Bai frate, parca delirezi cand vorbesti sincer sa fiu. Nu ma intereseaza constelatiile, nu inteleg nimic din ce zici, ti-am spus ce aveam de spus (ceva logic) si atat.
Eu nu va inteleg de ce puneti intrebari in care va raspundeti singuri la ele,va dati si fundita,nu stiti sa puneti o intrebare sau nu aveti ratiunea de a pune o intrebare, daca esti ignorant, limitat, dogmatic nu ai ce sa afli ca tu stii totul, absolut totul, nici un geniu care are iq 300 nu se lauda ca stie cat stii tu
Poate tocmai fiindca o astfel de forta, asa cum e descrisa de religii, e absolut ridicola, ceea ce pune o frina inconstienta in calea unei adevarate cautari.
De ce creierul uman, minţile noastre limitate nu pot înţelege forţa misterioasă care guvernează flatulenta?
Astfel de intrebari isi puneau oamenii acum 2000 de ani, sau mai demult.
Intre timp s-a aflat. La fel se va intampla si cu ce intrebi tu, dar inca nu avem mijloacele necesare. La fel ca si atunci, unii cerceteaza, altii pun totul pe seama vreunui spiridus. Daca am fi acceptat ce zic astia cu spiridusul si acum flatulenta ar fi fost considerata de natura "divina".
Cam despre asta e vorba.
Nu cumva ai răspuns singur la întrebare? Mințile noastre sunt limitate și trebuie să luptăm pentru fiecare dram de cunoaștere în plus. Cunoașterea nu vine din senin, nu-ți instalează nimeni la naștere programul "Secretele universului- versiunea completă"
Cunoaștem însă de un milion de ori mai mult decât cunoșteam acum 2000 de ani, și de un milion de ori mai puțin decât vom cunoaște peste 2000 de ani.
Mulţumesc- Cunoaşterea e doar începutul?
Cu alte cuvinte, nu ştim ce ştim si ce nu ştim!
Cât ştim mai mult, cu atât uităm mai mult de un milion de ori...
Omul deja stie totul, ce sa mai intrebe, un ignorant cunoaste absolut totul, numai e nevoit sa cunoasca ceva nou
Aştept şi eu o explicaţie ceva mai mult dacă se poate...
O explicație la ce?
Practic întrebarea ta este "De ce oamenii nu sunt atotștiutori?".
Răspunsul este destul de evident: pentru că întotdeauna mai rămâne ceva de descoperit.
Știința nu și-a propus să descopere "totul" pentru că este conștientă că nu va putea să facă asta niciodată. Știința și-a propus doar să nu se oprească niciodată din descoperit.
Diferența dintre un om de știință și un om religios care stau în fața unei uși încuiate este una de abordarea a problemei.
Omul de știință spune "Nu știu ce se află în spatele acestei uși așa că nu mă pot pronunța încă, dar voi încerca să descopăr o metodă de a o deschide".
Omul religios spune "Eu știu deja ce se află în spatele ușii, pentru că mi-au spus cutare oameni sau cutare text sacru"
Multumesc!
Explicație la - LA CREIERUL UMAN? de ce inţelegem doar, până la un anumit punct, si nu putem mai mult?!
Cine spune că înțelegem doar până la un anumit punct și nu putem mai mult?
Mii de ani creierul uman nu a putut concepe că pământul poate avea formă sferică, pentru că simțurile îl percepeau ca plat. Creierul lui Eratostene a putut mai mult, și nu numai că i-a înțeles forma, dar i-a calculat și raza.
Acum 350 de ani nimeni nu conștientizase existența gravitației. Creierul lui Newton a putut mai mult și a descoperit legile gravitației.
Acum 120 de ani, zborul controlat al unui aparat mai greu decât aerul era considerat imposibil. Creierul fraților Wright a putut mai mult și l-au realizat în 1903. Doar 60 de ani mai târziu, un avion de 27 de tone zbura cu de 3.3 ori viteza sunetului.
Nu mai mult de 100 de ani în urmă, consensul în lumea științifică era că universul este imobil. Creierul lui Edwin Hubble a găsit dovezi că universul este în expansiune.
Așadar, de unde ai tras tu concluzia că știința a ajuns la un zid impenetrabil dincolo de care nu mai putem trece? Zi de zi se imaginează noi experimente și se construiesc noi dispozitive pentru a analiza următoarele mari necunoscute.
Mulţumes pentru RĂSPUNS! Prezenţa materiei negre în Univers nu a fost până acum detectată decât indirect, prin efectele sale gravitaţionale. Natura acestei materii ascunse rămâne unul dintre marile mistere ale fizicii moderne.
Materia neagră nu este formată din neutronii, protonii şi electronii din modelul standard al fizicii care descrie materia vizibilă, care reprezintă doar 4-5% din Univers! DE CE NU PUTEM VEDEA MAI MULT?
Mai citește o dată ce am scris mai sus.
Nu putem vedea/înțelege mai mult DEOCAMDATĂ. Asta nu înseamnă că am renunțat sau că am ajuns într-un punct dincolo de care este imposibil să trecem.
Primul telescop al lui Galileo Galilei avea o magnificare de numai 8X, dar reprezenta la momentul respectiv cel mai avansat dispozitiv optic din lume. Dacă ai fi trăit pe vremea lui Galilei, ai fi crezut că aceea este limita și ai fi întrebat "de ce nu putem vedea mai mult?".
Astazi putem observa galaxii aflate la 13 miliarde de ani-lumină, iar o magnificare de 8x o putem obține cu un telefon.
'Ştiinţa, ca orice activitate umană, ştie că are limite pe care trebuie să le respecte pentru binele umanităţii!
Diferența dintre teorie și ipoteze
știința este prea rigidă" ori "știința are limite"...
De ce intelegem doar pana la un anumit punct? Pentru ca noi oamenii invatam de aia,pentru ca nu ne nastem invatati deja,deci invatatul asta se face nu rapid,nu instantaneu,este un proces natural care ia timp, natura asa ne-a facut, ori noi am aparut dupa natura, adica neam adaptat la ce era aici, iar aici asa stau lucrurile, Nu putem supravietui schimband ceva instantaneu.Chestiile astea cu acum,rapid alea tin de religie,numai Dzeu face asa,numa el le stie pe toate s-a nascut invatat deja,s-a nascut ca stie si inceput si sfarsitu . Vezi tu oamenii sunt facuti de natura,de aia o luam incet,invatam,daca am fi fost fcuti de un zeu ceva am fi stiut de toate .Si omu si animalele asta fac, invata, invatarea se face prin experimentare, retinere a ceea ce ai experimentat, apoi apare alt situatie, iar inveti si tot asa.Noi nu suntem calculatoare, adica cand ne nastem sa ne fie introdus in cap un soft cu universul si gata stim tot.Cand te nasti creierul este gol, sau aproape apoi inveti pas cu pas.
Dezvoltarea creierului uman şi-a atins limitele fizice. Omenirea a inventat navele spaţiale, cumputerele, chiar şi inima artificială!
Inteligenţa umană se îndreptă încotro-spre nicăieri! DECI CLAR PUNCT!
Ai și vreo dovadă concretă care să susțină afirmația asta?
Pentru că eu de exemplu am o dovadă concretă că nu ești absolut deloc în măsură să judeci dezvoltarea creierului uman sau să discuți probleme atât de dificile ca materia neagră:
"în 27 Iulie | benny7 a întrebat:
De ce vedem mai întâi fulgerul și apoi auzim tunetul?"
Carevasăzică, tu nu cunoști diferența dintre viteza sunetului și viteza luminii, dar ne explici nouă despre materia neagră, neutroni și singularitate. Este ca și cum un analfabet ar discuta despre contribuțiile lui Kant la epistemologie.
Nu ți se pare că ești într-o poziție cel puțin jenantă?
Am explicat destul de lămurit. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că lumina și sunetul au viteze diferite. Lumina călătorește cu o viteză extraordinară de aproximativ 300.000 km / s, de fapt vine la noi chiar acum. Cu toate acestea, sunetul necesită mult mai mult timp, deoarece se mișcă lent în jurul aerului de aproximativ 330-340 m / s. Prin urmare, dacă doriți să aflați cât de multe fulgere s-a întâmplat la distanță, puteți să numărați câte secunde au trecut de la fulger la momentul în care ați auzit fulgerul, apoi împărțiți numărul de secunde cu numărul trei și se obține aproximativ la câți kilometri, există fulgere! AŞTEPT ŞI EU ACUM EXPLICAŢIA TA! DACĂ SE POATE...
Deja conversația asta devine hilară...
De ce îmi explici MIE motivul pentru care se vede mai întâi fulgerul, când TU ești cel care a pus întrebarea aia?
Afirmația mea era destul de simplă. Ți-o mai repet o dată, deși sunt conștient că există șanse minime să înțelegi:
Acum 4 zile nu știai diferența dintre viteza sunetului și viteza luminii, iar astăzi te crezi în măsură să discuți chestiuni legate de materia neagră, singularitate, particule subatomice și evoluție. Ba mai mult, te crezi în măsură să faci predicții și să dai verdicte referitoare la evoluția viitoare a omenirii. Ești un om penibil pentru că nu-ți dai seama cât ești de penibil.
De ce îmi explici MIE motivul pentru care se vede mai întâi fulgerul, când TU ești cel care a pus întrebarea aia? --- Da am ştiut răspunsul înainte la înrebarea mea! CA SĂ DESCOPER DACĂ CINEVA CUNOASTE MAI MULT CEVA! simplu caut ştiinţa şi culeg ce este frumos. ok!
Unele înrebări se pun si din curiozitate nu din neştiinţă!
Mari cantitati de energie? ce vrei sa faci oaua ochiuri sau ce anume creierul isi ia exact cata energie are nevoie si anume undeva la 80-90% din totalul energiei ce o consumam.Asta raportat la un organism normal, adica nu obezi nu din astia care depasec limita.Ce spui tu ar insemna ca nu mai exista oameni obezi dar odata ce sunt la greu cum se face ca creierul nu ia energie? Ar avea de unde la greu Oxigen aici cred ca ai dato de gard.Cateva procente de oxigen in plus si deja suntem pe alta lume Despre ce vorbesti aici omule? Tu de fapt crezi ca viata a aparut aici inainte de conditii adica nu era nimic, aparu asa viata pur si simplu, apoi au venit peste ea toate nenoroicirile tu oatre te auzi ce debitezi?
Viata aparu datorita conditiilor existente, omul si orice alta fiinta vie aparu si perfectiona la conditiile date.Cum poti tu sa dai mai multa energie sau oxigen unui organism care este facut pentru anumite limite? Daca fortez il vei distruge.
Eu cred ca tu te uiti la multe filme SF, iar dupa le iei si de bune viata este viata, atat timp cat exista conditiile actuale.Cand conditiile astea vor disparea fii sigur ca va disparea si viata de pe planeta asta.Nu o sa traiesti tu fara oxigen sau cu mai mult oxigen decat este acum.
Si inca ceva.Nu incurca ratele cu gastile, adica organismul ca fizic cu inteligenta, cu invatarea.Invatarea este ceva natural, si nu faci nimic in afara conditiilor naturale, nu inveti mai mult sau deloc daca maninci mai mult sau daca respiri mai nu stiu cum.Invatarea este un proces natural in conditile naturale in care a aparut un organism. Punct.
Tataie,vezi ca ai luat-o pr aratura, ai trecut de la creiere la constelatii Forta constelatiilor cei aia? Tu stii macar ce este o constelatie? Si despre ce forta vorbesti? Explicatii stiintifice daca cunosc? Tocmai ce am spus sunt din explicatii stiintifice, nu le'am scos eu din buzunar stai linistit .
Daca cunosc in realitate? Normal oricine poate vedea asta.Tu daca stai doar pe aici si te contrezi cu toata lumea stai pe loc, creirul tau mai mult de atat nu poate, nu accepta nici macar sa incerce sa faca ceva.Cineva care invata din experienta din citit, din mai stiu eu ce vede viata altfel, poate concepe lucruri, adica sa le fabrice sa descopere, pe cand tu stai si o bati in cap ramai exact cum te'ai nascut sa zic asa
Multumesc- intrebarea se refera : Cum forţa misterioasă guvernează constelaţiile? ___, daca explicatia e doar aceasta! Unele înrebări se pun si din curiozitate nu din neştiinţă!
Rostul vietii noastre ar putea fi si acela de a incerca sa intelegem universul si lumea in care traim, cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam., DOAR PANA LA UN ANUMIT PUNCT!
Am intrebat daca stii ce este aia o constelatie, sa vedem daca amandoi vorbim aceiasi limba.Ca sa putem discuta trebuie sa lamurim ce reprezinta pentru fiecare o constelatie, apoi putem discuta.
De ce intreb asta? Pentru ca am vazut ai bagat chestii de forte misterioase care guverneaza constelatiile.Eu,zic din ce stiu constelatia nu este guvernata de nici o forta.Acum e randul tau sa spui ce inseamna pentru tine o constelatie. Poate incurci constelatiile cu galaxiile sau cu alte aglomerari de corpuri ceresti, ssau cum le mai spune.
Deci nu uneori este aparenta ci in majoritatea cazurilor.Ca urmare ce vedem noi nu sunt grupari de stele, este doara asa o iluzie, acele stele din gruparea aparenta poti fi departe una de alta la distante de zeci, sute, mii de ani lumina.Ca urmare despre care forta misterioasa vorbim, care tine constelatiile? Pff asa ziceam si eu, probabil acum cand ai vazut ca tot insist cei aia o constelatie ai cautat si ai vazut si tu cei aia o constelatie si se pare nu mai esti curios sa stii despre fortele alea misterioase las ca e bun, asa mai inveti cate ceva nu? Ca vorba aia toata viata invatam.Nu exista forte misterioase in univers,exista fenomene,sau lucruri pe care noi oamenii nu le intelegem inca,sau nu am vazut inca, de aia unia spun cas forte mkisterioase, ca nu le pricep sensu, nu le inteleg functionarea.Dar aia nu inseamna ca e ceva misterios, e ceva normal, pe care in viitor o sa fim capabili sa le intelegem.Invatam zi de zi cate ceva nou, descoperim chestii noi, apoi usor usor intelegem si ce era misterios acum ceva vreme in urma.
Nu suntem Dumnezeu sa stim deja totul. Trebuie sa descoperim si uite cate am descoperit intr-un timp atat de scurt. Nici tu nu stii ce vrei sa spui cu ''mintile astea limitate''. Vad ca problema ta e ''de ce nu am descoperit pana acum totul?'' si raspunsul e simplu, daca te duce capul.
Sunt alte civilizatii care pot intelege asta.
Sau suntem noi involuati.
Poate prin evolutie urmeaza sa gasim raspunsuri din ce in ce mai complexe.
Noi am pornit de la premisa ca pamantul este plat si ca oamenii cad in neant atunci cand ajung la marginea lui.
Putem evolua pana la un stadiu opus primitivismului.