| TristanTzara a întrebat:

Dacă un om aude voci care pretind că sunt Dumnezeu, Diavolul, extratereștrii sau ființe extradimensionale și îi oferă și motive perfect raționale de ce aceștia comunică doar cu el, acesta s-ar putea întreba dacă el nu suferă de o boală mintală, dar își dă seama că e perfect posibil ca vocile să fie într-adevăr ceea ce spun. Întrebarea este, dacă ați fi voi omul acela, care ar fi dovezile care v-ar înclina să credeți una sau alta din variante? Apropo, nu e cazul meu

13 răspunsuri:
| Antopuff a răspuns:

Tratamentul psihiatric. Dacă isi face efectul sau nulaughing)

| Panamax a răspuns:

Am auzit o voce care mi-a zis ca se spune boli mintale nu mentale.

| PuyaTimonel a răspuns:

Dumnezue vorbeste omului.

| Nătărău a răspuns:

Eu unul aș înclina să spun că am un cip cipcirip implantat în unul din locurile unde am fost operat chirurgical. :-))

| minrest a răspuns:

Eu unul, asa cum gandesc acum, as considera ORICE voce si orice perceptie extrasenzoriala ca semn sigur de schizofrenie, indiferent ce rationalizari ingenioase as gasi ca sa le justific. Dar dac mi-ar debuta o schizofrenie, as mai putea sa gandesc asa cum gandesc acum? Desigur nu, toti schizofrenicii iau vocile in serios, cel putin la inceputul bolii; tocmai in confuzia dintre fantezie si relitate consta delirul, esenta oricarei psihoze.

| RAY a răspuns:

Faza e ca majoritatea romanilor conform unui studiu afirma ca ar prefera o explicatie supranaturala si nu una stiintifica ba mai mult stiinta =ceva rau

60% dintre români exprimă acordul cu afirmaţia conform căreia „Ne bazăm viaţa prea mult pe ştiinţă şi nu destul pe credinţă"; aproximativ 4 din 5 români cred că „Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de ştiinţă", iar 2 din 3 români cred că biserica nu greşeşte niciodată în ceea ce spune.

https://www.scientia.ro/......iinta.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca as fi in acea situatie Probabil as crede in Dumnezeu, demoni sau ce mai zici tu pentru ca as avea experienta aceea si binenteles ar fi dovedit pentru mine. Dar nu sunt asa ca n-am cum sa cred si am o cunostinta doar in Ramura psihologiei.

https://www.youtube.com/watch?v=UzXPLVW4wHw&feature=share

| doctorandus a răspuns:

Psihiatrii nu stau sa faca teoria cunoasterii cu el. Poate fi internat de bunavoie sau sa-l interneze un judecator, dar doar daca este pericol pentru sine sau altii (de ex. ameninta ca o sa dea foc la bloc).

| Theo94 a răspuns (pentru RAY):

"; aproximativ 4 din 5 români cred că „Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de ştiinţă", "'
Sa inteleg ca TOATE fenomenele sunt explicate de stiinta?
laughing laughing laughing Sau articolul nu a fost scris bine?

| Nilsson a răspuns:

Daca se implineste ce spune Vocea sau te trimite la o adresa exacta si iti spune pe cine o sa gasesti acolo inseamna ca e de la Dumnezeu (astfel de exemple se gasesc in Biblie).

| RAY a răspuns (pentru Theo94):

Nu la asta se refera si la faptul ca toate fenomenele au explicatie supranaturala

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu toate viziunile sunt halucinații.

| doctorandus a răspuns:

Ba da, toate viziunile (vedeniile) sunt halucinatii. Dar unele pot fi coincidente cu realitatea (de ex. eu dormeam si auzeam subconstient televizorul, asa ca am visat actiunea din film).