| Gigi777 a întrebat:

De ce au fost prizonieri intelectualii in inchisorile comuniste? De ce ei? Ce au facut?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai pe intelectuali e mai greu să îi manipulezi așa că îi închizi.

| MimiJaneMaraMimiMaraJane a răspuns:

Comuninistii nu au nevoie de motive

| Kufu95 a răspuns:

Pentru că au spus adevărul și i-a durut pe cei care au dat liber la închiderea lor, de asta.

| johnnny123 a răspuns:

Nu au fost închiși pentru ceea ce au făcut, ci pentru ceea ce aveau potențialul să facă.

Intelectualii sunt mai înclinați să gândească cu capul lor și prin urmare sunt mai greu de manipulat. Ceea ce înseamnă că sunt un pericol pentru orice sistem totalitar în care populației i se cere să creadă că tot ceea spune liderul este adevărat, chiar dacă le spune că negrul e alb și albul negru.

Orice intelectual care putea să articuleze niște idei prezenta pericolul de a coagula în jurul lui o mișcare de rezistență, ceea ce sistemul nu putea tolera.

| 1onur a răspuns:

Tudor Gheorghe! Spune Adevărul ce mulți nu-l vor accepta niciodată! și nici nu-l vor suport vreodată!

https://youtu.be/TAmpZPsNMN8?si=cs-tlIiE12M49z7k

Fiindcă oamenii inteligenți! în tot deauna vor fi un pericol pentru "oamenii" manipulatori, falși, fățărnici, Niciodată Adevărul, nu va fi Acceptat de "oamenii" fără Dumnezeu! și Hristos!

Dacă ești în potriva la "oamenii" falși mincinoșii, vei deveni dușmanul numărul 1! al lor! Niciodată nu te vor suporta!

| MihaitzaItza a răspuns (pentru 1onur):

Când ai să înveți să scrii și tu corect în limba romana .....patriotule.

| 1onur a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Română!

| siriusblack98 a răspuns:

Daca nu a zis nimeni vreodata pana acum lucrul asta, il zic eu acum: E greu sa fii inteligent si sa traiesti printre oameni caci este foarte dificil sa taci din gura. Cred ca Petre Tutea a zis totusi ceva asemanator la modul "E greu sa traiesti printre oameni caci e greu sa taci" desi nu sunt 100% sigur daca a fost el sau alt erudit. Anyway, ti-ai primit raspunsul, au fost inchisi deoarece au avut curajul sa zica adevarul. Si in ziua de azi sa stii ca oamenii care zic lucrurilor pe nume, sunt de regula extrem de marginalizati si dur criticati. Prin scoli sunt abuzati fizic si emotional de colegi, pe la joburi sunt abuzati psihic ori dati afara, iar printre oameni sunt evitati. Aici as vrea sa mai adaug ceva care nu are legatura cu intrebarea in sine neaparat dar legat de comunism, comunismul a avut ca prima ideologie "Un om gandeste pentru toti, restul n-au voie la opinie" iar democratia este la modul "co totii avem dreptul la opinie" dar in momentul in care toti au drept de a decide pentru toti, printre acei toti sunt si multi prosti care decid pentru toata lumea. A nu se intelege ca sunt fan comunism, parerea mea este ca adevarul e undeva la mijloc. De ce? ambele au parti proaste pe termen lung.

| T0T a răspuns:

Gândeau diferit. Asta a fost și va rămâne mereu o crimă.

| 1onur a răspuns (pentru siriusblack98):

Ai tot Respectul meu cu Adevărat man!

| siriusblack98 a răspuns (pentru 1onur):

Te salut! happy

| 1onur a răspuns (pentru siriusblack98):

Salut frate happy Man!

Lipsa diacriticelor nu înseamnă că nu scriu corect în limba română.

| 1onur a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Păi și team deranjat eu Boss?happy

Te-am