Pentru ca e o slăbiciune, cel putin asa este privita de uni orice sentiment gen iubire, mila, compasiune, uni nu au inteles ca a fi rational nu inseamna psihopat si sa negi ceea ce simti, sunt multe persoane care reprima sentimente pentru ca au adus suferinta in trecut sau pentru ca esti vazut ca esti slab
Sentimentul e reciproc! Poate mai puternic la mine.
Dar mila e un catalizator minunat pentru a veni in ajutorarea altora, pentru a fi uman, e pura empatie.
Nu credeam ca ateii/nonreligiosii sunt hippie, dar macar din punct de vedere filozofic daca nu ortodox (conceptul de mila se preaslaveste la ortodocsi) sa priveasca mila insostita de o actiune ca pe un fapt social, omenesc si de bun simt, sa le arate celolrlati ca desi ei nu au nevoie de ''iluzii'', stiu sa isi apropie oamenii si fara sa fie adeptii unui cult
Dac-am zis ca e reciproc, sigur ca de tine! Nu mai face pe prostul, e arhisuficient ca existi. Nu stiu daca sa-ti raspund in continuare sau nu - mi-e asa de mila, ca parc-as raspunde, asa te-ai abtine din a te mai certa singur in oglinda
Pentru ca Satan si demonii lucreaza in mintile oamenilor rebeli fata de Dumnezeu si care sunt majoritari.
Romani 2:14, 15: "14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,"
Să te gândești dacă mai îmi răspunzi și când te hotărăști să-mi spui
Infatuare=îngâmfare, înfumurare
Bănuiesc că ai vrut să spui slăbiciune sau defect.
Într-o țară în care tot mai mulți sunt din ce în ce mai săraci, să dai dovadă de compasiune poate deveni păgubos ori frustranr, nu poți să-i ajuți pe toți. Ca să nu mai vorbim de faptul că mulți din cei care o solicită sunt fake. Te înveți minte după o vreme.
Trecand peste raspunsurile care... (cred ca am pierdut alte intrebari sau discutii inainte).
Cine spune ca e privita astfel? Da... poate majoritatea populatiei nu prea are mila sau nu o foloseste si poate daca vorbim de majoritatea spunem ca "toata" lumea face asa, insa nu e chiar asa.
Mila este ceva de moment, daca actionezi atunci bine, daca nu o sa treaba de la sine, cu timpul. Multa lume a devenit mai bine spus ignoranta.
Este ciudat sa vezi pe cineva ajutand pe altcineva pe strada la nevoie. Este ciudat si sa mai ceri ajutor oricand si de la oricine. Pentru ca nu multa lume face asta, acest fapt a devenit un lucru ciudat, dar nu chiar tabu.
Daca vezi un tigan pe strada cersind (sau sa nu discriminam, un om oarecare) il mai ajuti? Din mila? Poate ca nu, pentru ca stim prea bine ce face cu banii dupa. Lucrurile au luat-o prea repede si prea in exces, astfel acum nu prea ne vine sa credem, sau nu vrem sa actionam asa de repede cand cineva are nevoie de ajutor.
Sau in privinta animalelor, oamenii au mila (marea majoritate). Daca facem referire la cruzimea unor ciudati (nu ti-am vazut numele apropo), care omoara animale cu sange rece, ei fac asta, nu din lipsa de mila, ci dintr-o conceptie care s-a format in capul lor cu privire la asta. Nu e vina lor, asa au trebuit sa fie.
Deci omul are nevoie de mila. Odata cu acest salt tehnologic foarte brusc de-a lungul anilor, cred ca am inceput ca toti vorbim numai despre bani, sa incercam sa castigam numai bani pentru a putea cumpara ce ne place. Nu putem face nimic fara bani. Iar banii mai nou nu se fac repede si multi prin lucruri... "normale". Pentru a putea obtine cat mai multi bani, lumea a renuntat la unele obiceiuri "omenesti", cum ar fi si mila. Daca iti pasa prea mult, compatimesti si te gandesti la persoanele care sufera cand tu preiei o companie si trebuie sa ii dai afara pe toti, atunci nu ai ce cauta acolo. La fel poate o sa faca si acei oameni care nu mai au ce lucra la randul lor. Si asa incepe sa se piarda din toleranta, incredere, mila fata de oameni sau de mai stiu eu ce.
Dar tind sa cred ca lumea se afla pe drumul cel bun.
Nu o sa te ajute probabil nici un raspuns si cred ca poate nici nu ai avut nevoie de un raspuns la intrebarea asta, ci doar sa vezi cum gandesc altii, pentru ca nu exista un raspuns clar la asta.