| IonelFlorianUrzica a întrebat:

De ce ar vedea o civilizație extraterestra omenirea ca pe egalii sai? Eu cred că o civilizație avansata cu o tehnologie superioara nu i-ar trata pe oameni ca pe egalii sai! Eu știu ca vi se pare ridica ideea ca extraterestrii ar pregăti omenirea pentru consum dar eu consider ca o invazie a unei civilizații superioare se va intampla in viitor și deja unii dintre ei sunt pe Pamant pentru a pregăti omenirea în asa fel încât sa nu mai riposteze când se va intampla! Care ar fi intențiile unei civilizații extraterestre superioare în opinia voastră?

7 răspunsuri:
| DauCapace a răspuns:

Tot ce putem face este sa blestemam ezoteric o astfel de rasa superioara, si doamne ajuta, este pacat ca am pierdut pe unul din cei mai importanti soldati ai planetei pamant, combatantul ezoteric, complet, si corect divin, Lorin Fortuna, de atunci mi-am pierdut speranta, suntem doar gandaci acum, trebuie sa ne acceptam pozitia, mare pacat, omenirea nu mai are nici o sansa.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu te mai stresa inutil cu ceea ce nu vei vedea niciodata, fiindca noi traim foarte putin, comparat cu cat traiesc extraterestri, deci nu o sa apuci sa vezi nimic si nici sa afli intentiile lor.

| simplaexistenta a răspuns:

In opinia mea, ar cam trebui sa nu mai pui intrebari din astea inutile

| IonelFlorianUrzica explică (pentru simplaexistenta):

Dacă tu nu crezi atunci e treaba ta! Dar asta nu înseamnă că nu există

| CorneliusC9095 a răspuns:

Sunt scenarii imposibile ceea ce spui. Extratereștrii nu exista. Nu există dovezi clare care sa afirme existenta unei vieți extraterestre pe pământ sau în afara pământului. Tot ce se aude despre extratereștri sunt doar niște presupuneri și basme de adormit copii.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru CorneliusC9095):

Cum? Tu chiar crezi ca suntem singuri în tot Universul? Ce te face sa crezi asta?

| SamHarris a răspuns:

Ideea că o civilizație extraterestră avansată ar vedea omenirea ca pe egalii săi este, ca să spunem așa, naivă.
Nu există niciun motiv să credem că o civilizație care a stăpânit călătoria interstelară și care ne depășește tehnologic cu secole sau chiar milenii ar acorda automat omenirii statutul de egal.

Să ne gândim la propria noastră istorie: cum am tratat noi civilizațiile mai puțin dezvoltate din punct de vedere tehnologic?

De cele mai multe ori, cu dispreț, exploatare sau chiar violență. Ar fi o aroganță extraordinară să presupunem că o specie extraterestră avansată s-ar comporta diferit.

Nu este nevoie să recurgem la scenarii fantastice despre extratereștri care ne pregătesc pentru consum. Realitatea este că diferența de putere și tehnologie ar fi atât de mare încât intențiile lor, oricare ar fi acelea, ar fi greu de anticipat.
Poate că ar fi curioși să ne studieze, așa cum studiem noi furnicile. Poate că ar avea nevoie de resursele planetei noastre și ne-ar vedea ca pe o piedică. Sau poate că nici nu ar observa prezența noastră, la fel cum noi nu observăm insectele pe care le călcăm în picioare.