Ladies first se aplica atunci cand voiai sa faci impresie buna in societate. In chestiuni de viata si de moarte (cum ar fi scufundarea Titanicului), majoritatea barbatilor au uitat brusc de ladies first si s-au gandit mai intai la cum scapa ei insisi.
Inseamna ca ai pierdut secventa in care doar femeile si copii au ajuns in barci.
Te iei dupa film sau dupa ce s-a intamplat in realitate? Pe Titanic, asta n-a fost optiunea libera a barbatilor, ci echipajul a decis cine trebuie salvat.
Sincer nu m-am interesat de povestea reala, dar probabil ai dreptate. La disperare, cand e vorba de supraviture, cand fiecare isi urmareste interesul nu mai ramane nimic omenesc in..om.
De unde si pana cand instinctul de supravietuire nu mai este "omenesc"?
Comentez la raspunsul tau doar in speranta ca tu sa revi si sa-ti recitesti raspunsul. Poate vei intelege de ce anume trebuie sa te simti jenat, pentru ca este jenant pentru alte persoane sa citeasca cum iti exprimi lipsa de rationament.
Da, asa s-au gandit: scapa cine poate. Ca n-a fost dupa cum au dorit ei a depins de ordinele date de capitan, asta daca vorbim de Titanic. Ca daca ar fi fost dupa cum voiau ei, ar fi scapat mai intai barbatii si pe urma femeile si copiii (care mai apucau). Instinctul de conservare e foarte puternic iar bunele maniere palesc in fata instinctului.
Eu cred ca trebuie sa existe egalitate si ea chiar exista,egalitatea intre sexe. In univers exista, doar ca oamenii au denaturat-o din motive pur subiective, aici pe Pamant.
Femeile nu sunt si nu vor fi mai slabe decat barbatii, ca acestia sa trebuiasca sa le protejeze sau sa le puna pe primul loc. Daca le protejeaza si le pune pe locul 1, sa o faca doar din motive de respect sau afectiune si nu din motive de putere sau inegalitate a abilitatilor.
Exista atatea exemple de cazuri in care femeile egaleaza sau chiar intrec barbatii, si invers.
Femeile nu au de ce sa se foloseasca de barbat si nici invers, barbatul sa se foloseasca de femeie.
Dar nu toti aplica asta...
Daca barbatii considera femeile firave si slabe atunci acestora din urma le va intra in cap ca asa si sunt, firave si slabe.
Nu vad de ce se intampla asta. Unele se vor considera inutile din cauza acestui tratament...
Faza cu gentleman e pur romantica si tine de respect ...nu trebuie folosita in sensul ca barbatul este un sclav sau servitor.
Asa cred eu.
Sunt superioare, evident ca da, incontestabil, ireparabil, irefutabil, dar sunt excentric.Si acum partea naspa a postarii.Din moment ce am obtinut egalitatea in drepturi, am obtinut si drepturi egale la viata.Nu e musai s-o impingi in prima barca de salvare inconjurata de copii daca nu stie sa vasleasca.Fiecare situatie limita va avea raspuns comportamental ce tine de caracter. Daca imi e frica de moarte, s-ar putea sa fac lucruri "josnice" ca sa-mi salvez pielea.Degeaba te-ai nascut femeie daca eu nu am certitudinea ca sacrificiul meu, va fi prolific pentru societate, din moment ce sari repede cum ajungi pe tarm si te orientezi catre un sterilet.Asta ca sa fiu pe langa barca, pardon, subiectul dezbaterilor intelecto-superficiale sau teribilismo-negativiste...
Bai amice ce ai ma te ai trezit cu ala n sus? pai de ex sa luam Titanicul ca ai si filmul sa vezi, tu cum crezi ca era mai bine sa se urce toti barbatii si mosii in barcile alea iar femeile si copiii sa stea si sa se uite cum barbatii pleaca in larg iar ele au ramas cu copiii acolo, e normal ca cei mai firavi sa fie pusi pe primul loc in astfel de situatii, asa daca stai sa te gandesti poti sa zicem in cazuri absurde sa salvezi si specia umana, daca ai avea numai barbati ce ar f...te ei? poate exista cazuri izolate cand o femeie e mai puternica decat un barbat dar in majoritatea cazurilor ele is mai firave iar de copii nu are rost sa mai zic ceva...e o lege nescrisa, e vorba de caracter si barbatie.
Evident, dupa modul tau de a te manifesta, elemente ce-ti lipsesc.
Part? te ai bagat si tu in seama...
Esti jenant. M-am simtit obligat sa-ti atrag atentia.
Era vb de femei si copii nu doar femei...acum nu stiu cati ani ai probabil undeva sub 14, cand o sa cresti o sa ti dai seama de unele lucruri, pana la urma nu te obliga nimeni sa zici Lady first, poti sa fii un badaran...
Daca avem aceleasi drepturi nu inseamna ca suntem la fel. Barbatii si femeile sunt diferiti din punct de vedere fizic si cat si psihic.
Femeile au cerut egalitate in drepturi, in educatie. Asta nu inseamna ca si-au schimbat compozitia si ca au mai multa putere fizica. Majoritatea femeilor sunt sensibile si gandesc pe baza de emotii, majoritatea barbatiilor merg mai mult pe logica.
Sunt si pierdute gen care se dau mari si tari ca gandesc ca si un barbat in special de cand au vazut filmul sau au citit cartea " act like a woman think like a man"
Dezavantajati in ce? Daca vine potopu sau daca va scufundati pe Titanic 2?! Ideea era sa-l ajuti pe al mai nimuric ca tine. Daca vrei, nu e obligatoriu, nu-ti da nimeni in cap
Un om puternic ajuta pe cel slab. un om slab se considera servitor
Dragul meu revoltat. nu esti deloc obligat si de altfel nimeni nu e sa ajute pe cineva mai slab ca si el. Femeile fizic sunt mai slabute ca barbatii, atata tot, ca si copilasii mici. Daca eu vad un barbat care e slab de caracter si incepe sa planga, desigur ca eu o sa incerc sa-l ajut. Dar in general femeile sunt mai firave ca si un barbat. Nu e vorba sa-ti dai viata pentru nimeni ca nimeni nu-ti cere si nici n-o sa ai ocazia.
E o tara libera, alegi ce vrei. Eu una prefer sa incerc sa ajut cum pot cand cineva are necazuri si sunt capabila de ajutor, nu vorbim de chestii morbide ca nu-i loc
Ladies first este un gest care arata respect unei femei care arata bunul simt si educatia de acasa. Faza cu femeile si copii primii e pentru ca femeile au o structura sensibila atat trupeste cat si sufleteste. Chiar si in biblie spune ca femeile sunt un vas mai slab, deci trebuie sa fim protejate. Voi barbatii sunteti capul familiei si trebuie sa ne iubiti asa cum si-a iubit Isus biserica, scrie in Biblie
Religia nu spune asa ceva, nu stiu unde ai gasit tu in biblie asa ceva sau de unde ai aflat dar este o minciuna mare.
Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre. (1 Petru 3:7)
Sunt penticostala, nu este o religie foarte noua, biblia tradusa dupa Cornilescu este foarte buna. Nu stiu de unde au aparut aceste scrieri dar clar nu sunt bune. Dumnezeu iubeste la fel de mult si femeile si barbatii si nici femeia nu este superioara barbatului si nici invers. Voi ati fost pusi ca si cap in familie nu ca sef - e o diferenta foarte mare. (la fel cum Dumnezeu este capul lui Hristos, Hristos este capul barbatului si barbatul capul femeii)
AvalohAlyn întreabă: