Dumnezeu lucreaza prin mana medicilor nu separat. Rugaciunea spun oamenii de stiinta ajuta psihicul si restabileste increderea in sine iar psihicul face 60 la suta din vindecare. Sper ca esti lamurit de raspuns.
In Romania toți medicii sunt corupți. Corupții nu cred in Dumnezeu. Necrezand in Dumnezeu ei nici nu se roagă lui. Nerugandu-se, necrezand in Dumnezeu nu au experienta cu El. Cum ar putea cineva sa prescrie rugăciunea alaturi de tratament din moment ce nu știe nimic despre ea si despre El?
Daca in mecanica quantica gandul observatorului influenteaza rezultatul unui experiment, atunci poate si rugaciunea are un efect.
Apoi exista multe marturii de vindecari inexplicabile unde medicii s-au limitat doar sa ridice din umeri.
Indoctrinarea si ignoranta exista in ambele tabere. Unii ragaie cu stiinta in gura altii cu Biblia.
Tu oricum esti prost din nastere.Te crezi mare savant dar ai probleme serioase sa intelegi fizica de clasa a 7-a.
Un prost cu diploma.Si Dancila a facut facultate ca idee.
Daca nu intelegi ce am scris cheama un adult sa te ajute.
P.S.
Ignor doar tantalaii si ratatii.
Sunteți medic? Mulțumesc pentru evaluare. Cam așa evaluează si medicii diagnosticele pacientilor. O spun din experienta. Daca nu dai nimic, sau daca nu dai cat trebuie, e mai bine sa stam acasă. Cine are zile se vindeca precum gripa: cu tratament in 7 zile, fara tratament intr-o săptămână. Daca toți oamenii ar fi creștini cu adevărat, medicii ar ajunge sa someze.
"Eronat" este un termen mult prea elegant pentru asemenea generalizari grotesti.
"In Romania toți medicii sunt corupți. [...] nu cred in Dumnezeu. [...] nu se roagă lui"
Intrebarea asta e pusa numai ca sa aduca cearta si atat. Sunt si doctori crestini care cred si in puterea rugaciunilor.
Ce treaba are rugaciunea cu vindecarea trupeasca? Nu trebuie practic sa acceptam tot ce ni se intampla pentru ca e voia Lui?
Medicina tine de chimie iar rugaciunea de fizica. Aparent suntem ambele.
Rugăciunea nu are puteri tamaduitoare, mor oameni pe capete, lăsând o familie îndurerată în spate care chiar s-a rugat pentru vindecare ajungând să fie dezamăgită. Tu crezi că rugăciunea are puteri miraculoase? Există cazuri de vidnecare a unei boli prin rugăciune? sunt chiar curios
Poate ca da, atunci cand isi dau seama ca ei sau alti doctori nu ar mai putea face nimic care sa ajute.
Nu ar avea logica sa invete nu stiu cat ca sa ajunga doctori si dupa asta sa astepte sa le faca altul treaba in locul lor in timp ce ei se ocupa cu rugaciunile. Au fost si asa cazuri, dar eu spun de cei mai multi, nu de cativa. Altfel se faceau preoti sau ceva de genul, nu doctori.
Este cu totul adevărat, rugăciunea vindecă orice!
Dar Big Pharma, în cel puţin cei 6 ani de studii, instruieşte medicii să nu recurgă la acest remediu universal valabil!
Păi, ar fi o problemă. Dacă îţi scrie pe reţetă un medicament, te duci cu reţeta la farmacie. Dar, dacă îţi scrie o rugăciune, unde te duci?
Cu siguranţă te vei duce pe "cealată lume", dar pe scurtătură, fără să mai treci şi pe la farmacie!
"Daca toți oamenii ar fi creștini cu adevărat, medicii ar ajunge sa someze."
Asta ar insemna ca oamenii nu ar mai suferi de nimic, respectiv nu ar mai muri. Dar cum nu e nici unul in situatia asta, inseamna ca nu exista nici un crestin adevarat. Daca nu exista crestin adevarat, practic nu exista crestinism.
De la Adam pana la revenirea Domnului Isus,toți oamenii care au păcătuit vor muri. Dar nu vor murii de bolile care le știm noi,sau care vor mai apărea. Vor muri de bătrânețe. Așa cum sunt exemple in Biblie despre persoane care înainte de a le ieși suflarea au binecuvântat pe fii lor. Boala este consecință păcatelor fiecăruia. Daca toți oamenii ar fi creștini adevărați nu ar mai exista stres,ar exista o pace a lui Dumnezeu asupra fiecărui individ, daca omul ar manca doar ceea ce ne poruncește Dumnezeu in Biblie,de la început,adică sa mâncam vegetale si semințe,in mare parte crude, nu ar mai fi apărut boli care sa duca la moarte violenta sau prematura. Si inca ceva, de la crearea omului Dumnezeu a binecuvântat oamenii cu daruri de la Duhul Sfânt, printre care si cel al vindecării, au existat moașe care asistau femeile si le ajuau la naștere si altele care puneau oasele la loc in caz de fracturi. Medicii si medicamentele chinuie omul si prin faptul ca datorita reacțiilor adverse ii agravează boala. Treci la dieta total vegetariana si vei experimenta in trupul tau o sănătate care nici nu ți-ai fi imaginat-o. Este adevărat, vegetale cultivate bio. Altfel toxicitatea chimicalelor folosita in tratarea culturilor agricole, a pomilor fructiferi a vitei de vie este cauza tuturor bolilor care inca mai afectează si pe vegetarieni. In ce ma privește eu îmi obțin in propria gradina majoritatea hranei, iar restul de la fermieri care cultiva totul bio. Meditează la ce am scris si aplica. Nu-ti va părea rău!
De ce presupui in mod fals ca nu "prescriu"? Nu face obiectul profesiei lor, sunt constransi de niste rigori formale, dar, daca ar avea posibilitatea unei apropieri sufletesti (in familie spre exemplu) cu persoana respectiva si mai ales, daca ei insisi as cunaste beneficiile rugaiunii, fii sigur cale-ar prescrie...
s-au facut experimente pe grupe de pacienti care atesta puterea rugaciunii. Exista o grupa careia i se "administra" un efect placebo in timp ce pentru o alta grupa exsitau persoane care se rugau. Rezultatele au fost net favorabile celor care au beneficiat de rugaciuni!
"Nu face obiectul profesiei lor"
Da, sănătatea pacientului nu face obiectul profesiei medicului. Perfect logic.
"sunt constransi de niste rigori formale,"
Asa stupide "rigolile alea formale"? Il limitează pe medic să își facă treabă de a contribui la sanatatea pacientilor. Deci practic am avut dreptate că medicii sunt idioti.
"daca ei insisi as cunaste beneficiile rugaiunii"
Deci da. Medicii nu cunosc beneficiile rugăciunii. Imi dai dreptate că sunt toți o adunătură de idioți să înțeleg.
"s-au facut experimente pe grupe de pacienti care atesta puterea rugaciunii."
Pai și medicii ce făceau, dormeau? Că nu. Văzut nici un medic satina cont de ce spui tu aici. Idioți rău medicii sa înțeleg. S-au făcut și experimente și ei tot nu s-au prins.
"Exista o grupa careia i se "administra" un efect placebo in timp ce pentru o alta grupa exsitau persoane care se rugau. Rezultatele au fost net favorabile celor care au beneficiat de rugaciuni!"
Bineinteles ca nu exista astfel de date. Daca ar fi existat un astfel de studiu, cu astfel de rezultate, evident ar fi fost continuat si aprofundat. In primul rand ar fi trebuit identificat cui e mai eficient sa se roage. Apoi ce tip de rugaciune e mai eficienta, cat sa dureze, cate persoane ar fi numarul optim, de la ce distanta de pacient, etc, etc, etc. Dar cum toata povestea asta e doar o fantezie fara nici o baza, n-a interesat pe nimeni.
Obiectiv, singurul scop al lansarii pe piata de astfel de povesti e atragerea, sau pastrarea, membrilor diverselor organizatii religioase care practica genul asta de ritualuri, respectiv rugaciunea.