Bai frate, parca delirezi cand vorbesti sincer sa fiu. Nu ma intereseaza constelatiile, nu inteleg nimic din ce zici, ti-am spus ce aveam de spus (ceva logic) si atat.
Nu cumva ai răspuns singur la întrebare? Mințile noastre sunt limitate și trebuie să luptăm pentru fiecare dram de cunoaștere în plus. Cunoașterea nu vine din senin, nu-ți instalează nimeni la naștere programul "Secretele universului- versiunea completă"
Cunoaștem însă de un milion de ori mai mult decât cunoșteam acum 2000 de ani, și de un milion de ori mai puțin decât vom cunoaște peste 2000 de ani.
De ce creierul uman, minţile noastre limitate nu pot înţelege forţa misterioasă care guvernează flatulenta?
Astfel de intrebari isi puneau oamenii acum 2000 de ani, sau mai demult.
Intre timp s-a aflat. La fel se va intampla si cu ce intrebi tu, dar inca nu avem mijloacele necesare. La fel ca si atunci, unii cerceteaza, altii pun totul pe seama vreunui spiridus. Daca am fi acceptat ce zic astia cu spiridusul si acum flatulenta ar fi fost considerata de natura "divina".
Cam despre asta e vorba.
Mulţumesc- Cunoaşterea e doar începutul?
Cu alte cuvinte, nu ştim ce ştim si ce nu ştim!
Cât ştim mai mult, cu atât uităm mai mult de un milion de ori...
Omul deja stie totul, ce sa mai intrebe, un ignorant cunoaste absolut totul, numai e nevoit sa cunoasca ceva nou
Eu nu va inteleg de ce puneti intrebari in care va raspundeti singuri la ele,va dati si fundita,nu stiti sa puneti o intrebare sau nu aveti ratiunea de a pune o intrebare, daca esti ignorant, limitat, dogmatic nu ai ce sa afli ca tu stii totul, absolut totul, nici un geniu care are iq 300 nu se lauda ca stie cat stii tu
O explicație la ce?
Practic întrebarea ta este "De ce oamenii nu sunt atotștiutori?".
Răspunsul este destul de evident: pentru că întotdeauna mai rămâne ceva de descoperit.
Știința nu și-a propus să descopere "totul" pentru că este conștientă că nu va putea să facă asta niciodată. Știința și-a propus doar să nu se oprească niciodată din descoperit.
Diferența dintre un om de știință și un om religios care stau în fața unei uși încuiate este una de abordarea a problemei.
Omul de știință spune "Nu știu ce se află în spatele acestei uși așa că nu mă pot pronunța încă, dar voi încerca să descopăr o metodă de a o deschide".
Omul religios spune "Eu știu deja ce se află în spatele ușii, pentru că mi-au spus cutare oameni sau cutare text sacru"
Multumesc!
Explicație la - LA CREIERUL UMAN? de ce inţelegem doar, până la un anumit punct, si nu putem mai mult?!
Cine spune că înțelegem doar până la un anumit punct și nu putem mai mult?
Mii de ani creierul uman nu a putut concepe că pământul poate avea formă sferică, pentru că simțurile îl percepeau ca plat. Creierul lui Eratostene a putut mai mult, și nu numai că i-a înțeles forma, dar i-a calculat și raza.
Acum 350 de ani nimeni nu conștientizase existența gravitației. Creierul lui Newton a putut mai mult și a descoperit legile gravitației.
Acum 120 de ani, zborul controlat al unui aparat mai greu decât aerul era considerat imposibil. Creierul fraților Wright a putut mai mult și l-au realizat în 1903. Doar 60 de ani mai târziu, un avion de 27 de tone zbura cu de 3.3 ori viteza sunetului.
Nu mai mult de 100 de ani în urmă, consensul în lumea științifică era că universul este imobil. Creierul lui Edwin Hubble a găsit dovezi că universul este în expansiune.
Așadar, de unde ai tras tu concluzia că știința a ajuns la un zid impenetrabil dincolo de care nu mai putem trece? Zi de zi se imaginează noi experimente și se construiesc noi dispozitive pentru a analiza următoarele mari necunoscute.
Mulţumes pentru RĂSPUNS! Prezenţa materiei negre în Univers nu a fost până acum detectată decât indirect, prin efectele sale gravitaţionale. Natura acestei materii ascunse rămâne unul dintre marile mistere ale fizicii moderne.
Materia neagră nu este formată din neutronii, protonii şi electronii din modelul standard al fizicii care descrie materia vizibilă, care reprezintă doar 4-5% din Univers! DE CE NU PUTEM VEDEA MAI MULT?
Poate tocmai fiindca o astfel de forta, asa cum e descrisa de religii, e absolut ridicola, ceea ce pune o frina inconstienta in calea unei adevarate cautari.
Mai citește o dată ce am scris mai sus.
Nu putem vedea/înțelege mai mult DEOCAMDATĂ. Asta nu înseamnă că am renunțat sau că am ajuns într-un punct dincolo de care este imposibil să trecem.
Primul telescop al lui Galileo Galilei avea o magnificare de numai 8X, dar reprezenta la momentul respectiv cel mai avansat dispozitiv optic din lume. Dacă ai fi trăit pe vremea lui Galilei, ai fi crezut că aceea este limita și ai fi întrebat "de ce nu putem vedea mai mult?".
Astazi putem observa galaxii aflate la 13 miliarde de ani-lumină, iar o magnificare de 8x o putem obține cu un telefon.
'Ştiinţa, ca orice activitate umană, ştie că are limite pe care trebuie să le respecte pentru binele umanităţii!
Diferența dintre teorie și ipoteze
știința este prea rigidă" ori "știința are limite"...
De ce intelegem doar pana la un anumit punct? Pentru ca noi oamenii invatam de aia,pentru ca nu ne nastem invatati deja,deci invatatul asta se face nu rapid,nu instantaneu,este un proces natural care ia timp, natura asa ne-a facut, ori noi am aparut dupa natura, adica neam adaptat la ce era aici, iar aici asa stau lucrurile, Nu putem supravietui schimband ceva instantaneu.Chestiile astea cu acum,rapid alea tin de religie,numai Dzeu face asa,numa el le stie pe toate s-a nascut invatat deja,s-a nascut ca stie si inceput si sfarsitu . Vezi tu oamenii sunt facuti de natura,de aia o luam incet,invatam,daca am fi fost fcuti de un zeu ceva am fi stiut de toate .Si omu si animalele asta fac, invata, invatarea se face prin experimentare, retinere a ceea ce ai experimentat, apoi apare alt situatie, iar inveti si tot asa.Noi nu suntem calculatoare, adica cand ne nastem sa ne fie introdus in cap un soft cu universul si gata stim tot.Cand te nasti creierul este gol, sau aproape apoi inveti pas cu pas.
Dezvoltarea creierului uman şi-a atins limitele fizice. Omenirea a inventat navele spaţiale, cumputerele, chiar şi inima artificială!
Inteligenţa umană se îndreptă încotro-spre nicăieri! DECI CLAR PUNCT!
Ai și vreo dovadă concretă care să susțină afirmația asta?
Pentru că eu de exemplu am o dovadă concretă că nu ești absolut deloc în măsură să judeci dezvoltarea creierului uman sau să discuți probleme atât de dificile ca materia neagră:
"în 27 Iulie | benny7 a întrebat:
De ce vedem mai întâi fulgerul și apoi auzim tunetul?"
Carevasăzică, tu nu cunoști diferența dintre viteza sunetului și viteza luminii, dar ne explici nouă despre materia neagră, neutroni și singularitate. Este ca și cum un analfabet ar discuta despre contribuțiile lui Kant la epistemologie.
Nu ți se pare că ești într-o poziție cel puțin jenantă?
Am explicat destul de lămurit. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că lumina și sunetul au viteze diferite. Lumina călătorește cu o viteză extraordinară de aproximativ 300.000 km / s, de fapt vine la noi chiar acum. Cu toate acestea, sunetul necesită mult mai mult timp, deoarece se mișcă lent în jurul aerului de aproximativ 330-340 m / s. Prin urmare, dacă doriți să aflați cât de multe fulgere s-a întâmplat la distanță, puteți să numărați câte secunde au trecut de la fulger la momentul în care ați auzit fulgerul, apoi împărțiți numărul de secunde cu numărul trei și se obține aproximativ la câți kilometri, există fulgere! AŞTEPT ŞI EU ACUM EXPLICAŢIA TA! DACĂ SE POATE...