| costinvlad49 a întrebat:

Daca s.ar face un experiment prin care planeta noastra ar avea viteza negativa in rotatia in jurul soarelui, ne.am intoarce in trecut? Viteza negativa= solutia la calatoria in timp?

7 răspunsuri:
| DariaHàhaa a răspuns:

Nu cred, adica daca ai schimba sensul oricarui lucru...nu depinde de timp. Timpul e relativ, nu e ca o forta, care sa schimbe radical un lucru dupa principiile lui Newton. Eu cred ca nu va avea niciun efect din punct de vedere cronologic... poate doar va distruge Pamantul idk laughing

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Viteza nu poate fi negativa. Nu te poti deplasa cu -5km/h. Doar ni s-ar schimba sensul de rotatie. Timpul evolueaza intr-o singura directie, anume inainte. Nu te poti intoarce in trecut, fiindca trecutul nu exista. Informatia trecutului nu se stocheaza nicaieri in univers, deci este imposibil de reconstruit.

| alexsil05 a răspuns:

Nu se poate, dar anumite obiecte spatiale se afla in "trecut". De exemplu, Lumina Soarelui ii trebuie sa parcurga o UA in 8 minute. Din nu stiu ce motiv, Soarele este "in trecut" cu 8 minute. Acum 4 luni s-a descoperit TRAPPIST-1, si se afla la o distanta de 39 de ani-lumina, deci acest sistem solar este cu 40 de ani in "trecut"

| T0T a răspuns:

Cum vezi tu viteza negativă? Mi se pare că te învârți în jurul cozii. În primul rând ai învățat de la școală că modulul e întotdeauna pozitiv. Modulul sau norma reprezintă niște distanțe. Deci dacă erai atent la școală și voiai să treci la matematică nu ai fi zis în veci că modulul sau distanța sunt negative. Deci în formula vitezei ce poate rămâne negativ dacă am stabilit că distanța e pozitivă întotdeauna? Timpul. Deci voi reformula ce ai zis tu într-o formă puțin schimbată dar echivalentă:

"Daca s.ar face un experiment prin care planeta noastra ar avea" timp negativ "in rotatia in jurul soarelui, ne.am intoarce in trecut?" Timp negativ"= solutia la calatoria in timp?"

Normal că soluția lui A este A. happy Însă acel A propus de tine are valoare de adevăr 1 negat. Primele definiții de pe la mecanică sau chiar și fizică în general sunt că timpul are un singur sens de desfășurare și că are caracter ireversibil.

| RAY a răspuns:

Nu,a te intoarce in trecut e prea complicata treaba si este nevoie de depasirea vitezei luminii, eu nu cred ca e posibil asa ceva dar daca stai sa te gandesti stelele sunt in trecut de fapt desi daca am putea sa ne teleportam acolo am fi in trecut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calatoria inapoi in timp inseamna inversarea evenimentelor la nivel cuantic sau inversarea starilor sau traiectoriilor particulelor elementare. Acest lucru e imposibil pentru om. E o lege universala de la dumnezeu creatorul. Cand Pamantul se roteste nu inseamna ca toate particulele elementare ce alcatuiesc Pamantul au miscare sau rotatie sau traiectorie sau stari sincrona/e la nivel subatomic cu rotatia Pamantului.

| costinvlad49 explică (pentru RAY):

Dacă depășești viteza luminii nu te întorci în timp.