| Picasso a întrebat:

De ce apa fierbinte îngheaţă mai repede decât apa rece?

35 răspunsuri:
| Picasso explică (pentru Brittanie):

Gata m-ai spart!

| perro12 a răspuns:

Deci sa va ajut sa scapati de gandit si nopti nedormite o sa explic pe intelesul tuturor fara efecte si cu notiuni care ar trebui cunoscute de oricine din clasele generale.

Deci, atunci cand apa este fierbinte legaturile din atomi de O si H de dilata astfel ele ajung la o lungime aproape de desfacere (atunci cand se evapora). Fiecare atom genereaza o anumita caldura si din cauza ca distanta dintre cei ei s-a marit atunci caldura nu mai este pusa in comun si se vor raci mai repede(ingheta).In schimb la lichidele reci distanta dintre acestia este mica ceea ce ii ajuta sa puna caldura in comun astfel se vor raci mai greu.

Un exemplu simplu, daca iei doua persoane si la pui sa stea una langa alta (dezbracate) intr-un mediu rece acestea se for raci mai greu, pe cand daca ii punem in camere diferita timpul de inghetare va fi mult mai redus.Afirmatia este adevarata.Plus,am observat ca cineva a spus ca se evapora si efectiv nu mai este aceeasi cantitate de apa care trebuie inghetata, gresit, deoarece se refera la aceeasi cantitate de apa, indiferent de pierderi.

Multumesc,
HF

| perro12 a răspuns (pentru perro12):

Scuzati greselile de gramatica, nu am mai stat sa verific.

| Serghei_Fedot_1989 a răspuns:

Pentru ca particulele sunt in mai active la 100 de grade automat ca in orice cursa...cine se misca mai repede castiga competitia.

| UserRo10 a răspuns:

Apa fierbinte îngheța mai repede dintr-un motiv simplu. Congelatorul fiind înghețat, intre tăvițe și peretele rece se interpune un strat de gheață care introduce o rezistență conductivă suplimentară. Tava fierbinte va topi acest strat și rezistența termică dispare in cazul ei făcând că fuxul de căldură cedat către peretele congelatorului să fie mai de câteva ori mare in cazul tăvii fierbinți. Care se va răci și apoi va va îngheța mai repede.