Asta-i lumea. Nu toti sunt inteligenti si deschisi la minte. Mai depinde si de context.
Pot exista mai multe motive, incepand cu prostia, naivitatea, prea marea incredere intr-o anumita sursa si mergand pana la lenea de a se informa din mai multe surse.
Depinde la ce te referi, pentru ca, vezi tu, si dar daca stai sa cercetezi fiecare rahat, o sa ajungi sa-ti irosesti viata.
Asa ca, de multe ori, poate e mai bine sa crezi ca e asa cum spun ceilalti, sa treci mai departe, si sa-i lasi pe altii ce nu au ce face cu timpul lor sa cerceteze diferite chestii.
Cum ar fi acum sa te pui sa cercetezi forma pamantului? Ti-ar trebui foarte multi bani, pe care cel mai probabil nu ii ai, si pentru ce? La sfarsit, ori rotund, ori sfera, ori patrat, la sfarsit, tot o sa mori
Asa ca, decat sa cauti uneori niste raspunsuri care poate nu exista, sau pe care ceilalti, o sa le contrazica, mai bine crezi ceea ce vrei, si-ti continui viata in liniste.
E un instinct natural al omului de a avea incredere in ceilalti, acest lucru ajuta la asimilarea mai rapida informatiilor noi fara a se mai pierde timp sa fie verificate si per total ajuta la progresul societatii.
Inca de cand suntem mici unul din primele lucruri pe care le invatam inconstient este increderea in parintele care de creste.
Din pacate unii profita de acest instinct pentru a obtine beneficii, mai alest cei care lucreaza in politica, vanzari ori jurnalism.
A devenit o adevarata problema fenomenul fake-news.
Chiar azi vedeam la cautarile in trend pe Google „scoli inchise luni si marti" si cand deschid stirea gasesc un articol al redactiei Digi 24 in care neaga aceasta informatie si o claseaza ca fiind o o campanie de fake-news care s-a folosit de o stire mai veche de anul trecut.
https://www.digi24.ro/......ti-1071745
Oamenilor nu li se poate reprosa faptul sa sunt inselati, dupa cum am spus e un lucru natural a avea incredere in ceilalti.
Din pacate insa societatea a devenit imorala si in care domina minciuna.
Singurul lucru care li se poate reprosa este ca nu s-au adaptat inca la acest tip de societate.
Cunosc un crestin, se aplica in cazul lui exact ce ai zis doar ca la o scara mult mai ridicata. Nu doar o data m-a lasat socat de cat de inteligent se crede el si cum ii face prosti pe altii cand el habar n-are pe ce lume se afla si e total dezinformat si paralel. Ce sa fie ignoranta. S-au uitat la un video pe Youtube sau au vazut ceva la televizor si gata le stiu pe toate. Plus ca nici nu vor sa asculte. Daca le zici ceva te injura.
Din ce am observat eu :
- unii, putini, chiar situ ce zic
- unii au cateva exceptii drept exemple de la care trag concluzii (pripite) pentru a generaliza
- majoritatea preiau idei de la altii (de lene sa nu isi foloseasca creierul, de lene ca sunt deja acolo toate ideile ei trebuind doar sa le preia fara nicio cercetare; pentru ca sunt naivi si au incredere in ideile unei persoane care pare a fi autoritara; cred spusele unei persoane bazandu-se doar pe rangul acesteia in societate)
Deci am cam enumerat, asa pe scurt, evident, de ce lumea spune ceva fara sa gandeasca. Cred ca multora pur si simplu nu le pasa, nu le pasa sa cerceteze ei insisi ca sa se convinga, 'they just don't give a damn'
Dar opinia ta care e?