A viola este o infractiune? Ce se intampla daca nu erau legi elaborate in privinta asta? Nu acceptai pentru ca nu erai de acord. Asa si Wooden, da' mno, cand ai "legea" in mana e mai usor sa invoci ilicitul.
Cum poate o lege de rahat sa protejeze un om? Am scris eu de rahat, si-ti gasesc scuza pentru ca-s baut, dar tu, chiar de-as scrie "supertangibil" n-ai intelege, si nu pentru ca n-ai putea, ci pentru ca n-ai vrea.
Pentru că fiecare are dreptul să se îmbrace cum vrea!
Doar ultimii idioţi pot găsi o scuză ca aceasta pentru un viol. Violul tot viol e, indiferent de ce purta victima!
Nu schimba subiectul, asta e o chestie de bun simţ. Nimeni nu a fost condamnat pentru că s-a uitat în decolteul cuiva.
Dacă tu vezi îmbrăcămintea victimei ca o scuză problema e la tine. Întrebarea ta e cam aşa: 'De ce toate magazinele îşi expun bijuteriile în vitrine după care patronul se plânge că au fost jefuiţi?'.
Iar schimbi subiectul! Am spus eu că au bun simţ? Nu!
Întrebarea nu era care e mai lipsit de bun simţ, cea care-şi arată sânii pe stradă sau cel care priveşte? În mod normal eu aş spune că e cea care-şi arată sânii. Dar e relativ, sunt cazuri şi cazuri, e posibil să nu fie niciunul lipsit de respect.
Dar totuşi, faptul că X n-are bunul simţ nu-ţi dă ţie dreptul să o violezi! E ca şi cum mi-ar da mie dreptul să te împuşc pentru că eşti misogin. Cum am mai spus, violul e tot viol, indiferent de ce poartă victima!
Ţi-am spus, dacă tu consideri că vestimentaţia scuză un viol, problema e la tine.
'legat de acel patron: daa el e prost si nu-si pune sistem de alarma si tot tacamul, normal ca e jefuit' Asta e mentalitatea românească de care-mi este greaţă! Dacă n-are sistem de alarmă, hai să-l jefuim, frate! Unu la mână, eu nici măcar nu am pus problema dacă are sau nu sistem de alarmă. Pentru cultura ta generală, se poate fura şi dacă respectivul are sistem de alarmă.
Doi la mână, din punct de vedere legal, sunt interzise atât furtul cât şi violul indiferent de situaţie. Asta le dă dreptul să se plângă!
Din punctul meu de vedere, furtul e tot furt iar violul e tot viol indiferent de situaţie. Sunt două fapte ce rar au scuză.
'si nu-s misogin, nu vad de ce ai tras aceasta concluzie' unele din răspunsurile şi întrebările tale m-au adus la concluzia asta. Iar eu nu trag concluzii pe nimic.
1. Legea le dă dreptul să facă ce vor şi încearcă să nu mai foloseşti cuvântul 'bre' că doar nu eşti ţigan. Sau eşti?
2. Chiar şi cu tot tacâmul, un furt tot este posibil.
3. Nu, nu-i bună. Dacă eşti misogin nu-ţi vei găsi niciodată o femeie de care să fii complet mulţumit. Cine are de pierdut? Tu, evident.
4. Vezi? O afirmaţie cretină şi misogină. Cel mai cretin lucru pe care-l poate face o persoană e să generalizeze.
5. Nu te obosi să-l cauţi, oricum nu-mi pierd timpul cu toate porcăriile de videoclipuri. Da, ştiu că vorbesc fără să cunosc, dar îmi imaginez ce videoclip sugestiv poate găsi cineva ca tine.
Mă rog, m-ai lămurit cu răspunsul tău. Îmi pierd timpul degeaba. Crezi ce vrei, atâta timp cât legea le permite să se plângă tu nu poţi schimba nimic.
1. Nu te cred pe cuvânt.
2. Prin tot tacâmul nu ştiu ce înţelegi tu, dar eu înţeleg şi camere de filmat. A avea şanse nu înseamnă a fi sigur.
3. Faţă de cele care mertiă, da. Cum şi eu pot fi misandră faţă de bărbaţii ce o merită(haha, te încadrezi). Dar din câte ştiu eu nu-i posibil să fii misogin doar faţă de o anumită parte din populaţia feminină.
4. Ai făcut tu studii după care ai obţinut procentul ăsta cretin? Nu! Pot spune liniştită că e fals, căci tu afirmi ceva ce nu este susţinut de dovezi.
5. Lmfao. Nu asta am insinuat eu. Vroiam să spun că probabil e o porcărie, dar nu în sensul ăla. Eh, bănuiesc că tot tu eşti de vină dacă ai crezut că asta vroiam eu să spun.
Şi închei discuţia, căci e o pierdere de timp. Poţi gândi ce vrei, atâta timp cât legea le permite, vor face ce vor.
1. Nu despre avatar e vorba.
2. De ce să ieşi cu pile când nu intrii? Eu spuneam că nu sunt şanse sigure să-l prindă. Tu ce ai înţeles?
3. Dar din câte ştiu eu nu-i posibil să fii misogin doar faţă de o anumită parte din populaţia feminină. - era valabil şi pentru misandre. Oricum, nu o spuneam ca şi cum ar trebui să-ţi pese.
4. 'Dovezile' alea sunt nimic fără un studiu concret. Dacă ar fi să o luam aşa, 'femeile e curve, bărbaţii e porci'. Simplu, nu?
5. I-aş spune 'Dacă ai mai mult de trei neuroni activi, o tipa ca aia ar putea fi în pat cu tine. Dacă nu, vei fi după gratii. Dacă ai peste trei neuroni activi, nu te vei coborî la asemenea standarde.' Sper să prinzi ironia şi sarcasmul.
1. Depsre multe, inclusiv limbajul şi modul în care reacţionezi. Dar poate trag eu concluzii pripite, să o lăsăm baltă.
2. Nu numai în România.
4. Deci eşti de acord că 'femeile e curve, bărbaţii e porci'. Trist.
5. N-ai prins ironia, din păcate. Dacă ai mai mult de trei neuroni activi, o tipa ca aia ar putea fi în pat cu tine. Dacă nu, vei fi după gratii. Dacă ai peste trei neuroni activi, nu te vei coborî la asemenea standarde.- Pe limba ta: Dacă eşti prost, o să te culci cu una ca aia. Dacă eşti foarte prost, o să ajungi în închisoare. Dacă eşti inteligent, o să-ţi găseşti o femeie ce merită respectată.
Nu mai comenta când nici măcar nu înţelegi ce spune lumea, e penibil!
1. Nu e vorba de asta. A fost 'bre-ul' acela, au fost alte cuvinte ce le-am zărit prin unele din răspunsuril tale. Mă rog, poate te-am catalogat eu greşit. Uite, îmi cer scuze, dacă te încălzeşte cu ceva.
2. În alte ţări.
3. Nu-i asta. N-am comentat căci era un simplu exemplu. Ce vroiai să spun? Cine-i x? Cine-i Anita? Îmi e indiferent dacă eşti misogin sau nu, aşa că n-are rost să dezbatem subiectul.
4. Ă...domnul care nu ştie rostul semnelor de punctuaţie, eu am făcut intenţionat acel dezacord. E unul din motivele pentru care se află în ghilimele.
5. Eu sunt de acord ca legea să permită oricui să se îmbrace cum vrea.
Exemplul meu tot nu l-ai înţeles, dar e şi vina mea căci am făcut o greşeală când l-am scris. Abia acum observ.
Dacă ai MĂCAR trei neuroni activi, o tipa ca aia ar putea fi în pat cu tine. Dacă nu, vei fi după gratii. Dacă ai peste trei neuroni activi, nu te vei coborî la asemenea standarde. -asta era varianta corectă. Prin asta vreau să spun că dacă eşti prost, o să te culci cu una ca aia. Dacă eşti foarte prost, o să ajungi în închisoare. Dacă eşti inteligent, o să-ţi găseşti o femeie ce merită respectat(da, ştiu că am mai spus asta odată, dar fiind că am scris în loc de 'măcar' 'mai mult de' simt nevoie să-l explic din nou).
Eu sunt de acord cu o lege care permite oamenilor să se îmbrace în papagali, în oi, pe jumătate goli şi cum mai au ei chef. O lege care ar spune ceva-n genul 'e interzis să porţi nu ştiu ce' mi se pare prea strictă şi stupidă. Nu prea cred că legea se va schimba vreodată încât să li se interzică femeilor(şi bărbaţilor, haha) să se îmbrace indecent. Cum am mai spus, atâta timp cât legea le permite, tu nu poţi schimba nimic.
3. Am înţeles ce vroiai să spui, doar că n-am găsit nimic de comentat. Aş fi putut să te întreb de ce, dar cum am mai spus, nu-mi pasă şi oricum nu mă priveşte.
4. Dacă te-ai prins de fază de ce mi-ai mai spus că e incorect? Mă rog, să trecem şi peste asta.
5. Sunt de acord, multe legi sunt de rahat. Dar faptul că nu există o lege care să interzică îmbrăcămintea indecentă mi se pare ceva normal. Dar aici ne contrazicem degeaba, e vorba de diferenţa de opinie. Mie mi se pare normal ca lumea să se îmbrace cum are chef, ţie nu.
Oricum, fac un apropo, am observat că ai spus într-un răspuns că ai dori o lege care să interzică femeilor să se îmbrace indecent, dar de ce nu şi bărbaţilor? Sunt şi bărbaţi care o fac pentru bani, nu numai femei. Ce-i drept, în România nu prea auzi de asemena cazuri.
E bine să-ţi susţii ideile atâta timp cât ai argumente bune.
Am spus că personal mi se pare normal ca oricine doreşte să se îmbrace indecent(care cred că merge ca sinonim pentru strident în contextul ăsta) să aibă dreptul să o facă. N-am spus că de acum este şi moral din partea lor, dar cum nu există o 'moralitate adevărată' n-are importanţă.
Hm, n-am înţeles ce vrei să spui. Dacă n-ar exista care lege?
Da, tot normal mi s-ar părea ca oamenii să aibă dreptul să se îmbrace aşa cum doresc. E viaţa noastră în fond, dacă nici să ne îmbrăcăm cum dorim nu putem ce mai avem voie să facem?
Eu nu cred într-o mortalitate 'adevărată'. Fiecare are proprile sale principii, nu cred că există ceva 'greşit' sau 'corect' din toate punctele de vedere. Totul e relativ, diferă în funcţie de persoană şi de circumstanţe. De exemplu, tu poţi să consideri greşit ca eu să-l ucid pe Z, iar în ochii mei ar putea fi corect, cu toate că legea m-ar pedepsi.
Scuze că mă bag şi eu. Din partea mea pot să meargă dezbrăcaţi, de ce nu?
Cu acele lucruri de sub haine ne-am născut toţi, iar dacă ei nu au simţul ruşinii şi intimităţii nu văd unde e problema.
Cât despre acele femei pe care le denumeşti tu curve, e alta problema:
1. Doar pentru că au vestimentaţie DE curve, asta nu înseamnă că şi ele sunt nişte curve. Sunt doar uşor de confundat, proaste într-un fel şi indecente.
2. Un bărbat sănătos la cap nu violează. Unul bolnav poate viola chiar dacă nu vede o îmbrăcăminte sumară.
Da, despre asta vorbeam. Nu există o moralitate 'adevărată/corectă' aşa că nu văd moralitate ca o problemă în cazul ăsta.
1. Păi nu prea sunt ''sănătoase'', nu ştiu dacă asta ţine de sănătatea mintală. Sunt proaste şi cred ele în sinea lor că sunt mai interesante/senzuale, dacă au avut atâta minte încât să se îmbrace aşa nu se gândesc ele la viol. Sau poate că nu ai trăit destul şi nu ai experienţă. Sau depinde şi de gusturi. Unora un decolteu sau o fustă care nu e până în genunchi poate părea indecent. Unii vor ca femeile să umble ca cele ale musulmanilor.
2. Păi da, şi eu am zis că un violator fiind bolnav poate viola o femeie din orice, parcă necontând faptul că e mai sumar îmbrăcată. Iar cei sănătoşi nu o fac deloc. Ce, babele care devin violate. care e faza cu ele.
Nu ştiu ce să spun cu planul. Dacă suportă o traumă psihică, peste un viol nu treci aşa. Îţi dai seama că nu le mai arde de verzişori, şi chiar dacă i-ar arde s-ar duce pe antidepresive şi terapeuţi.
Nu, ai înţeles greşit. Vreau să spun că regulile nu trebuie adoptate neapărat 'corect' dpdv moral. Acum, sincer, unii oameni chiar laudă persoanele care au 'curajul'(personal, cred că e mai multă prostie decât curaj) să iasă goi pe stradă. De asta nu există o moralitate 'adevărată', pentru că fiecare persoană gândeşte diferit(plus circumstanţele ce diferă de la un caz la altul) iar asta face ca totul să fie relativ.
Da, dar ăla e act sexual voit. Violul este ceva forţat, făcut fără permisiune şi împotriva voinţei.
Din acelasi motiv pentru care sunt violate si babele... ca dau de cate un idiot cotrolat de oualele lui umflate
Foarte tare intrebarea si eu imi pun aceeasi intrebare. Un prieten mi-a zis odata ca nimic nu se plateste in viata mai mult decat prostia. Asta cred ca e raspunsul la intrebare
Curvele raman curve indiferent de ce imbracaminte poarta. Comportamentul le pune aceasta eticheta, nu imbracamintea acestora.
Pana si ele au dreptul de a alege cu cine sa faca sex. Au dreptul sa spuna "nu" unui barbat, iar daca acesta din urma nu se descurca cu ce a primit, reactioneaza prost, ajungandu-se, de exemplu, la viol.
Referitor la ceva ce-ai spus, caci nu am citit toata conversatia, in legatura cu " fata poarta fusta mini, se apleaca si se asteapta ca nimeni sa nu intoarca privirea " - fata greseste cand se asteapta sa nu primeasca priviri, fiind in aceasta pozitie, insa consider ca POATE sa se astepte ca unul sa nu sara pe ea, trecand la mai mult decat priviri, atentand fortat la fundul ei.
Una e cum se imbraca si alta e daca o fac cu cine nu vor, intelegi? ele sunt curve pentru anumite persoane dar pentru alte persoane sunt doamne sau vor sa fie niste doamne...dar nu le iese.
Pai daca sunt curve cum ai vrea sa se imbrace?
Poate doar ca sa se de'a in spectacol.