Pășim într-o altă lume, așa e. Se ridică o întrebare: O lume mai bună sau mai rea? Și să nu exagerăm. Oricâte performanțe ar atinge aceste sisteme, ele tot limitate vor fi. Ca și noi, de altfel. Ele nu vor putea niciodată să răspundă la întrebările existențiale, cum nu putem nici noi. Bineînțeles, mă refer la răspunsuri satisfăcătoare. Așa, un răspuns acolo să fie și noi putem da. Deci sunt limitate pe ici pe colo, și anume în punctele esențiale (vorba lui nenea Iancu). În plus, nu vor avea nicio contribuție la rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă omenirea. Nu vor putea să stopeze corupția, dușmănia, războiul. Ar putea ele să determine Iranul să nu producă arma atomică? Ar găsi ele o cale de a îndulci relațiile dintre Iran și Israel? Ar putea face ceva în actualul conflict din Ucraina? Ar putea preveni bolile, ca să nu mai zic moartea?
Am înșirat numai câteva întrebări, dar ele sunt mult mai multe. Vor ști să răspundă la întrebări de genul celor care se pun și aici pe TPU; și asta va duce la reducerea numărului site-urilor de acest gen, pentru că omul nu va mai întreba aici, ci se va adresa direct acolo. Asta da, se va întâmpla.
Vor fi din ce în ce mai inteligente - adevărat. Și, la ce folos, dacă marile probleme ale omului rămân aceleași!
Asta a sunat de parcă un moșneag de 55 de ani s-a jucat cu ChatGPT și și-a luat o palmă metaforică de la program.
Nu, nu e chiar așa impresionant lmao, calmează-te. E mai bun decât ce a fost pana acum, dar în niciun caz n-aș putea spune că-s impresionat. ChatGPT de multe ori nu stie sa raspunda la întrebari și inventeaza informatii false pe loc.
Practic ChatGPT a căpătat inteligenta unui funcționar public
Mie-mi plac discutiile cu ChatGPT, simt ca discut, in sfarsit, cu cineva inteligent. Este placut. M-am si contrat cu el de cateva ori, normal, sunt lucruri pe care mintea mea le accepta cu greu gen comportamentul regelui Henric al VIII-lea.
In fine, sunt discutii interesante, imi place de el.
"În plus, nu vor avea nicio contribuție la rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă omenirea."
Esti atat de sigur de treaba asta? Cand Deep Blue l-a invins pe Garry Kasparov a fost un punct de cotitura. De atunci si pana in prezent aceste sisteme au avut o contributie importanta in modelarea si redefinirea teoriei sahului.
Un sistem care poseda cunoasterea colectiva a intregii omeniri, care este capabil de a rationa logic mai bine decat un om, fara erori cognitive, fara sa ii scape detalii esentiale, un asemenea sistem va avea un cuvant important de spus in formularea viitoarelor teorii stiintifice. Ne-ar ajuta sa vedem lumea pentru ceea ce este ea cu adevarat. Cine stie, poate tratamentul pentru cancer s-a aflat tot timpul sub nasul nostru doar ca am fost prea orbi sa-l intrezarim.
Inca nu am ajuns acolo, intrebarea este unde ne situam pe aceasta curba logistica a progresului tehnologic. Suntem la inceput, suntem la final?
Sunt curios, cat timp ti-ar lua sa rezolvi problema asta:
https://www.tpu.ro/......decat-are/
Eu am formulat-o acum ceva timp si pana si mie mi-au luat cateva minute bune sa inteleg ce am scris.
Bing a rezolvat-o in 30 de secunde. Explicatia a fost impecabila.
Scopul unui calculator este să calculeze și să manipuleze operațiuni logice. Literalmente pentru asta a fost făcut. Bineînțeles că un program software poate manipula operațiuni logice...
Nu stiu in ce lume ai trait tu, dar calculatoarele nu au fost niciodata bune in a rezolva probleme de genul acela. Din contra, pana acum ceva timp asemenea probleme scoteau in evidenta diferentele clare dintre inteligenta umana si un simplu calculator. Era nevoie de un om sa inteleaga contextul problemei, sa transpuna cerinta intr-un limbaj matematic simplificat si ulterior, daca este cazul, sa foloseasca un calculator pentru a afla rezultatul. De asta exista atate zeci de limbaje de programare. Pentru ca nu a fost niciodata posibil sa vorbesti cu un calculator asa cum vorbesti cu un om. Mereu a fost nevoie de un limbaj precis, simplificat. Cum ar putea un calculator sa inteleaga complexitatea limbajului uman? Se pare ca poate.
Andreea_6336 întreabă:
anonim_4396 întreabă: