Cum sa iti zic eu, bazele nu se vor schimba niciodata, sau in mod sigur nu vom prinde noi vremurile ale.
corpul tau tot din celule va fi alcatuit, ADN tot ADN va ramane, elementele chimice nu vor disparea maine, apa tot din hidrogen si oxigen va fi compusa, tu tot oxigen vei avea nevoie sa supravietuiesti, fortele fizice pana ne mutam pe alta planeta vor ramane valabile.
ca se descopera o substanta noua, sau o formula noua asta inseamna ca apar lucruri noi, nu ca se schimba cele vechi.
Pai da stiinta se schimba insa ce ai tu cu stiinta? se schimba tehnologiile, metodele de obtinere a unor elemente, insa scheletul omului si animalelor, si compozitia corpului nu se schimba, iar in fizica si matem formulele au fost si vor ramine aceleasi. chiar daca pe viitor se va schimba ceva va fi foarte nesemnificativ.
singurul domeniu unde totul se schimba este programarea insa si acolo se invata princcipiile de baza
Inveti ce este astazi ca sa-ti poti da seama daca e ceva gresit si sa gasesti varianta corecta
Daca nu stii ceea ce se studiaza astazi, nu poti invata ceea ce se studiaza maine.
Nu se schimba nimic, ci totul evolueaza.Ca sa poti tine pasul cu evolutia, trebuie sa inveti tot timpul, in fiecare zi, cu fiecare ocazie, tot ceea ce poti invata.
Se schimbă doar acolo unde erau teorii și ulterior, cercetările au descoperit realele mecanisme și principii. Vorbeai de Chimie; ce s-a schimbat de când ai învățat-o tu? Dă-mi un exemplu!
Faptul ca nu poti fi omniscient nu inseamna ca nu poti sti nimic. Certitudinile stiintei sunt provizorii, de fapt stiinta nu cauta "adevaruri" ci teorii din ce in mai putin false. Care raman valabile pana in momentul in care se demonstreaza ca sunt false.
De ex. Einstein nu l-a contrazis pe Newton, ci doar a afirmat ca legile lui Newton sunt un caz particular al teoriei relativitatii. Adica l-a extins pe Newton. La fel cum la matematica afli ca adunarea si inmultirea invatate la clasele I-IV sunt cazuri particulare de legi aditive si multiplicative.
Trebuie sa inveti pentru a avea posibilitate de a schimba ce ai invatat, natura nu se schimba ci modul de percepere a ei de catre om.
Asa cum nici biologia monderna pe darwin asa e, stiinta se ajusteaza mereu
Darwinismul, adus la zi, este paradigma biologiei. Nu poti face biologie in momentul de fata fara Darwinism. Dar nu putem prevede ce va fi peste cinci sute de ani, ca nu ne cheama Nostradamus. In zilele noastre, Darwinismul este acceptat consensual de biologi. Asta inseamna ca nu avem nicio dovada ca ar fi fals. Daca va fi gasita o astfel de dovada in urmatorii cinci sute de ani n-avem de unde sti si nu ne putem juca de-a stiinta de peste cinci sute de ani.
Matematica e stiintificitatea. Diferitele seturi de axiome matematice nu se schimba. Ceea ce descrii tu acolo sunt doar greseli ale aplicarii acestei matematici... deci apucate si invata.
AvalohAlyn întreabă: