Hei, sunt creştin şi o recunosc. Sincer, cred că toată religia este aplicată prost şi devine mai mult un sentiment social decât unul de natură spirituală. Sincer, niciodată nu am înţeles nici ateii care au treabă cu creştinii şi nici creştinii care au treabă cu ateii. De aceea, atâta timp cât nimeni nu îmi constrânge libertatea (indiferent de natura acesteia) atunci pur şi simplu îl ignor. Eşti aşa de ameninţat deoarece creştinii sunt "populaţia" masivă de pe TPU, dar ai putea vedea că anumiţi useri creştini care într-adevăr au ceva în cap pur şi simplu tac deoarece tu nu îi constrângi la nimic. Ar trebui să vezi şi partea aceasta dacă tot vezi partea cu ameninţările. E drept, ai putea presupune şi că unii nu văd aceste argumente, însă nu poţi generaliza faptul că fiecare credincios este încuiat cum nu poţi generaliza faptul că fiecare ateu este inteligent.
Cât despre întrebarea ta, mie mi se pare că este cam greu să argumentezi ceva ce simţi prin vorbe. De exemplu, eu doar simt că există şi dacă aş argumenta astfel în faţa voastră, m-aţi lua drept idiot superficial. De aceea acest argument îmi ajunge doar mie şi nu prea pot fi lovit de alte argumente de a căror natură mă pot îndoi.
Apache, ce mama ma-si nu intelegi ca ei mi-au cerut sa explic si nu a fost propria initiativa? Ma enerveaza la culme jignirile gratuite.
AnaMaria, eu niciodata n-am incercat sa-mi impun punctul de vedere, pentru simplul motiv ca "mi se rupe", dar se trezesc mereu niste deontologi care se cred miezul din dodoasca si incep sa se impuna cu orice pret. Si, de multe ori, cand se vad depasiti din punct de vedere al logicii si argumentatiei, incep ori sa tipe, ori sa te ameninte cu bataia, ori sa dea argumentarii fictive cu "minuni" care s-au intamplat cand s-au rugat sau nu mai stiu ce-au facut.
PS: Pentru toti, cred ca aveti destula materie cenusie sa va prindeti de tot ce am scris in cele 2 randuri din intrebare. Dar e normal: jigniri gratuite asezonate cu scuipat crestin.
Daca in secolul 21, bataia a ajuns argumentul suprem in legatura cu tema religiei, atunci e vai de noi. Asta e ideea, religia a fost creata cu mult timp in urma pentru a motiva taranii impotriva anilor secetosi si pentru a motiva armata pe campul de lupta. Astazi, din nou, nu se mai poate mentine un dialog cu argumente logice, ci "hai sa ne dam niste pumni sa vedem cine are dreptate", ca cica ne-am deosebi de animale prin ratiune, dar unde ratiune intr-o societate inchisa la minte.
Daca nu s-ar fi inceput nerespectarea religiei de-a lungul istoriei, inca am fi niste nespalati care mureau de ciuma si credeau ca Terra e in centrul Universului si ca e plat.
Pe langa Fundă25 care este prima crestina neincuiata la minte si cristi202 cu care simt ca pot avea o discutie pe acest subiect, dar tot nu m-a convins cu ce a spus, simt ca ma lupt cu morile de vant, caci multi "cruciati" care se dau cu fundul de pamant pe aici n-au habar despre ce vorbesc.
E stupid in primul rand sa pleci de la ideea ca D-zeu este creatorul suprem si sa ceri argumente cum ca n-ar exista. Punem pariu ca nu puteti sa-mi explicati prin argumente LOGICE exista lui, si nu tot felul de porcarii gen "da' cine a facut mobila din casa?" (raspuns: oamenii de la fabrica, cel mai probabil), "cum explici ca atunci cand te rogi iti merge bine?" (raspuns: cum explici ca anul in care m-am facut ateu am rupt pentru prima data in viata mea la o olimpiada, de m-am oprit abia pe tara la istorie si am trait unul dintre cei mai buni ani ai mei?" si alte intrebari retardate.
PS: Hai ca daca tot am weekend-ul liber, cine are chef de o ciomageala, doar sa spuna si vedem ce-mi mai scoate dintii in realitate, ca pe internet cu totii stiti sa va umflati in pene.
Si macar fiti crestini corecti si veniti singuri, nu trisati, bate urat la ochiul barbosului .
Kk, hai sa luam de exemplu teoria genezei.
Deci dupa o mare perioada in care D-zeu a stat si s-a jucat nu stiu cum singur, el s-a decis asa, dintr-o data, sa faca raiul, deci Pamantul (cica). Apoi a facut stelele, dar conform cunostintelor minime de fizica, lumina lor ar lua milioane de ani pana ar ajunge pe noua planeta facuta prin magie, deci cerul era destul de intunecat. Apoi, doar pentru ca poate, D-zeu a imbatranit Terra ca sa aiba 4 miliarde de ani vechime.
Se gandea el ca e prea plictisitoare Terra goala. A facut dinozaurii, s-a saturat de ei, i-a exterminat si a ingropat oasele lor peste tot prin lume (pe principiul, ce naiba sa fac curat, pun mizeria sub pat si scap).
Apoi a spus "Sa se faca lumina!", si asa a aparut Soarele. Dar soarele este o stea, care deja fusesera create si... oh, lasa. Asta arata ca D-zeu, care nu are niciun inceput, opera in complet intuneric.
Apoi a decis sa faca omul, Adam, (lasa pasarile, animalele, bla-bla), care era dezbracat. La inceput Terra era plina de copaci, buruieni, boscheti s.a.m.d., deci l-a lasat complet vulnerabil la tot felul de plante cu ghimpi, urzicatorii, tot felul de insecte care il puteau musca (mediul preferat al insectelor este padurea), alti pradatori si razele UV provenite de la nou creatul Soare. Sau ah, de exemplu, leul traia in pace cu omul in rai, deci un leu normal care mananca nu stiu cate kilograme de carne, manca frunze. Pare extrem de logic.
Apoi si Adam l-a plictisit si a decis sa-i smulga o coasta si sa creeze femeia.
Vine timpul INGENIOSUL plan al barbosului: sa plaseze un mar in mijlocul "gradinii", copacul cunoasterii si cum s-or mai numi, reprezentand o tortura pentru naivii si inocentii oameni.
Acum intra Satan: el a fost un inger perfect creat de D-zeu, ceea ce explica de ce ar simti sentimente ca gelosie, furie si ura. El ia forma unui sarpe vorbitor si o convinge pe Eva sa muste din mar.
Astfel, cei doi inocenti au fost condamnati de D-zeu la o viata muritoare pentru ca au facut o singura greseala. Parca D-zeu incuraja iertarea, dar el nu a iertat niciodata in biblie. Noi de ce sa facem ceva ce el nu poate? Ah, stai, ne iarta atunci cand mancam carne in timpul postului si nu trimite un fulger in capatana noastra, desi ar vrea nespus, D-zeu fiind foarte razbunator si acid din fire.
Apoi mai vine logica elementara prin care doar 2 oameni nu se pot inmulti fara a face incest, alt pacat condamnat de biblie.
Si putem continua.
PS: Nu ma mai luati pe mine cu discutii inventate in care cica ar fi participat Einstein. Einstein a respins mereu religia.
„Cuvântul ''Dumnezeu'' reprezintă pentru mine nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunilor umane, Biblia, o colecţie de legende onorabile, dar primitive şi care sunt totuşi destul de copilăreşti." - Albert Einstein
"Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă şi pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică." - Albert Einstein
Mda, sa fie sanatos si Einstein, un senil fara materie cenusie! Ce replica penibila, "sa fie sanatos". Si ah, doar o persoana extrem de vanitoasa si orgolioasa ar sustine ca are o cunostere atotcuprinzatoare (>.>).
"Nici unul din voi să nu se apropie de ruda lui de sânge, ca să-i descopere goliciunea. Eu sunt Domnul." Evident, citatul se refera doar in contextele cand iti ajuti un verisor/o verisoara sa-si dea tricoul jos, asta chiar e considerat un pacat si ar trebui sa fie ars in iad pentru asa ceva. Daca esti atat de buna in a interpreta o fraza, hai sa-ti spun ca "a avea doua limbi" nu inseamna ca o persoana s-a nascut cu doua limbi pentru ca cei doi parinti au multe pacate si au facut sex inainte de casatorie, ci inseamna ca e fatarnic. Ma mir ce intelegi cand citesti Mihai Eminescu, Tudor Arghezi si Nichita Stanescu! Si nu se mentioneaza ca ar fi ceva in neregula pentru ca biblia e plina de lucruri ce se afla in necorcondanta.
Eterna (si patetica) argumentare ca n-ai cum sa-l intelegi pentru ca el e mare barosan, el vede alte lucruri, el face alte lucruri bla-bla, argumente nule, fara fond, fara baza, fade.
Iti spun eu ca daca nu exista partea cu pedeapsa eterna in crestinism, se spunea doar ca toti vom ajunge rai, atunci nu mai erau atatia crestini. Nu mai aveau de ce sa le fie frica si toata lumea traia fericit.
Si imagineaza-ti (stiu ca e greu) ca esti D-zeu. Care e rostul in a face niste oameni si sa le impui (daca nu impunea, nu exista nicio judecata de apoi; si apropo, de ce nu este indicat a-i judeca pe ceilalti, daca el o face mereu?) sa faca numai lucruri "bune" (din punctul tau de vedere)? Eu unul, daca prin absurd, ar exista D-zeu si as fi in locul lui, as vrea ca oamenii de pe Terra, care sunt ca niste copii pentru mine, sa faca ce vrea, numai sa fie fericiti, in limita legilor "umane", care se pedepsesc de catre stat.
@goldfishbullshit hai ca sunt liber sambata, hai la o cafteala ca vad ca m-ai bate de n-ai mai putea, pseudocrestin inchis la minte ce esti.
Si cand ma gandesc ce pacifisti sunt ateii fara D-zeu si ce razboinici sunt crestinii cu D-zeu, uite-i cum provoaca la bataie )))))). Sigur are o influenta buna asupra voastra... Cand vad exemplele astea ca goldfishbullshit de crestini patetici, ce sa mai spui?!
@Nekky, cool story bro.
@SMOKY, realizez cat de oligofren esti daca nu poti face diferenta dintre "a bate" si "a ameninta ca bate", plus ca eu nu o sa iau nicio decizie luata pe frica, cum faci tu. Oricum, foarte putini spre deloc crestini cred ca m-ar putea bate.
@oOdEOobOo effect placebo much?
Mda, nici n-am ce sa fac cu specimene care sunt incapabile sa aduca argumente valabile din punct de vedere al logicii si ratiunii. O sa mai raspund doar in caz in care cineva isi poate sustine opiniile prin argumente solide.
PENTRU ULTIMA DATA, SUNT BAIAT, IDIOTILOR.
@Adinablabla daca tu-mi spui sa nu mai raspund copiiilor, atunci bine, nu o sa-ti raspund. Plus ca ai venit cu cel mai cretin antiargument creat vreodata. Daca n-ai fost capabila sa citesti pe paginile dinainte explicatia mea in legatura cu geneza, atunci nici nu ma mir ca ai ajuns asa...
Explica-mi si mie teoria pe care te bazezi. Promit ca nu lovesc nici cu vorbe...
Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie...
- Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie... Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare
-Esti crestin, nu-i asa, fiule?
-Da dle, spune studentul
-Deci crezi in Dumnezeu?
-Cu siguranta
-Dumnezeu e bun?
-Desigur, Dumnezeu e bun.
-E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice?
-Da
-Tu esti bun sau rau?
-Biblia spune ca sunt rau.
Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pentru tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?
-Da, dle. As incerca.
-Deci esti bun.
-N-as spune asta.
-Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu...
Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua.
-El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta?
Studentul tace.
-Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.
Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun?
-Pai..., da, spune studentul
-Satana e bun?
Studentul nu ezita la aceasta intrebare "Nu"
-De unde vine Satana?
Studentul ezita. De la Dumnezeu.
-Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?
-Da, dle.
-Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?
-Da
-Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau.
Din nou, studentul nu raspunde.
-Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista?
Studentul se foieste jenat.
-Da
-Deci cine le-a creat?
Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. -Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule?
Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos.
-Da, dle profesor, cred.
Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pentru a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus?
-Nu, dle. Nu L-am vazut.
-Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau?
-Nu, dle, nu l-am auzit.
-L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu?
-Nu, dle, ma tem ca nu.
-Si totusi crezi in el?
-Da.
-Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule?
-Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.
-Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta.
Studentul ramane tacut pentru o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.
-Dle profesor, exista caldura?
-Da
-Si exista frig?
-Da, fiule, exista si frig.
-Nu, dle, nu exista.
Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta.
Studentul incepe sa explice.
'-Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit "frig". Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig.
- daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut ( -458 F ) inseamna absenta totala a caldurii.
-Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei.
Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan.
-Dar intunericul, profesore? Exista intunericul?
-Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric?
-Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?
Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun.
-Ce vrei sa demonstrezi, tinere?
-Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza.
-Gresite? Poti explica in ce fel?
-Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul... Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta?
-Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da.
-Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle?
Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul.
-Un semestru foarte bun, intr-adevar.
-Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator?
Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge.
-Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune - cu tot respectul, dle - ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle?
Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu...
-Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul.
-Acum, dle, exista raul?
Acum nesigur, profesorul raspunde: sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul.
La asta, studentul a replicat: Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina.
Profesorul s-a asezat.
PS: Studentul era Albert Einstein.
Albert Einstein a scris o carte intitulata Dumnezeu vs. Stiinta in 1921...
Draga, eucosti...sa presupunem ca nu Einstein a fost cel care a tinut acea conversatie, nu neg, se poate sa ma fi inselat pentru ca nu am fost prezenta in acea sala de clasa. Renuntand la acel "P.S" pe care l-am atasat, nu ti se pare suficient de buna teoria? Ceea ce am vrut sa subliniez, nu a fost numele fizicianului( pentru o mai mare credibilitate), ci explicatia logica ce sta la baza respectivului dialog.
Dacă nu credem că există Dumnezeu, atunci nu ne rămâne decât să credem alternativa: că tot ceea ce există în jurul nostru a apărut la întâmplare, din cauze naturale. Dacă cineva ar juca zaruri, ce şanse ar avea să dea doi de şase? Destul de mare, nu-i aşa?! Dar care ar fi probabilitatea ca pe nişte zaruri albe-albe să apară acele puncte negre? Ceea ce a încercat să dovedească Pasteur cu secole în urmă este confirmat acum de ştiinţă: viaţa nu poate apărea din ne-viaţă. Atunci de unde a apărut viaţa umană, animală şi vegetală?
Adevăratul motiv este că odată ce oamenii ar recunoaşte că Dumnezeu există, ei ar trebui să recunoască şi că există şi o relaţie de responsabilitate faţă de Dumnezeu, şi în felul acesta că au nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu există, atunci suntem responsabili pentru faptele noastre înaintea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu există, atunci noi am putea să facem orice dorim fără să fie cazul să ne îngrijorăm în privinţa judecăţii lui Dumnezeu.
Buna!
Crestinii sunt crestini deoarece cred in Dumnezeu, considerand ca acesta exista pretutindeni. Cel mai probabil, cei care te`au amenintat sunt crestini doar cu numele, ca la fapte, ma indoiesc. Atunci cand spui ca nu exista Dumnezeu nu te baza pe afirmatii de genul "Cei din secta unde ma aflu mi-ai spus ca...".
Eu una sunt crestina si cred in Dumnezeu. Insa nu te-as lua la bataie doar pentru ca faci afirmatia asta. Exista persoane, care sunt in secte, iar pentru ei aceasta secta reprezinta religia. Asa au fost ei invatati, dar noi nu trebuie sa ii invinuim cu nimic.
De pilda, eu ti-as recomanda urmatorul lucru:
~nu mai spune acest lucru, pe strada, la supermarket, la scoala, la munca, nicaieri. De ce? Chiar tu ai spus.
Sper ca te-am ajutat.
O seara placuta.
P.S.: Voi! Astia care va considerati crestini! Cum dati dovada de asta? Certandu`va, amenintand pe persoanele din secte. Lasati`i sa`si vada de religia lor, iar daca vreti sa vorbiti cu ei, sfatuiti`i sa vina la religia noastra, nu ii amenintati. Credeti ca Dumnezeu e mandru de voi atunci cand faceti aceste lucruri? Ganditi`va putin!
Nici ei nu sunt crestini asta o dovedesc pentru ca au zis ca te bat dar te rog trimite-mi mesaj privat de ce nu poate exista Dumnezeu?
Pai si eu cred ca nu exista deoarece nu am nici un motiv sa cred ca exista.Nu am primit argumente care sa ma convingaca ar exista.Si dale si u in gura ca doara nu esti un fricosSustineti ideea.Selena Gomez is my idol.I LOVE YOU SELENA GOMEZ
Nu mi se pare drept. Eu nu cred Si nici un coleg nu m-a luat la bataie cand am zis asta. Eu cred doar in ingeri. Si cred ca nu sunt controlati de nimeni. Dar, fiecare are dreptul sa creada ceva...Si indatorirea sa nu batjocoreasca sau loveasca alta persoana pentru ideile ei. Ce crezi nu se discuta.
Exista Dumnezeu,eu t-as bate, dar El te lasa sa crezi in cine vrei, El nu te obliga...Si nu mai dati voturi de stupid idiotilor
Pai si eu te-as bate deoarece Dumnezeu exista cu adevarat si cred ca si el o sa te pedepseasca pentru asta
E normal sa te bata,exista D-zeu, schimba-ti parerea si poate ca vor inceta(nu poate, sigur)!
Normal ca D-zeu exista...iti pot da 1000000000de motive...tu dc crezi ca atunci cand oamenii se roaga obtin ce vor chiar si in situatii extrem de grele?/dar tu in cine crezi? In Budha?
Deci, si eu sunt ateu, dar nu am nimic cu crestinii,insa nu mi se pare normal sa iu amenintat cu bataia,pentru ca,este alegerea mea,nu a lor, nu cred ca merg la ei acasa sa le spun ce sa manance sau in ce sa creada! si daca tot esti crestin dc ma bati tu pe mine si nu ma bate D-zeul tau? pana la urma nu iti faci dreptate singur, ci iti face El. daca exista
Stiti ce ea are dreptate. eu am o parere. eu cred ca Dumnezeu nu exista cum imi zice mie profa de religie intr-un palat in car ce naiba
Eu as crede ca Dumnezeu este o forta. care ne apara si intr-adevar el nea creeat... Stiti cca se spune cand mor oamenii sufletele lor se duc in cer si se odihnesc :eu cred alt ceva. daca dumnezeu este o forta. fircare sufletel dupa acest pamant se duce langa dumnezeu si fcae aceea forta mai rezistenta intr un fel. nu stiu sa explic bine. Eu asta as crede despre Dumnezeu
Sunt crestina Am citit biblia. si am fost uimita. dar tind sa cred ca sunt povesti sincer. adica unele reali si unele scornite. poate exista poruncile acelea pe care Dumnezeu nilea dat sa le respecta. Si in plus am o colaga in clasa care este evreu si crestina jumi juma si este crestina cand ii convine si evreu cand ii convine.
Asta am avut sa spun
RazzMTB întreabă: