Întrebare recomandată | roxystomp a întrebat:

De ce au adolescentii acea gandire atat de diferita fata de cea a parintilor lor? ( aici in cauza chiar eulaughing )

19 răspunsuri:
| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Sunt cazuri in care adolescentii sunt mult mai inteligenti decat parintii lor.
Dar daca faci aluzie la interdictiile care nu-ti convin tie, esti pe cont propriu. ( sau nu esti )

NOname
| NOname a răspuns:

Pentru că fac parte din generaţii diferite, iar între generaţii mereu a existat un conflict.

Mereu generaţia de dinainte va considera că generaţia următoare este mai proastă şi răzvrătită, iar generaţia tânără va socoti că generaţia anterioară este învechită, depăşită şi nu ştie ce zice (desigur, mai sunt şi excepţii).
Este un fel de lege nescrisă.

| MitroKta a răspuns:

laughing draguto, pai e normal. Adultii sunt trecuti prin viata si o vad din alt punct de vedere. Cineva spunea: tinerii cred ca batranii sunt neghiobi. Batranii stiu ca tinerii sunt neghiobi. Adeseori noi ii consideram pe cei varstnici demodati si ingusti, ca sa ajungem in situatia lor si sa le dam dreptate. Ce sa ii faci e valabila vorba aia: pana nu dai cu capul in pragul de sus nu il vezi pe ala de jos, sau mai degraba, pana nu dai cu capul de pragul de sus, nu te convingi ca exista.

| usuk a răspuns:

O au deoarece asa au fost educati.
asa ceva nu ar trebui sa existe intro familie ce se respecta si care pune pret pe adevaratele valori

| dragos9234 a răspuns (pentru MitroKta):

Habar nu ai tu cat te poti insela.
Unul de 15 ani poate gasi o rezolvare mult mai buna si mai sigura a unei probleme fata de unul de 40.
Deasemenea, unul de 15 ani poate avea o gandire mai matura ca a unul de 50.
Cazurile sunt rare, dar sunt.

| RAY a răspuns:

1 pentru ca nu se monsteneste genetic
2 pentru ca lumea sa mai schimbat
3 nu cred ca sunt asa mari diferenta faza e ei acum sunt maturi daca te-ai intoarce in trecut nu ai avea suprize mari, unele chesti sunt valabile si atunci si acum, ce e asa diferit? parinti tai au crescut in comunism desi mentalitatea era diferita

| RAY a răspuns (pentru dragos9234):

Cel de 15 ani e la scoala isi foloseste mai mult mintea, dar ca maturitate, seriozitate e clar ca cel de 40 il intrece

| ROB3RT89 a răspuns:

Pentru ca sunt din generati diferirite.
Parinti lor sunt trecuti prin viata si o privesc altfel(mai sunt si unele excepti)
Sunt unii la 40 de ani care au mintea puerila si altii la 15-16 care gandesc mai lucid, depinde acum.
Un lurcu e cert, unii adolescenti se considera mai destepti ca parinti lor si cei din generatia lor, dar e dor o impresie falsa!

Răspuns utilizator avertizat
| dragos9234 a răspuns (pentru RAY):

La 15 ani aveam un tata alcoolic care desi avea peste 40 de ani nu era suficient de matur si serios pentru a intelege si recunoaste acest lucru iar eu, un copil de 15 ani, eram.

| MitroKta a răspuns (pentru dragos9234):

"cazurile sunt rare, dar exista"- pai si atunci, cat de mult m-am inselat?

| RAY a răspuns (pentru dragos9234):

Pacat dragos

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Buna!

Nu are rost sa compari 2 generatii foarte departate, nici macar 2 generatii apropiate (sau una dupa alta).

Tehnologia evolueaza constant, in ultima vreme, informatia e acum accesibila tuturor (cel putin pentru noi, europeni).
Noi si generatiile urmatoare, avem posibilitatea sa cunoastem mult mai multe si e normal sa fie anumite diferente.

Asta e doar o idee.

Mai e si "faza" ca parintii nostri au trecut prin viata, mai mult ca noi si au mai multa experienta.
Fii sigur/a ca si ei au facut gresli si tampenii si ei incearca sa ne faca pe noi sa nu le facem.

Probabil si noi o sa gandim ca ei, cand o sa avem copii si o sa vrem sa fie perfecti (stiu ca suna absurd).

Trebuie sa aratam putina intelegere (noi astia tineri), fata de ideeile lor, precum si ei trebuie sa ne arata intelegere.

| Gogu06 a răspuns:

Pentru ca nu au trecut prin viata si cred ca tot ce zboara se mananca. Sunt cu capul in nori, ei vad doar prezentul, nu se gandesc la viitor, sunt usor de prostit, de manipulat. Nu gandesc prea mult, cu alte cuvinte si daca o fac o fac prost majoritatea.

| harciog a răspuns:

Disconfortul intelegerii dintre generatii, de aia.

| 3xfemeie a răspuns:

Stai linistit/a, va veni vremea cand vei fi parintele unui adolescent ( cel putin) si vei afla raspunsul la intrebare. Sau nu.winking

| 3xfemeie a răspuns (pentru dragos9234):

Intr-o familie putem considera ca sunt conflicte parinti /copii sau conflicte intre generatii? Daca luam prima varianta ca fiind corecta, trebuie sa admitem ca sunt cazuri particulare. Si clar, nu putem generaliza.

| dragos9234 a răspuns (pentru RAY):

Nu neaparat.
Fara un asemenea tata nu cred ma mai eram aceeasi persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca odata cu moda, se schimba si oamenii si totodata, mentalitatile. In general, batranii traiesc nostalgia vremurilor si incearca cu tot pretul sa se agate de trecut. Dar cateodata mai au si ei dreptate.