Si daca te duci la spital si e o asistenta mai proasta sa zic si incurca serul. ? Imi face alta injectie decat ceea ce trebuie? AAA?
Trailer-ul e urat.
Un fel de spoiler: (parte din sinopsis-ul de pe cinemagia) "Lumea lui este tulburată de apariţia a două femei: Julia, avocata care îl susţine în lupta cu autorităţile pentru a-şi sfârşi viaţa şi Rosa, o femeie din acelaşi sat, care încearcă să îl convingă ca viaţa merită totuşi trăită.", desi l-am vazut de mult, cand citesc asta imi vine sa plang. Sa nu uiti sa te uiti la el, daca era urat nu insistam. ^^
In cazul unui om paralizat si mut, a carui parare nu o putem afla cel mai corect ar fi sa dam cu banul. Daca e cap, moartea, pajura viata.
Ce alta injectie? Daca o sa vada ca nu mori, isi va da seama.
Si te inteapa din nou
Curtea europeana a drepturilor omului a dat o decizie, potrivit careia fiecare tara are dreptul sa aleaga daca aceasta procedura este legala sau nu. Pe de alta parte, moartea este si ea o consecinta a vietii. Si fiecare judeca asta prin propriile experientei. Eu am vazut cat de mult degradeaza durerea fiinta umana. Si cand vezi omul pe care il iubesti si ai face orice pentru el avand convulsii de durere si implorand sa moara, cred ca esti de acord cu eutanasa. Eu as fi vrut asta pentru bunicul meu, o moarte decenta.
Cu toate ca trec anii si el nu mai e aici, mereu am avut sentimentul urat ca pentru el a fost mai bine asa. Si cumva, cand a murit am fost fericita ca s-a terminat.
Este greu de dat un raspuns cand e vorba de viata unui om. Noi ne dam cu parerea aici, pro sau contra eutanasiei, insa doar cel care este in acea situatie disperata ar putea sa spuna.
In luarea unei decizii, depinde mult de educatia primita, morala, religioasa, civica, stiintifica... Dar si de sentimentele ce le avem fata de cel ce ar fi in situatia de a fi eutanasiat.
Eu ma gandesc acum sa privim "problema" din puncte de vedere diferite:
1. Ce ar face cel in cauza?
2. Ce ar face familia acestuia ( mai ales in situatia in care cel bolnav sau in coma nu mai poate decide singur)?
Cum poate cineva sa decida moartea parintilor sau a copiilor lui?
3. Ce ar face (cum s-ar simti) medicii care ar trebui sa "dea injectia letala"?
Sa incercam sa raspundem la aceste intrebari inainte de a lua o hotarare, pro sau contra eutanasiei...
Viata lunga, cu sanatate si fericire va doresc!
Dar ce ai impotriva? Nu se spune "sa omoare" si sa eutanasieze pentru un scop si intr-un anumit caz, ca nu e crima.
Fa o diferenta.
Contra. „Drepturile omului" nu-s cele pe care le hotărăște omenirea, deși atunci când Dumnezeu e scos din schemă... cu asta rămânem.
Ce-ar putea fi mai trist decât un om care și-a dorit a fi eutanasiat, dar care ar apuca să mai spună după injecție:
- Îmi pare rău! Dați-mi viața înapoi!
?
Da, dar banuiesc ca pentru a lua decizia aceasta persoana se gandeste bine inainte sa fie sigura ca nu mai are nici un fel de regrete.
Siii ..nu cred ca cineva in situatia asta si-ar dori viata inapoi.ce sa faca cu ea? -- suna dur, dar cred ca e real.
Nu era vorba de asta, DRAGA SABRINA.
Nu stiu ce nu-ti convine.
Nu era vorba de cine face injectia, cineva tot trebuie sa o faca, iar atunci cand persoana e sub orice limita a supravietuirii e intens gandul ca-i faci un bine prin asta;
Ai deviat extrem de mult de la intrebare!
Pentru ca asta e esenta, daca suferi fizic si nu mai rezisti nu apela la o autoritate care ar trebui sa dea viata, aici nu e vorba numai de cel care sufera ci de societate in intregul ei. Isi pierde credibilitatea cu timpul daca asa.
Ce faci cu o femeie care promite să devină mamă surogat, naște un copil - după contract - pentru altcineva... dar imediat după ce ajunge în noua situație își dă seama că în momentul încheierii contractului a știut prea puțin despre noua ipostază a vieții - în calitate de mamă?
Am auzit povestea unui om care a încercat să se sinucidă, dar a fost salvat în ultimul moment. Imediat după ce nu a mai putut să se salveze singur, ci fără ajutor ar fi murit i-a trecut toată povestea vieții prin minte și i-a părut grozav de rău. Faptul că a fost salvat l-a făcut să trăiască viața cu o motivație nouă...
Eu cred că vor fi cazuri în care deznădejdea ultimului moment să fie mai rea decât orice durere pe care o poate simți un corp omenesc.
Bine. În cazul meu... privesc lucrurile din punct de vedere biblic. Mă întreb dacă Iov în suferința lui ar fi cerut eutanasia și i s-ar fi administrat... ar mai fi rămas neprihănit în ochii lui Dumnezeu, care conștient a permis acea boală pentru a-i da niște lecții de viață importante?
Nu e vorba de mama -surogat ...situatia lor nu este nici pe departe la fel de dureroasa ca atunci cand devii o leguma din toate punctele de vedere.
Deci bolile la tine sunt pedepse ale unui dzeu razbunator date omului pentru a invata LECTII?
Nu gandesc deloc asa.
Nu cred într-un Dumnezeu răzbunător, ci într-unul care dată fiind soarta deznădăjduită a omului (pe care singur și-a pricinuit-o alegând păcatul) a ales să-l salveze chiar cu prețul celor mai mari dureri: nimeni nu va suporta mai multă durere fizică și sufletească decât Fiul Său iubit Iisus.
Suntem implicați fără voia noastră într-o luptă dintre bine și rău. Eu zic că e o dovadă de eroism să lupți până la capăt cu încredere în Dumnezeu care cunoaște ceea ce simțim - El Însuși trecând pe-aici înaintea noastră. Da, cred că suferința oferă lecții de viață imposibil de obținut altfel. De aceea voi avea respect pentru cei aflați în suferințe grele și de asemenea pentru cei care caută soluții de a le-o alina în modul cel mai moral posibil.
Cred că eutanasia e o formă de lașitate, datorată necredinței și înrudită cu sinuciderea. Probabil că asta e ceea ce are un om fără Dumnezeu față în față cu suferința.
Dar probabil că cel mai greu e să vorbești când lucrurile se întâmplă pe propria piele, deci nu vreau să devin judecătorul nimănui. Am încredere că Dumnezeu va judeca cât se poate de corect toate cazurile și nu o să comentez dacă dintre cei eutanasiați vor exista oameni mântuiți pe Noul Pământ.
In cazul in care omul este bolnav grav,cel mai bine este sa-si duca singur crucea,sa aiba demnitate contra durerii ( stiu ca suna greu),ori da,sa fie eutanasiat,daca EL DECIDE, nu rudele.
In cazul in care un om ( bestie ) a facut o fapta fara de mila, nu cred ca trebuie eutanasiat.
Niciun om nu trebuie omorat pentru ca a facut rau, ci inchis pe viata, sa suporte anii durerilor.
ARF întreabă: