De tot...ce? intrebarea asta nu era pentru mine ci pentru copilashi destepti si harnici ca voi! deci.sti macar?
Soarele nu se vede noaptea deoarece luna acopera soarele. Poate te intrebi cum vine asta deoarece soarele este mai mare decat luna! E simplu, de exemplu cand trece un avion aflat in zbor, cand pui palma in fata lui - palma pare mai mare decat avionul, deoarece e la departare -. Ei bine asa e si cu luna... si soarele... Sper ca te-am ajutat FUNDA?
Eu cred ca : luna se poate vedea ziua pentru ca e uneori luminata de razele soarelui si de aia se vede si noaptea dar si ziua iar sorele nu se vede noaptea pentru ca e de cealalta parte a pamantului si lumineaza acolo.
Normalpai luna de fapt nu am veadea-o noaptea fara ajutorul Soarelui...ca razele solare se reflecta pe Pamant din Luna si de aia vedem noi Luna noaptea.Luna se vede si ziua, deoarece si ziua se reflecta raze solare din Luna, doar ca din cauza soarelui nu au atata intensitate...iar Soarele nu il vedem noapea pentru ca Pamantul se roteste si Lumina se duce pe partea cealalta a Pamantuluifunda?
Nu e asta raspunsul! exista unul muult mai simplu si mai stiintific! daca explicatia ta cu avionul o "aproba" oamenii de stiinda, sa-ti dea ei fuunda!
Pai noaptea o jumatate de pamant se invirte cu,, spatele" la soare, asa ca soarele noaptea nu este vizibil deoarece este pe partea opusa.
La luna e cam acelasi lucru cu stelele : ziua sunt,, acoperite" de lumina soarelui, deci paractic nu se vad; dar luna e mult mai aproape si inca se vede o parte din ea deoarece nu reflecta asa multa lumina(acest lucru se vde doar pe cerul senin).
Funda?
Funda pentru un raspuns atat de dat prin betoniera? nicidecum! mai transpira...
Hmm
Soarele are lumină proprie,iar luna nu.
Pământul se rotește,deci câteodată va fi cu o parte spre soare, iar alte dățicu cealaltă parte spre el. Adică. soarele nu poate lumina ambele părți ale pământului în același timp. Deci n-o să vezi niciodată soare noaptea, deoarece este luminată cealaltă parte a soarelui. Dac-ai vedea soarele n-ar mai fi noapte! Soarele e lumină. deci zi În schimb.luna nu luminează și nici nu face întuneric. Ea este un corp care reflectă lumina de la soare.
Asta-i părerea mea.
Dacă nu-i bine.aș vrea să aud și eu răspunsul corect
"Midnight Sun" este un fenomen astronomic care are loc în regiunile de dincolo de Cercul Arctic şi legat de poziţia Soarelui deasupra orizontului în timpul zilei. Aproape de solstitiul de vara, datorita înclinarii axei de rotaţie a
Pământului, la latitudini de peste 66 ° 33 'soarele nu dispare niciodata dupa orizont, deci nu exista noapte. Regiunile respective care pot fi observate in aceasta stare, sunt cercurile polare, respectiv Paralela 66 ° 33 'Nord şi de Sud! Durata acestui fenomen depinde de latitudine: la 70 ° soarele nu apune niciodată timp de 17 zile consecutive, la 80 ° pentru 71 de zile, iar la poli (90 °) pentru o jumătate de an. Si asta doar pe timpul verii! Daca nu credeti asa ceva, luati legatura cu cei din Fennoscandia, Rusia, Canada, Alaska, Groenlanda şi Islanda si va veti lamuri! " Iarna" in schimb ( d.p.d.vedere calendaristic ) În timpul iernii, se produce fenomenul invers numit "noapte polară". Există însă anumitelocuri în care are soarele apare pur si simplu la miezul nopţii, desi, daca te-ai lua dupa un ceas! Noaptea polară nu este atat de observabil din Europa. Sau tot nu (vreti sa) credeti asa ceva?
Mă gândeam eu că are legătură cu geografia. Nu-i tocmai punctul meu forte.
Eu știam că pe site-ul ăsta lumea se ajută reciproc, nu se laudă care o are mai mare.
anonim_4396 întreabă: