anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

De ce am "foame de cunoastere"?

68 răspunsuri:
| Alphabeat a răspuns:

Poate pentru ca esti un micut Einstein in devenire si vrei ca ''buretelul'' tau sa absoarba cat mai multa cunostiinta.

| Lizzu a răspuns:

Asta ne defineste happy ca suflete

| Shane a răspuns:

E un lucru bun, oricum. ceva ce multa lume nu are.

| DDCC a răspuns:

"Mănâncă" atunci informații.
Nu trebuie să te întrebi de ce, doar satisfă-o.

| RAY a răspuns:

E foarte bine asta, vrei sa te ajut?

NOname
| NOname a răspuns:

Ai gusturi bune (şi instincte sănătoase).

"A cunoaşte e o bucurie pentru cel care are voinţa leului."

"Iubesc pe cel care trăieşte doar pentru a şti şi care vrea să ştie."
(Friedrich Nietzsche în Aşa grăit-a Zarathustra.)

| victor333 a răspuns:

Pentru ca totul e in miscare mereu va fi un loc care trebuie umplut...

| RockNbeer a răspuns:

Asta ii ceva tipic omenesc, te miri?
Este ceva nou pentru tine?

| Weider a răspuns:

Curiozitate, interese generale.

| harciog a răspuns:

Si pina acum ...nimic?

| frzq1 a răspuns:

Dorinta ta e mai exacta

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Multumesc! Cum m-ai putea ajuta?big grin

| Hombre a răspuns:

Pentru ca esti "sărac".winking

| Andreea_Draculea_1993 a răspuns:

Cunoasterea...tipica omului de geniu.

| Mădă0611 a răspuns:

Pentru ca exista lucruri pe care nu le intelegi. E tare ca toti au "foame de cunoastere", dar unii tot prosti sunt, asta pentru ca foamea de cunoastere e ce ziceam, in momentul in care crezi ca ai inteles cum functioneaza ceva, te opresti din a-ti mai pune intrebari referitoare la acel ceva, chiar daca nu ai raspunsul corect. E foame de raspunsuri, corecte sau nu.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu documentare, cartii, articole, orice doresti despre stiinta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca esti curios/curioasa, si doresti sa stii cat mai multe.

| PinguinNecunoscut a răspuns:

Ca esti plictisit si nu ai o activitate, un joc sa iti placa sau iti place scoala daca e varianta 2 citeste

| Lizzu a răspuns:

Chiar daca am avea zece mii de vieti, nu ne vor ajunge sa agonisim toata cunoasterea si asta e frustrant.Sunt oameni care pentru asta traiesc, vor sa afle sensul vietii, al lumii, al lor ..scopul nostru pe Pamant. Pentru ce am venit si ce trebuie sa facem aici? happy in urma cu 2 luni am aflat ca exista terapia cu ingeri, ceva foarte frumos, parerea mea...te ajuta sa poti lua legatura cu ghizii tai spirituali, sa le ceri ajutorul si ei vor veni negresit.
Sunt atatea teorii si credinte de demonstrat si de filtrat prin propria noastra constiinta, fiinta. Imi place sa cred ca atunci cand vom parasi dimensiunea asta o sa fim capabili sa stim si sa aprofundam tot ce e posibil si imposibil. Asta sper eu.
Vesnic avem de invatat ceva nou, sunt atatea de descoperit happy

| Lizzu a răspuns (pentru PinguinNecunoscut):

A te juca la jocuri nu te dezvolta cu nici un chip la minte si suflet si nici nu-ti dezvaluie sensul lucrurilor...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Lizzu):

Si mie imi place sa cred ca viata conntinua dupa moarte.Imi place sa inteleg natura si fenomenele ei.winking

| Delicacy a răspuns:

De ce respiri? raised eyebrows

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Delicacy):

Ce fel de intrebare e asta?laughing Cred ca respir din acelasi motiv ca si tinelaughing

anonim_4396

Aaaaaaa m-am prins, ai asociat cunoasterea cu respiratialaughing

| Delicacy a răspuns (pentru anonim_4396):

Aşa este şi întrebarea talaughing. Este la fel de normal, natural să vrei să aflii mai multe la fel cum este normal să respiri.

anonim_4396

Aha,multumesc de raspuns, voiam sa stiu daca e ok sa fiu mai curios, m-am lamurit:d

| Lizzu a răspuns:

laughing)

| 12UFFY a răspuns:

E ceva normal(cel putin era).Nu te opri, continua sa iti satisfaci foamea laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca tocmai a inchis la McDonald's dupa ce ti-ai luat un sandwich si ai fost nevoit, obligat, fortat, sa-l servesti intr-o biblioteca.
Ai asociat foamea si glutamatul de sodiu cu dorinta de a cunoaste...asa imi explic si figura aia de stil metaforica, ce-i drept.Dar nu prea vad pe nimeni salivand prin biblioteci, asa ca eu nu sunt de acord cu expresia, poate doar femeile cand isi inchiriaza Kamasutra Fanatic Limited Deluxe Edition(batting eyelashes da, e in librarii nu-mi mai umpleti casuta de mesaje).
Si cine ti-a recomandat intrebarea, sau ai dat si tu o spaga?

| corolav a răspuns:

Nu cred că voi răspund exact la această întrebare dar „foamea de cunoaștere" îmi îndreaptă mereu pașii către niște anticariate unde îmi pot permite, deseori, să cumpăr niște cărți de excepție la niște prețuri absolut acceptabile, modice chiar, aș putea spune.
În acest sens, permiteți-mi să vă comunic titlurile a trei cărți care, pentru multitudinea necesităților de cunoaștere și pentru nestinsa sete de a afla cît mai multe lucruri, cred că merită a le include în biblioteca mea.
Ele se numesc :
Eugenia GHEORGHIU- „Dicționar geografic ilustrativ" - 2005 - Editura „Stef" Iași
Ion MANTA, Ana - Maria MANTA - „TERRA - Mic buletin de identitate"; Editura „Albatros"- Colecția „Atlas " București 1982.
J.Allen HYNEK - „Experiența OZN"
Editura „Dacia " Cluj Napoca - 1978.