| Alverto a întrebat:

De ce la bătrânețe murim? Și nu, numai noi, ci și animalele (in cazul câinilor cam la 15 ani). De ce inima încetează să bată? Sa zicem că bătrânețea e factorul decisiv pentru moartea unui om sanatos, de ce? De ce inima nu mai pompează sângele după un anumit timp? Ar putea știința să dezvolte în viitor ceva să facă oamenii să trăiască mai mult sau chiar sa nu mai moara de bătrânețe, ci doar din alte cauze cum ar fi un accident rutier?

11 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Nu stiu de ce inima inceteaza sa pompeze sange si toate detaliile pe care le vrei. Insa stiu ca stiinta dezvolta tratamente in acest sens, poti deveni amortal si asta inseamna ca iti pastrezi tineretea, o sa arati ca la 25 de ani, sa zice, dar poti muri in accidente. Nicio boala nu-ti mai vine de hac. Dar puneti intrebarea: "Cu ce cost?", iar cand vine vorba de costuri materiale, atunci pune-ti intrebarea: "Crezi ca ti-ai permite un asemenea tratament?". Eu cred ca nu ti-ai permite tratamentul, ci doar elitele lumii.

| wildthing a răspuns:

Pai daca nu avem si noi ambrozie, nectarul zeilor, ca sa ramanem vesnic tineri, nemuritori... happy

| Frank51 a răspuns:

Bătrânețea se referă la degradarea celulelor corpului. În însuși programul celulei, după multe cicluri de scriere apare un fenomen de degradare, iar celula nu mai poate susține viața și implicit viața noastră. Deocamdată nu se cunosc cu exactitate cauzele, cu atât mai puțin soluții de rezolvare.

Răspuns utilizator avertizat
| Cksihja a răspuns:

Nemurirea este pentru tineri care nu concep idee de moarte însă pentru cei bătrâni moartea este ceva ce dă sens vieții, căci nimeni nu vrea să aibă un drum fără o destinație.

| Hela a răspuns:

Pai, imbatranirea corpului uman cam asta presupune... incetinirea organelor vitale, cheaguri de sange si chestii de genul. de aia atunci incep sa ia medicamene. si cred ca e posibil ca tehnologia sa prelungeasca viata unui om. un exemplu sunt inimile artificiale sau un alt exemplu mult mai bun, e omul din plamanul de fier.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Murim la bătrânețe deoarece, după o viață de 50, 60, 70, 80 sau 90 de ani, organismul pur și simplu obosește și nu ne mai poate ține în viață!

| sabin89 a răspuns (pentru Hela):

Oare un plămân de fier ar mai putea fi atacat de covid? happy

| Hela a răspuns (pentru sabin89):

Banuiesc laughing

| h379m3973423 a răspuns:

Sincer, cred că s-ar putea inventa un vaccin care fie să pună "cantitate" la telomeri, fie să inverseze procesul acestora de scurtare. Până atunci mai e. Sau să schimbe genomul direct din burta mamei.

| SG1995 a răspuns:

Ar putea, dar întrebare? Chiar ne dorim asta? Totul are termen de viabilitate, chiar și planeta asta. Resursele sunt limitate, ultimul lucru de care are nevoie e o specie de mamifere grandomane și imortale.