Pro. Nu suport ca oamenii sa fie chinuiti inutil.
Legea n-o sa se adopte intrucat se va opune biserica, invocand faptul ca doar Dumnezeu are dreptul sa curme viata...
Este o problema de filozofie umana. Acum depinde si de societate, si de guvernanti...
Totusi, eu as vota Pro.
Contra. Viata noastra este precum un "sir convergent ( limita finita)".
"Credeti ca un om care nu mai are sperante, fiind mai ales paralizat total si sa nu mai poata nici vorbi, ar avea dreptul la a curma propria suferinta?" Doamne fereste. Dar moartea este cu mult mai dureroasa decat viata. Bineinteles ca sunt contra. Sa nu uitam ca stiinta avanseaza de la o zi la alta si mangaierea lui ar fi raza de speranta cum ca s-ar putea vindeca datorita noilor granite cucerite de catre stiinta.
Eu sunt Pro drepturilor omului, inclusiv când vine vorba despre dreptul la o moarte decentă, la alegere, pentru a curma o suferință insuportabilă, ireversibilă și inutilă. Desigur, după o evaluare psihologică/psihiatrică și aprobarea deciziei de către specialiști.
Ganditi rational.Bineinteles ca pro.E dreptul fiecaruia de a decide.Nu ii poate simti nimeni suferinta in locul celui care sufera de o boala incurabila.Sigur ca e trist sa te gandesti ca ai da cale libera la moartea unui om dar nu suntem mai speciali sa ii tinem sclavi cu forta daca ei nu isi mai doresc decat moartea.Si asa e.Religia crestina va reprezenta o mare opozitie.
Sa se sinucida daca vrea sau sa-l omoare cineva apropiat. Sunt impotriva unui doctor sa ia viata optional sau nu. Doctorul trebuie sa salveze. Mai nou legea s-ar putea aplica si la minori. Asta e doar un mod de a minti ca a scazut nr. oamenilor sau nr. copiiilor cu probleme.
As vrea sa nu mai depinda de niste jeguri de oameni ci de populatie.
Da, biserica. Intotdeauna biserica. Si intrucat are o gramada de adepti in tara noastra, vor fi si ei contra.
De ce ma? Dupa ce cad astia vin musulmanii peste noi! Nici aia nu-s mai breji.
Sa se duca toti pe teava deodata si gata.
Da,dar daca il omoara cineva apropiat se numeste crima si acel cineva are de suferit.
Eutanasia e o metoda impaciuitoare si decenta de a termina cu chinul.
pai nu ti se face tie injectie decat daca vrei.
Bine, am inteles, esti nehotarat.
Pro, vreau si altceva :D, o pastila cu o anumita substanta fatala care sa se activeze in functie de ADN-ul propriu (sa nu o folosesti in alte scopuri) si pe care sa o primeasca fiecare om la o anumita varsta, 18 sau mai jos. Cam off topic partea a 2-a, dar ma gandeam la victimele traficului de carne vie care stiu ca nu au sanse sa scape, sau pasagerii unui avion prabusit nu stiu unde, ramasi paralizati, dar vii, mori in chinuri asa, de foame sau sete, sau mancat de animale.
http://www.youtube.com/watch?v=eNDPUtTYFOA oamenii chiar lupta pentru dreptul la o moarte decenta.
Presupun că da.
Deși în majoritatea cazurilor cred că ar exista un fel de testament preventiv: "Dragii mei, dacă devin o legumă sau sufer în chinuri groaznice de o boală incurabilă sau o vătămare gravă și ireversibilă, fără să am discernământ sau posibilitatea de a-mi da acordul, scutiți-mă, vă rog, de egoismul vostru și dați-mi drumul, căci aia nu e viață, în orice caz nu una pe care mi-o doresc. Mulțumesc. Al vostru (dar în primul rând al său) X-ulescu". : )
Stiu ca ai mai intrebat si tu asa ceva mai demult...
Hmm, suna a scenariu SF aia cu pastila primita la 18 ani..iti dai seama cate morti s-ar inregistra?
-- Iar la varsta adolescentei, multi inca nu si-au delimitat vietile, nu vad totul asa cum e, trebuie sa aiba o sansa sa creasca iar mintea li se va schimba si poate nu vor mai alege pastila.
Emotionant videoclip. nu stiu, e putin trist sa-ti doresti sa mori, nu? avem o viata si poate trebuie sa o traim.dar in unele momente, chiar am avea dreptul deplin la asa ceva, cred eu.
ARF întreabă: