anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De cand exista universul? Ce a fost inainte de big-bang? Cum a aparut totul?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

De cand exista universul?
13, 8 miliarde de ani
Ce a fost inainte de big-bang?
nimic,nu stim cum aparut energia aia
Cum a aparut totul?
ceva a cauzat acel big bang,daca spunem ca un creator a cauzat totul rezolvam ceva? asta e frumustea stiinteti a fi curios,a avea curiozitati,Einstein afirma = mereu sa te intrebi ceva, inchiderea curiozitatilor incepe cand accepti credinta, atunci indoiala, curiozitatea numai exista, pentru toate ai un singur raspuns =dumnezeu a facut si gata

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De cand exista universul?
De la Big Bang.
Ce a fost inainte de big-bang?
Inainte de Big Bang, ipoteza mea.
Ca totul să fie concentrat într-un punct, trebuia să fie un motiv ca totul să se adune în acel punct, mai exact zonă foarte mică.
Astfel, înainte a acționat o forță de atracție foarte puternică, care a adunat tot ce a fost înainte în acel punct.
Dacă derulăm înapoi un film imaginar, mergând înapoi, spre momente când toată acea materie era complet împrăștiată, am vedea în oglindă un univers asemănător cu al nostru.
Astfel, dacă privim la evoluția universului actual, șu punând filmul evenimentelor ( filmul, nu timpul), am putea vedea ce a fost înainte.
Cum a aparut totul?
Prin Big Bang.

| Thecurious a răspuns (pentru sadrian46):

Din cate am auzit, Big Bang-ul este doar o teorie -accesptata de comunitatea stintifica la nivel international -mnu exista o certitudine.

| RAY a răspuns (pentru Thecurious):

Din cate am auzit, Big Bang-ul este doar o teorie -accesptata de comunitatea stintifica la nivel international -mnu exista o certitudine.

o teorie in stiinta inseamna ca a fost dovedit stiintfic, big bang a fost dovedit, sunt destule dovezi, in stiinta nu exista a crede si a stii, cunoaste https://www.scientia.ro/......angul.html

https://www.youtube.com/......tps?/watch

| Frank51 a răspuns (pentru Thecurious):

Exista o certitudine stiintifica, practic singura teorie logica si rationala, fiind catalogata si ca cea reala.

| Frank51 a răspuns:

Welcome to the club. Nimeni nu stie ce a fost inainte de bigbang, si nimeni nu poate sa iti spuna cum a aparut totul, nici ce-i mai inteligenti oameni de pe planeta. Universul are aproximativ 14 miliarde de ani. Daca raportam varsta universului la varsta umanitatii civilizate(5-7000 de ani) observam faptul ne-am dezvoltat capacitatile mentale extrem de repede, iar perioada in care am aparut noi pe pamant este "relativ" recenta fata de varsta universului. Cu siguranta iti mai pot da informatii legate de acest subiect, dar ma tem ca trebuie sa stiu si eu cati ani ai si cat de mult te pasioneaza asta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Toate sunt teorii.
Nu prea există certitudini 100% pe lumea asta.
Una e sigură, că vei muri.
Acceptarea de către comunitatea științifică internațională nu transformă o teorie în certitudine mai mare decât dacă nu ar fi acceptată de toți.
O teorie nu devine mai certă prin acceptarea ei.
Materia din spațiul cosmic ( galaxiile) nu poate sta pe loc, din cauza greutății, gravitației. Astfel, galaxiile, sau cad unele spre altele, sau se împrăștie.
Ceea ce se vede din deplasarea spre roșu a spectrului vizibil. efect Doppler. Că ele acum se împrăștie cu viteze tot mai mari, cu cât sunt mai indepărtate de noi.
Concluzia logică.
Dacă se tot îndepărtează înseamnă că o dată, toată această materie a fost adunată într-un spațiu mic, care a explodat.
O radiație remanentă de la început, de când a avut loc explozia, a râmas până acum, răcită de trecerea miliardelor de ani.
Ea a fost receptată de radio telescoape, și ea face să perturbe vibrația radicalui cianogen CN+ pe care îl întâlnește în spațiu.
Dacă dta găsești altă explicație, de ce aleargă toate spre capătul lumii, primești premiul Nobel.
Deci teoria se bazează pe faptele de mai sus.
Dacă unii savanți sunt sceptici sau nu, în a accepta această teorie, are mai puțină relevanță. Are pentru teiști, care trag spuza pe turta lor. Deci este o teorie nesigură. Doctrina noastră e sigură, Creatorul a făcut totul. Scrie și în cartea noasrtră sfântă și așa ne învață și preotul la biserică. Cum? Prin repetiție. Și nu ai voie să pui întrebări, să te îndoiești.

| Thecurious a răspuns (pentru sadrian46):

Nu cred ca teoria Big Bang intra in contradictie cu Crestinismul, caci eu sunt crestin.
Chiar daca, am auzit de multe ori, ca teologii ar fi in dezacord cu unele tratate din fizica cuantica.
" Și nu ai voie să pui întrebări, să te îndoiești." - As crede ca exagerati, afirmand asta.

| Thecurious a răspuns (pentru Thecurious):

Rectificare : e in loc de intra.
Sper sa nu se inteleaga gresit prima fraza.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Thecurious):

Creștinismul spune că lumea, universul a fost creat de un Creator, numit și Dumnezeu.
Teoria Big Bang nu a fost creată pentru a intra în contradicție cu cineva. Ea o fost creată pentru a explica niște fapte pe care le-am enumerat mai sus.
În teoria Big Bang nu apare nici un creator.
Așa că nu au cum să intre în contradicție.
Fiecare vorbește despre altceva.
Sunt discursuri paralele.
Ele par că se intersectează, căci ambele vorbesc despre lume, despre univers, doar atât.
În zona de care se ocupă fizica, Dumnezeu, creatorul nu încape, nu este nevoie de el.
Dacă religia creștină mai are nevoie de un creator ca să explice lumea, cei doi, fizica și creștinsmul vorbesc despre lucruri diferite.
======
" Și nu ai voie să pui întrebări, să te îndoiești." - As crede ca exagerati, afirmand asta.
Dacă exagerez, du-te la preot și spune-i că tu te îndoiești de unele lucruri afirmate de Biblie, și o să vezi că eu nu exagerez, chiar dacă dta crezi asta.

| Thecurious a răspuns (pentru sadrian46):

Am mai castigat ceva astazi.
Nu am discutat cu niciun preot, ci doar cu profesorul meu de religie care detine cunostinte din fizica. E un teolog mai special, fiind mai putin dogmatic decat colegii de breasla. Are opinii diferide de cele ale bisericii despre Lgbd etc.
Biserica Crestin Ortodoxa pare sa isi modifice discursurile, adaptandu-se nevoilor noilor generatii care nu mai sunt atrase de sacralitate si limbaj dogmatic. Cel mai bun exemplu e parintele Constantin Necula.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mintii umane ii este imposibil sa inteleaga ca nu existã doar un univers ci un multivers chiar si paralel infinit cu o infinitate de posibilitati.

Nu are cum sa apara ceva pentru ca nu existã un inceput si nici un sfarsit, totul se auto-distruge si se creeaza din nou.

| Steregoi a răspuns:

"Einstein afirma = mereu sa te intrebi ceva, inchiderea curiozitatilor incepe cand accepti credinta, atunci indoiala, curiozitatea numai exista, pentru toate ai un singur raspuns =dumnezeu a facut si gata" - gresit! Einstein a scris si prostii precum acest citat. Eu cred in Dumnezeu si in acelasi timp sunt curios sa adun noi cunostinte.