă nu mă voi mai învâtri și în jurul meu,doar în al tău,față de tine,o să rămân tot cu fața(sau cu spatele,depinde de cum mă opresc),chiar dacă-mi continui jocul cu învâtreala față de tine.
Deci, dacă avem mișcarea de revoluție a Pământului dar nu și cea de rotație (în jurul axei sale), vom avea mereu aceeași față, față de Soare.
Scuză-mă dacă greșesc, dar așa mi de pare logic.
Ok sa zicem ca asa este.luna aremiscare de rotatie in jurul axei sale? are.atyunci cum explici ca totusi ea arata catre noi doar o singura fata? deci lucrurile sint mai mult decit par la prima vedere.luna se misca in jurul axei ei dar cu o viteza identica cu miscarea de revolutie in jurul pamintului.eu cred ca daca nu se roteste arata ambele fete. daca se roteste poate arata ori doar o fata ori toate.in momentu in care tu te rotesti dor cu fata la soare sa zic atunci te rotesti si in jurul tau.altfel nu ai putea sa faci acest lucru.eu asa vad ca e logic.desi tu nu vezi ca te rotesti, este doar ceva apoarent, asa ti se pare tie ca nu te rotesti dar tu te rotesti.un alergator ce alearga pe o pista el va avea mereu aceiasi pozitie fata de gazon pentru ca se roteste in jurul propriului coprp. daca nu sar roti atunci ar luao razna, ar alerga cu lateraul sau cu spatele si asa mai departe aratind mereu cite o parte c atre gazon.eu asa vad.el alergind putin cite putin face curba adica se roteste.ca se roteste f incet este adevarat dar o face.
1 daca acum sar opri am zbura cu toti in spatiu
2 lumea ar fi impartita in doua emisfera in emisfera nordica ar fi 6 luni zi in cea sudica noapte si invers asta pentru ca inca se roteste in jurul soarelui, totusi sa nu uitam de inclinatia lui spre soare care ar exista
acum cu gravitatia tocmai prezenta ei determina rotirea planetei in jurul ei din cauza masei si soarele se roteste in jurul lui
La pct 2 nu cred ca e asa cum spui.6 luni zi in nord si 6 luni in sud noapte.cred ca le cam incurci.meridianele au aceiasi ora nu crezi. daca in Romania sa zic este zi si in africa se sud tot zi este.iar noapte si zi ar fi pete tot pentru ca asa cum ai aratat pamaintul are miscare de revolutie.deci o perioada ar fi zi o alta ar fi noapte in acelasi loc.
Ar aparea diferente climatice devastatoare, forma pamantului ar fi perfect sferica, nu cum e acum, bombata la poli
Nu ma refeream cde am pati noi sau ar pati viata de pe pamint.dar poate ca nu ar fi sf lumii odata ce pamaintul nu ar pierde gravitatia.de fapt eu asta voiam sa intreb sau mai bine zis la asta voiam sa ajung dar asa indirect.sa aflu daca pamaintul in acest caz si-ar pierde gravitatia.deocamdata nu am aflat sigur daca o pierde ori nu.din unele raspunsi se pare ca unia spun ca da altii ca nu.
Pe o parte ar fi zi mereu, si pe alta noapte mereu. Dar nu cred ca s-aar putea ca Pamantul sa nu mai aiba miscare de rotatie. Ce a ruginit?
Pe o parte ar fi mereu zi? pai eu cred c a nu mereu ci poate doar sa zic 6 luni apoi vine noaptea si apoi zi.am spus ca nu te rotesti in jurul tau dar totusi planeta se misca in jurul soarelui.iar soarele lumineaza oriunde.acum ca e ruginit chiar ar putea sa nu se mai roteasca.ca rugina tocmai asta si fgace bloceaza piesele si daca nu o ungem la timp s-ar putea sa se opreasca zic eu.deci ori o ungem cu vijn ori cu tuica si ii mai dam un sut sasi contiunuie rotatia.
Tocmai miscarea de rotatie a pamantului da si gravitatie, nu ar fi miscare, nu ar fi gravitatie.
Rotatia lui in jurul lui? hm...mai citeste. ca sa ti explic sa intelegi mai bine. un motociclist se invarte cu motorul intr un glob mare cu o viteza de sa zicem 170 de km pe ora, in momentul in care viteza scade sa zicem brusc la 50 de km pe ora ala cu motocicleta se rostogoleste si cade in interiorul globului pentru ca la viteza statea lipit de glob, avea gravitatie si neinvartinduse nu mai are gravitatie si cade. astea sunt faze care le fac motociclistii cascadori de ani de zile si sunt bazate pe fizica respectiv pe gravitatie
Ok daca cadem spre pamint sau spre soare este regula ca trebuie sa si te rotesti? uite de ex pamintul sa zic are o masa si o greutate.mai sint corpuri ca si pamintul? un corp asemanator este Venus da? ei daca acea cadere de care tu zici ne da rotatie atunci venus ar tgreb sa aiba cam aceiasi roatatie ca si pamintul da? ei si de ce nu o are si totusi are aceiasi gravitatie? pe venus o zi este mai lunga ca un an.chestia ca are cam aceiasi gravitatie ca si pamintul probabil pentru ca are axceiasi masa si greutate si deformeaza la fel.asta este de partea ta insa nu stiu daca si roatatia este data de aceasta cadere. apoi luna care se afla f aproape de pamint de ce nu are gravitatie sau ma rog de ce nu o are asa mare? statia spatiala nu are gravitatie sau o are aproape de zero de ce? se afla sa nu zic in dar linga atmosfera pamntului si totusi nu are gravitatie.si eu as vrea sa cred ca asa ar sta lucrurile cu gravitatia dar ceva nu se leaga.ori poate gravitatia este data de mai multi factpori printre care si miscarea de roatie. daca ai vazut acele filme in care arata nave care au gravitatie, ai vazut ca ele se rotesc au ceva sisteme care rotesc si fac acea gravitatie.banui ca filmele au si ceva adevar sau macar au ceva consultanti inainte sa fie facute.
Va cadea cind? peste milioane de ani sau poate peste miliarde de ani.si nu cred ca o cometa a inclinat axa pamintului si nici ca iar fi d at rotatie. daca te uiti toate planetele au axa inclinata si miscare de roatie.cimpul gravitational terestru pina unde se intinde? nu cred ca se intinde doar atit cit este atmosfera.eu cred ca deja trece si de luna.si atunci acea nava ar fi trebuit sa aiba ceva gravitatie nu? dar ea nu are nicicum.iar un corp asezat intre pamint si luna te asigur ca nu va cadea pe pamint nici dupa milioane de ani.va continua sa stea acolo si sa orbiteze pamintul. poate sa cada in miliarde de ani dar cam mult nu? daca cometa a lovit pamintul pe venus pe marte si asa mai departe cine lea lovit? pe sturn cine a lovit-o? si aia e planeta gazoasa.naspa nu? iar Venus se roteste in jurul sau.nu am spus ca nu se roteste.am spus ca se roteste f f incept o zi pe venus fiind mai mare ca un an.si am spus ca daca gravitatia da si rotatia atunci venus fiind asemantoare ca si pamintul ar fi trebuie sa aiba o viteza de rotatie cit mai apropiata.dar nu e asa deloc.cred c a urmaresti ce zic.mai degraba ai putea sa fi spuis ca soarele ar influenta cumva roatia ei, venus fiind mai aproape de soare.
Ce e asa greu de inteles, spatiu e o tesatura iar orice masa o deformeaza, desigur ca nu sar roti in jurul lui ca nu ar avea de ce de fapt ar sta pe loc ar atrage alte obiecte in jurul lui bine asa e sf, asta pentru ca unde sunt planete sunt stele asa ca orbiteaza in jurul acelei stele
Nu am inteles ce ai vrut sa spui.scuzama,vrei sa reformulezi? eu stiu f bine la ce teorie te referi si mi-a si explic asa babeste.dar nu se lelaga totul asa cum am vrea sau dori.acea retea cum spui deformata cum poate imprima unui corp o miscare de rotatie? eu cred ca aceasta miscare de rotatie este imprimata corpurilor de galaxie, care si ea se roteste, galaxie care la rindul ei i sa imprimat de la inceput aceasta miscare de rotatie.scuze ca scriu cam mult dar vreau sa lamurim cumva daca putem aceste aspecte. apoi nu ai raspuns ce am intrebat. daca asezem un corp pe aceasta retea nuita spatiu si timp acel corp va deforma acea retea.de acord.dar daca acel corp nu se roteste sa admitem ca nu se roteste.ar mai avea corpul ala gravitatie? da sau nu? ex meu cu o nava spatiala este bun zic.lasam asa nava fara roattie si sigur vom pluti in ea. avem deja deomstratia cu statia spatiala.au fost si sint oameni care stau acolo si plutesc in interiorul ei.statia se roteste totusi dar f f incet.sa admitem a cum ca rotim acea statie sau facem un inel in jurul ei metalic, material de care o fi si il rotim.va avea statia gravitatie mai mare? da sau nu? eu cred ca va avea.de aici trag concluzia ca aceasta gravitatie nu tine doar de deformarea acestei retele, ci si de viteza de roatatie.nu stiu cita dreptate am dar mi se pare logic.sau poate gresesc?
