Pentru ca viteza orizontală fata de vagon este zero iar fata de pământ este viteza vagonului.
Referinta este importanta.
Baftă la teme.
Si daca sari in vagon se va deplasa un pic vagonul de sub picioare si daca esti sus pe vagon se va deplasa, dar tu nu stai mult in aer incat sa observi asta la propiu, desigur ca si astmosfera se invarte in jurul planetei, deci daca ai sta in aer tot in acelasi loc ai fi
Acum am citit mai atent.
Im vagon viteza aerului este 0 fata de tine. Deci nu opune rezistența.
Afara, viteza aerului fata de tine este viteza vagonului, adica opune rezistența.
Pentru ca in afara lui sunteti doua corpuri diferite in timp ce in interior formezi un corp
Rufele le mai spăl, onoare nu e cazul, nu incă. Cat despre "clase", am suficiente dar orice e in plus e bun venit.
Nu stiu la care campion te referi ca sa iti spun ce am inteles sau nu.
Daca m-a deranjat ceva, candva, ma cunosc suficient si imi acord incredere cat sa consider că probabil nu m-am "deranjat" gratuit.
În rest, o seara buna.
Nilsson tu nu vezi ca eu si anonimg suntem pe acelasi frecventa, afara din vagon este astomosfera inteligentule, curenti de aer ce sunt?
În meteorologie, prin vânt se înțelege un fenomen fizic ce se manifestă ca o circulație dirijată de aer în atmosfera terestră.
https://ro.wikipedia.org/wiki/V%C3%A2nt
in vagon nu actioneaza nici un curent fiind un sistem inchis
Practic vorbim de legea asta
Orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe sau suma forțelor care acționează asupra sa este nulă.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Legile_lui_Newton
Nilsson eu nu am spus ca stiu totul,tu afirmi ca stii absolut tot,ca cunosti adevarul absolut, tu esti Dumnezeu cunosti absolut tot,eu am spus ca sunt sceptic nu ca cred tot
tinand cont ca multi dintre cei care frecventeaza categoria aceasta sunt atei cu un grad de cultura scazut
asta nu are legatura cu religia,credinta unui om, indiferent de cultura unu om poate fi ateu,crestin,hindus,budist, tu ai vrut sa spui ca atei sunt prosti, dar ce legatura are una cu alta, cine nu crede in ce crezi tu gata e prost, tu cand nu poti dovedi ceea ce afirmi faci omul prost, decat crestin care stie totul, mai bine ateu cu asa zisa cultura mai scazuta dar constient ca ceea ce cunoaste poate demonstra nu doar crede orbeste
Depinde de viteza de deplasare, de viteza vantului, daca este in miscare rectilinie uniforma etc.
In curba, in franare, accelerare o sa pici in alt loc daca sari in sus chiar in interiorul vagonului.