anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce migrează oamenii(excludem România și sărăcia, ci la modul general)? De ce dacă li s-a dat o nație și un limbaj ei vor altceva?

Că ei migrează din cauza sărăciei, e clar primul motiv, pentru un viitor mai bun, dar de ce a luat amploare acest fenomen de migrație? De ce vin și alții din țări dezvoltate/bogate în altele subdezvoltate și sărace? Ce stă în spatele procesului de migrație?

54 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Anumite avantaje, joburi, căsătorii mixte, apoi probabil se obijnuesc. Sunt mai puțin cei care au o situație bună la ei acasă sa se mute în alta tara, cred ca foarte rar

| relian a răspuns:

Ce sta in spatele procesului de migratie? O viata mai buna, locuri in care te poti exprima liber, locuri unde cineva iti apreciaza ideiile si te ajuta sa le pui in parctica etc.

Einstein, Tesla, etc au emigrat, de ce nu au stat in tara lor? Tocmai ca in tara lor nu erau bagati in sama asa cum siar fi dorit ei, ba Tesla cine l-ar fi luat in seama in Serbia sau unde locuia el?
Nimeni, uite ca ajuns in alta tara, a gasit oameni, un sistem altfel, care stie sa faca bani, asa ca omu si a vazut visu implinit, cei care au crezut in el si lau sponsorizat au facut bani buni, cam despre asta este vorba.
Einstein la fel, a mers intr-o tara vazuta bine, si care apreciaza oamenii destepti.
Chevrolet, repara biciclete in Belgia, o venit un america si i-a propus hai frate la noi sa facem masini laughing uite chevrolet.

Deci oamenii emigreaza din multe motive, am enumerat doara cateva.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nenumărate motive. Ca să-ti răspund la penultima întrebare foarte mulți oameni în occident se simt profund dezamăgiți de politicile progresiste ale țărilor lor începând de la proslăvirea minoritatilor etnice non-albe până la proslăvirea minoritatilor sexuale și în cele din urmă săturându-se să locuiască într-un stat tiranic și distopic (cum e spre exemplu UK).

Aceși oameni aleg să se mute în țări conservatoare ca Polonia, Ungaria, Rusia, România, etc. unde simt că au un viitor mai sigur pentru familiile lor. Și nu-i pot blama, nici eu n-aș vrea să trăiesc în haznaua distopică și progresistă care e acum ocțidentul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Dar cam stângaci(ca și curent politic mă refer) dumneata, domnule Hyperborea pentru cineva foarte tânăr.
Am tot observat că îmbrăcați conservatorismul ăsta. Chiar sunteți sigur că sunteți din generația Z?
Eu una chiar ador sistemul american, aș vrea să trăiesc acolo și deși am mentalitatea mai mult a americanilor, simt că am fost născută în locul nepotrivit.
Dar îmi place motivul adus de dumneata. happy

| GabiDumitrescu a răspuns:

Din nou intrebari retorice? Pentru ca, indiferent daca se declara religiosi sau nu, subconstientul lor le spune ca au o singura viata, si sa faca tot ce pot ca asta sa fie cea mai buna cu putinta. Uite, prin 2016 discutam cu un prieten, care atunci cistiga impreuna cu sotia lui binisor peste 20.000 RON. Voiau sa plece - cel putin luau foarte serios in considerare optiunea. De ce? Nu de foame, ci datorita LIPSEI DE RESPECT a statului roman fata de ei. La fel, sunt multi care vor sa plece datorita lipsei de impact a activitatii lor pozitive in societate. Ce face romanul de rind in loc sa invete de la astia care ISI PERMIT sa se exprime liber, fara sa fie impinsi de la spate de vreun sindicat obscur (sa nu crezi tu ca grevele in invatamint se fac asa, cand vrea orice amarit care are o problema, chiar daca problema ii afecteaza pe toti din sistem - sper ca macar asta ai constientizat pana acum)? Pai ii eticheteaza ca marxisti, sorosisti, satanisti, de-astea. Legat de migratia spre tarile sarace, e simplu. Ca pensionar in SUA, de exemplu, abia daca iti permiti o vizita la medic. Te duci in Thailanda sau Filipine, esti rege acolo cu aceeasi bani.
Intr-un final, in spatele procesului de migratie sta constientizarea faptului ca ai un singur speedrun, fara save/load game.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Sa stii ca nu fuge nimeni de gay ca sa vina in Ungaria si Romania.
Asta e doar fantezia te umeda sa crezi ca vestul fuge de gay si progres

| Konkistador a răspuns:

Oamenii astia din tari dezvoltate vin acolo pentru business, nimeni nu ar pleca din Anglia sau Germania si s-ar duce sa munceasca in Bulgaria sau Turcia nesiliti de nimeni, de aceea ai sa vezi si atatia patroni straini la noi in tara, in special Chinezi, Elvetieni, Francezi, Nemti si lista continua. Spre exemplu in Georgia, taxele sunt extrem de mici pentru straini. Ok, poate mai vin si oameni din Pakistan sau Iran sau Nepal sau mai stiu eu ce tara la noi, aia cu un salariu de 4000 lei isi permit sa-si intretina familia cat si pe ei insisi lejer, in tarile alea totul este ieftin si cu 200-300 euro pe care ii trimit ei acasa isi fac viata acolo, un pachet de tigari in Egipt e 7 lei si o punga de chipsuri la 140 grame 1 leu si ceva

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Nu e nicio fantezie. Vorbesti fara sa stii. Vad o gramada de oameni pe internet din State care deja au fugit de gay în țări conservatoare. Greu e să acceptăm o realitate dacă nu ne convine...

N-am zis că fenomenul asta e la scara largă sau că sunt milioane de oameni de genul. Admit că sunt puțini care fac pasul ăsta, dar sunt destui.

Răspuns utilizator avertizat
| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da. Sunt generația Z. Am 22 de ani. Din cate am observat generatia mea e mult mai conservatoare decat generatiile de dinainte. Și are sens să fie așa. Generațiile X (părinții mei) și Milenialii (tu) sunt generațiile care au venit imediat după revoluție și (fără supărare) aceste generații și-au pus încrederea naivă în liberalism. Generația mea începe ușor ușor să se trezească la realitate și să realizeze că liberalismul n-o să-i salveze.

"Dar cam stângaci(ca și curent politic mă refer)"

Cred că voiai să zici "stângist". Nu știu de ce ai crede ca sunt de stânga. În general stânga e progresistă, iar dreapta e conservatoare.

În cazul meu nu-s nici una nici alta. Adevăratele mele înclinații politice sunt mult mai esoterice. Mă consider mult mai mult decât un simplu "conservator" și nu prea rezonez cu ei. Mai ales nu cu cei moderați și "de suprafață".

Și în calitate de persoană care stă doar pe internetul american pot să spun că cultura americană e cea mai proastă și mai malefică din lumea dezvoltată. Foarte rar stau pe internetul românesc, dar sunt permanent la curent cu ce se întâmplă afară și de asta apreciez România și Europa centrală.

| Hammurabi a răspuns:

E ca și cum ai întreba de ce unii nu mănâncă permanent aceeași mâncare (chiar dacă e bună) și mai vor și altceva? laughing
Pentru că pentru unii, monotonia e plictisitoare și depresivă.

suntserios

Imbulinatii religiosi din state nu vor pleca niciodata de acolo. sunt prea nationalisti.

| Freya1 a răspuns:

Cum ai spus, sa ii excludem pe cei ce pleacă din cauza sărăciei (nu e cazul tarii noastre neapărat ca aici nu suntem în Afganistan sa fim sub amenințarea talibanilor și sa nu putem face nimic, dar în fine, asta e alta discutie).
Sa vorbim despre cei bogați ce merg în tari sărace.

Sunt mai multe motive.
Unu din ele ar fi ca primesc bani dacă dezvolta ceva intr-o tara mai saraca.Si ghici ce? mana de lucru e mai ieftina,materialele de munca sunt mai ieftine iar ei trăiesc bine.
Alt motiv ar fi ilegalitatea.Tu om cu bani spre deosebire de ei, iti permiti sa faci afaceri cu droguri, alcool, țigării și tot felul de rahaturi pentru ca dai șpagă, pentru ca le faci și lor bani și uite asa trăiești bine. Spui public ca te retragi amarat intr-o coliba din Africa sa ajuți oamenii de acolo ca vrei sa faci acte de caritate și îți umpli buzunarele.
Alt motiv.In tara la tine nu ești atât de smecher și bogat cum poti sa fi acolo.Si asta nu mai are nevoie de explicați și definiții ca te prinzi ce îți aduce popularitatea și banii între oamenii săraci.

| haileewatson a răspuns:

In primul rand migratie e de cand lumea, de milioane de ani stramosii speciei noastre au emigrat peste tot, deci nu e "un fenomen ce a luat amploare" cum zici tu. Iar motivele pot fi foarte multe, nu numai saracia, si poti sa le cauti foarte frumos pe google.
Cum adica "de ce daca li s-a dat o natie si un limbaj ei vor altceva"? laughing adica omul nu are voie sa calatoreasca, sa descopere culturi si locuri noi, oportunitati noi, sa se imbogateasca fiindca ii spui tu sa stea in acelasi loc? laughing) stai tu in satul tau in care te-ai nascut si lasa-i pe ceilalti sa vada frumusetile pamantului.

| Theo94 a răspuns:

Din varii motive, in afara de cele care ai spus sa le excludem poate fi atractia fata de acel loc/tara, fata de diverse chestii din acea tara cum ar fi cultura, oamenii, clima, etc.

Mulți nu pleacă. Patriotismul american atinge de multe ori niveluri absolute de idiotenie. O minoritate din ei pleacă. Pe mulți îi văd că țin cu Rusia și vor ca Rusia sa distruga SUA deși ei acolo locuiesc.

suntserios

Bun. deci am stabilit ca migratia nu are ca scop fuga de homosexuali. Pana la urma e doar o fantezie umeda a ta.

| DjSannan a răspuns:

Migrația poate fi motivată de căutarea unor condiții de viață mai bune - materiale și/sau sociale -, căutarea unor oportunități mai mari de realizare personală, îmbunătățirea nivelului de educație, căutarea unui mediu mai sigur, evitarea conflictelor și violenței, dar și căutarea unui mediu care să ofere o anumită cultură sau o anumită identitate. De asemenea, poate exista dorința de a descoperi noi locuri și noi culturi, sau pur și simplu de a căuta aventură. Așadar, cauzele migrației sunt multiple și variază de la caz la caz.

| Mosotti a răspuns:

In primul rand ca si aia care imigreaza de saracie sunt de vina ca nu lupta in tara lor sa fie bine.
Aia care din tari bogate vin in tari sarace vin din 2 motive:

1 - Prin casatorie, ca ala din tara saraca nu vrea sa se duca dincolo.
2 - Ptr ca, cu banii din tara bogata, o duc mult mai bine in tara saraca. 1 se leaga de 2.

| Theo94 a răspuns (pentru Theo94):

"...dar de ce a luat amploare acest fenomen de migrație?"
Mijloacele de transport au avansat, multi oameni isi permit sa plece, pot sa se informeze mai bine despre locurile unde vor sa ajunga din mass media, internet, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce sa nu migreze? Pentru ca pana la urma dacă nu esti multumit de condițiile din tara ta, este perfect normal sa aspiri spre altceva! Iar la intrebarea de ce vin migrantii și in tarile sarace, simplu, pentru locuri de munca care sa le permita dezvoltarea profesionala, si/sau relatii externe! Desigur, dacă este vorbim si din punct de vedere etnic, ar fi o problema cu acesti migranti, pentru ca s-ar produce un dezechilibru din păcate, însă chiar si asa nu vad de ce sa nu accepti si o astfel de situație, in cazul în care dorești bineinteles.

Nu e nicio fantezie. Ti-am zis deja ca stiu ca asta se intampla fiindca am vazut oameni facand pasul asta

| sabin89 a răspuns (pentru relian):

Într-un timp nu aveai o impresie bună despre Tesla. Ai ajuns acum să-l apreciezi?

| DeMicUnCălător a răspuns:

Instinctul.

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Nu aveam impresie buna despre Tesla, de unde ai mai scos si chestia asta?
Am impresie buna, poate te referi la ce am spus despre cei care vorbesc despre el, sau care ii atribuie chestii ce nu le-a facut.
Aia da, f multa lume crede ca Tesla a facut sia dres si ca guvernul nu stiu care ascunde descoperirile lui, bla bla povesti nemuritoare.

Ce a facut a facut se vede, restul is basme, despre asta am comentat cindva pe undeva si o zic oricind.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Îmi cam place ce spui. happy Chiar mă întrebam mereu de ce au ajuns să vină bogații din alte țări la noi, iar săracii noștri se duc la ei în țară. happy

Și știu ce zici, și eu îi cam urăsc pe cei care pleacă, pentru că dacă am fi stat toți aici să luptăm, poate lucrurile se mai schimbau și pe la noi. straight face

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru relian):

Te aprob în tot. happy
Ceea ce descrii tu aici, simt eu pe pielea mea. Acum nu zic că mă asemui cu Einstein. But, simt că am idei, multe idei în minte și multe vise pe care simt că în țara asta nu le pot aplica. happy Dar deja am îmbătrânit, deci oricum au îmbătrânit și visele cu mine. rolling on the floor)

| relian a răspuns (pentru Mosotti):

Din raspunsul tau se vede clar ca nu ai iesit mai departe de poarta la la strada laughing
Deci dupa tine unia din tarile mai dezvoltate, vin in RO pentru ca au bani si o duc mult mai bine decat in tara lor cu acei bani. pffff praf neai facut laughing

Afla tataie ca in RO preturile is mai mari decat in restul UE si is mai mari decat in SUA.
Luam produse si ce vrei tu si o sa iti arat ca RO practica cele mai mari preturi, poate prin Africa sa mai gasesti preturi mai mici decat RO laughing

Apoi banii din tara bogata, pai ala daca se muta in RO de unde mai are bani?
Ce spui tu ar insemna ca aia sa fie milionari, dar nu am auzit, vazut milionari care sa se mute in RO laughing deci vin asa tot oameni pe care nu-i dau banii afara din casa, stau pana cheltuie banii, apoi se duc inapoi.

Vin nu din motivul aratat de tine, le place sa mai vada si alte locuri, cam despre asta este vorba.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Il aprobi pe masotti e bun si asa rau. Dar sa aprobi pe cineva trebuie sa cunosti anumite chestii, sa detii informatii care sa iti sustina pctul de vedere.
Uite un exemplu. In Ro preturile is mai mari decat imn SUA la majoritatea produselor, deci cum o duce un american mai bine in RO? Ro practica cele mai ridicate preturi din UE laughing si poate din lume

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Aha, deci nu esti doara grasa, acu esti si batrina laughing e bun si asa rau, esti tare de tot, "nebuna " laughing