S-ar forma un megacontinent la ecuator, o zi ar dura cat un an, planeta nu ar mai avea forma elipsoida, bombata la poli, ci sferica si ar ramane doua oceane uriase, potrivit Environmental System Research Institute. Mai mult, lipsa fortei centrifuge ar provoca schimbari climatice catastrofale si cutremure devastatoare
Interesant.iar referitor la gravitatie ce sar intipla cu gravitatia.ar fi aceiasi sau ar suferi ceva modificari?
Gravitatia ar ramane la fel deoarece nu are legatura cu miscarea de rotatie a pamantului
Ai o dovada ceva in acest sens? dovada ar fi planeta venus daca e sa ne, uam dupa ce se stie si cit de sigur se stie.dar eu vad si altceva.vad o statie spatiala cum este SSI si care nu are gravitatie. oamenii plutesc in ea.ea se afla f aproape de pamint deci gravitatia pamintului ar trebuie sa se resimta si acolo nu? luna la fel este f aproape de noi dar si pe luna aproape ca plutesti.deci tu spui clar ca miscarea nu influenteaza cu nimic gravitatia corect? atunci de ce o nava nu are gravitatie? una care sa sp; unem nu se roteste s au se roteste f f incet? ar putea o nava prin unele mecanisme de rotatie sa isi creeze gravitatie asa cum arata in filme? sau alea dor sint filme si nu e nimic adevarat acolo? eu de asta nu prea sint multumit cu teoriile astea cu spatiu curburi etc. poate o fi nu zic nu dar ceva lipseste din aceasta ecuatie.
Http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/phy99/phy99x82.htm uite dovada citeste prima intrebare si raspunsul ei acordat de un om de stiinta
Asa si care este omul ala de stiinta ca eu nu am vazut acolo nici unu.ce ai dat tu este un site ca si pe aici unde discuta oameni ca si noi.man omenii de stiinta nu stau pe astfel de situri crede-ma. daca sint unia pe la NASA pe site dar aia nu stau sa explice sa lamureasca tot poporul.si apoi nu raspunde tuturor ca are si el job.iar eu nu am intrebat pe aici una alata sa fiu trimis mai stiu pe ce site. daca tu ai citit si ai inteles atunci fama si pe mine sa inteleg, folosind cuvintele tale.si poate mai intra si altii si o sa inteleaga.asa si eu te pot trimite la cucu bau sa citesti nu stiu ce.sintem pe aici sa ne explicam noi intre noi.nu sa dam citate, definitii din carti sau formule.asa si eu am destule carti, ori gasesc pe net definitii, formule si rewiuri.dar nici una dintre ele nu da o explicatie asa cum eu caut.adica mura in gura.adica sa inteleaga un copil de gradinita si in acelasi timp si nea ion de 80 de ani.noi de aia sintem pe aici.sitele asta nu este unul de stiinta in care sau pe care intra doar oameni care deja sint experti.aici intra oricine nu stie ceva, ori vrea sa invete ceva.ori sa isi explice ceva.sau sa primeasca o explicatie pe masura cunostintelor lui.ca urmare noi trebuie sa explicam asa ca la "prosti"babeste cum se spune.ia fa o astfel de explicatie si o sa ai surpriza sa vezi citi vizitatori o sa ai.si o sa vezi citi or sa spuna bravo frate o explicatie pe masura.incearca daca te pricepi.eu asta am cautat sa fac pe aici sa incercam sa dam explicatii la ce se intreaba dar f simple si sa inteleaga tot poporu. apoi cei de pe site dupa ce analizeaza acel raspuns sa faca o rubrica separata de unde fiecare om stie sigur ca poate citi si retine un raspuns clar adevarat si bun.pt mine cineva care ma trimite altundeva, ori o persoana care vine si imi da copy paste de pw alte siteori, ori da el din gura o definitie pe care o gasesc si eu intr-o carte stii ce este? pentru mine nu inseamna nimic.ba mai mult.eu o consider o persoana care vrea sa se dea doar mare ca stie.si apoi o persoana care face asta sigur nici el nu intelege acel lucru.scuzama ca am scris un roman pe aici dar cam asa sta treaba.eu vreau discutii intre noi, nu trimiteri pe alte siteuri.pai altfel cum le facem trafic la cei de la TPU? ei cum vrei sa faca milioane nu? am glumit acum.dar restul cam asta vreau.balarii spun si cei de la nasa daca ai obsv. vrem sa gindim noi sa venimnoi cu explicatii logice sau nu.gata
BuruianaAnaMaria întreabă:
tarantulaverde întreabă:
AvalohAlyn întreabă: