| sabin89 a întrebat:

Daca universul putea si sa nu existe, de ce, atunci, exista?

Răspuns Câştigător
| foxsilver a răspuns:

Noi chiar puteam sa nu existam, mamele noastre chiar puteau evita existenta noastra, si totusi existam.De ce?

43 răspunsuri:
| MagicSmile7 a răspuns (pentru sabin89):

Hai sa jucam cu aceeasi moneda. Universul a fost o consecinta, care a fost motivul?

| sabin89 explică (pentru MagicSmile7):

S-ar putea formula intrebarea ta si altfel? Universul a fost un efect, care a fost cauza? Ce zici?

| MagicSmile7 a răspuns (pentru sabin89):

In esenta e acelasi lucru, pur si simplu tu ai redirectionat-o spre mine. No, nu merge.Raspunzi tu si eu te contrazic.big grin

| sabin89 explică (pentru MagicSmile7):

Raspunsul meu: Nu stiu.

| sabin89 explică (pentru totElodia):

Interesant punct de vedere. Cu alte cuvinte, tu zici ca universul trebuia sa stie ca noi vom exista.

| Shammal a răspuns (pentru sabin89):

Cauza este alegerea dintr-o stare extatica; corpul tau este un univers la o scala diferita (fiecare celula din corpul tau este constienta de ea asa cum esti si tu, iar copul are miliarde de celule) - care este cauza existentei corpului tau? poate alegerea ta? poti alege sa-ti distrugi corpul oricand, poti alege sa-l iubesti si sa-l sustii

| sabin89 explică:

Daca ceva poate si sa nu existe, atunci acel ceva este sigur ca la un anume timp nu a existat. Daca la un anume timp universul nu a existat, inseamna ca el a aparut din nimic. Dar universul este tot ceea ce exista. Ce anume in spatele nimicului ramane atunci care sa explice trecerea lui din inexistenta in existenta? Ex nihilo nihil fit!

| itscloudyoutside a răspuns:

Pentru că pur şi simplu aşa a fost să fie.

| totElodia a răspuns (pentru sabin89):

Am trei puncte de vedere :
1. Cum am spus, universul a putut fi considerat ca avand propriul subconstient, "stiind" practic ca are sa gazduiasca forme de viata, reprezentat de un ciclu vital.
2. Cel ce a conceput universul, stia, de asemenea, motivul sau pe parcursul timpului.
3. *** the universe! Universul trebuia sa fie o roca de 7-8 metri cu un copac, unde eu si The Rock / Miz sa traim fericiti pana la adanci batraneti.

| Shammal a răspuns (pentru foxsilver):

Mamele noastre puteau evita existenta corpului prin care experimentam realitatea asta

| foxsilver a răspuns (pentru Shammal):

Uiti de spiritul care apartine acestui corp, si care poate confirma existenta a tot ceea ce inseamna realitate.
Crezi ca un copac poate constientiza existenta ierbii din jurul lui, sau existenta noastra? Nu.Doar o fiinta rationala, cu spirit de constientizare, cum este omul, poate confirma existenta materiei, si nu invers.

| Shammal a răspuns (pentru foxsilver):

Eu stiu ca da, un copac stie de existenta mea, copacul este animat de un spirit; spiritul nu apartine corpului si nici invers - exista o relatie "simbiotica pe baza unui acord"

| ThePathWalker a răspuns:

Aceasta este intrebarea fundmentalaametafizicii. cred ca se bazeaza pe o logica fundamentala unica pe langa cele 2 pe care le-am identificat