Pentru ca e mai usor sa dai vina pe ceva mai putin explicabil, cand e vorba de lucruri rele, dar si bune
Trebuie sa ai har de la Dumnezeu - acest subiect este discutat de multa lume - dar ii cam depaseste subiectul - ei dau din gura si lumea ii asculta ca nu stiu mai mult de atat - sfat - in viata nu trebuie sa vorbesti despre lucruri care te depasesc
E destul de simplu: Omul a fost mereu atras de ce nu intelege sau ce este peste puterea lui de intelegere.
Tu ai zis ca un lucru rational nu este atractiv, e poate doar ideea mea, dar daca e rational inseamna ca e logic, daca e logic inseamna ca face un lucru logic, daca lucrul pe care il face e logic atunci e previzibil si cui ii plac lucrurile previzible. Asta e doar ideea mea, dar se aplica destul de des.
De exemplu: Daca imi e foame e logic sa imi cumpar de mancare, daca imi cumpar de mancare si imi e foame e logic sa manand. In concluzie daca imi e foame e logic si previzibil ca voi manca.
Pe scurt: Ce e rational e previzibil, deci e plictisitor. Orice lcru ilogic face un lucru ilogic, deci nu sti la ce sa te astepti si te captiveaza.
P.S. Sunt curios daca imi dai dreptate.
Pentru ca omul intodeauna a fost atras de lucrurile inca nedescoperite.
Mai mult te atrage un lucru despre care nu cunosti nimic, decat un lucru pe care il cunosti.
Daca nu ne-ar interesa si lucrurile pe care nu le putem explica probabil ca nu am mai avansa cutehnologia.
E normal sa fim curiosi si sa exploram si lucruri noi.
Daca nu am fi curiosi probabil ca nu ne-am mai putea numi oameni.
Ai dreptate am vazut cine a scris biblia pe net si de aia am si pus intrebarea
Pentru ca lucrurile ratioanale sunt cele verosimile, concrete si comune care ne inconjoara zi de zi, in concluzie devenind plictisitoare. Lucrurile supranaturale ne starnesc curiozitatea fiindca ne ajuta sa evadam intr-un fel de ceea ce este comun si previzibil si ne indeamna sa aflam mai multe. Atractia asta fata de lucrurile supranaturale este de fapt curiozitatea specifica omului.
Raspunsul tau imi raspunde la intrebarea de ce cred oamenii in dumnezeu
Pentru ca aceste lucruri sunt peste puterea omului de a intelege...de obicei omul este atras de necunoscut si mai ales de partea intunecata a necunoscutului
Pentru ca ni le dorim.Iar daca altii poseda anumite puteri supranaturale,de ce nu le avem intreaga rasa? Ori le avem dar nu stim sa le controlam? Mereu au existat intrebarile ¨cine suntem,de unde venim,si incotro¨,de aici se naste setea de a cunoaste supranaturalul. Daca Dumnezeu a facut Cerul si Pamantul,Apa,Lumina si Intunericul,toate vietuitoarele pamantului si apoi pe Om dupa chipul si asemanarea Lui,ar trebui sa putem si noi, copiii lui, care ii semanam(ADN)Suntem inconjurati de mister! Nu stiu la ce te referi cand spui ¨lucru care e rational nu e asa atractiv ca ceva care inca nu poate fi explicat sau se vrea sa fie neexplicat¨?
De curiozitate, tocmai aceasta inzestrare la facut pe om sa se detaseze de restul animalelor in evolutia lui. Fara curiozitate ramanea la faza de primat.
Pentru ca oamenii sunt fiinte curioase si nu suporta imprevizibilul si necunoasterea
Din fire suntem atrasi de lucruri neelucidate care asteapta o explicatie mai mult sau mai putin logica
Si asta nu e ceva rau, tocmai curiozitatea si dorinta de elucidare au impins omul la stadiul in care este astazi!
Daca nu exista curiozitatea specifica omului atunci nu am fi creat inventii mai mult sau mai putin complexe care sa ne impinga catre urmatorul pas al evolutiei...
Si chestia asta se aplica si astazi.pentru ca omul inca evolueaza
Lucrurile supranaturale de astazi pot fi elucidate maine,asa cum lucrurile normale de astazi erau sf pentru cei din trecut!
Atata timp cat oamenii au potentialul de evolutie nimic nu poate fi considerat cu adevarat supra-natural... orice lucru la care te poti gandi este posibil, depinde de calitatile tale ca individ, si de cat de evoluat esti ca fiinta ca sa poti pune acele ganduri in practica