| IonelFlorianUrzica a întrebat:

De ce credeti voi ca majoritatea religiilor opreseaza femeile? Eu unul nu cred asta dar consider ca majoritatea femeilor sunt opresate de barbati din cauza religiei sau a culturii care pana la urma tot barbatii au creat-o! Voi ce credeti?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu generaliza ca nu ai habar ce spui.

| gabicoo a răspuns:

Credem! Credem! Aleluia!

Noapte bună.

| Cealalta a răspuns:

Majoritatea? Nu, sunt doar câteva.

| mODIN a răspuns:

Eu cred ca pana acum 100 de ani nici nu ar fi inteles nimeni ce intrebi tu aici. La fel cum cultura noastra are anumite idei legate de cum ar trebui femeile si barbatii sa se comporte in societate, la fel si alte culturi au idei diferite. Musulmanilor practicanti, de exemplu, li se pare ca noi suntem cei care opreseaza femeile, avand industrii intregi care fac profit pe urma aspectului fizic al acestora si dupa abandonandu-le cand trec de o varsta.

Si pana la urma, care sunt normele religioase care par asa opresive? Sa nu te culci cu toti barbatii care iti ies in cale? Daca ai un copil, sa ai si grija de el? Sa nu incerci sa obti avantaje in viata abuzand de aspectul fizic pe care il ai la 20 de ani? Imi e greu sa inteleg ce e asa radical la astea, mi se par toate de bun simt.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Cealalta):

Asa este! Cateva inseamna "doar" 4200!

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Violleta2022):

Cum adica, ce am spus? Explica tu?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru gabicoo):

Poti sa fii si serios cand raspunzi?

| Violleta2022 a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Ai spus ca majoritatea religiilor opreseaza femeia, dar tu habar nu ai de cate religii sunt pe lume nici macar ca sunt miliarde de oameni atei, asadar faci generalizari fara sa ai habar ce vorbesti.
De ce nu te limitezi doar la ce cunsoti tu?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru Violleta2022):

Pai și nu e adevărat, nu majoritatea religiilor opreseaza femeia pentru ca au fost create de bărbați

| StrongHeart a răspuns:

Religia nu opreseaza femeile, ci religia prost inteleasa.
Nu a fost Iisus cel care a spus 'Cel fara de pacat sa arunce piatra primul' in femeia care a comis adulter si urma sa fie ucisa?
Nu a spus Gautama Siddartha(The Buddha) sa avem compasiune fata de toata lumea, chiar si daca niste talhari vin sa iti taie limba, tie sa iti para rau de ignoranta in care au decazut?
Pana si in Sfantul Quaran, Maria, mama lui Iisus(Maryam bint Imran) este vazuta ca cea mai sfanta si cea mai buna femeie si este privita cu mare respect si evlavie.
Deci invataturile religioase sunt prost intelese, fie intentionat fie din ignoranta, altfel nu pot sa imi explic.