supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

De ce ne e mai usor sa invatam unele limbi? De exemplu de mine nu s-a prins deloc franceza, desi am studiat-o 12 ani laughing. Insa retin cuvinte complicate in limbi mult mai ciudate, indepartate si dificile decat franceza.

6 răspunsuri:
| ItsMaxi a răspuns:

Originile noastre sunt latine, deci probabil " sangele bun ne cheama" in acea zona. laughing
Sau ca sa o iau logic, creierul tau de axeaza pe cuvinte mai complicate deoarece nervii, ii dicteaza ca aceea ar fi mult mai dificili, diferiti, si isi pun amprenta asupra lor, astfel facandu-te sa ii proiectezi la un alt nivel ca sa ii inveti mai usor. Asta si probabil ca esti deja satul de franceza, si orice alta limba ar fi mai placuta si interesanta. Si esti tu mai atent asupra lor, le tratezi cu seriozitate si interes.

| RAY a răspuns:

Lipsa implicației active in învățarea respective limbi, daca te-ai implica activ in urmatorele lucuri
traducerea unor propoziti din limba franceza in limb nativa -vezi carti online
scrierea de noi propoziti -conjugare verbe
ascultare seriale, cu sub si fara sub
vorbire pimsleur recomand
sunt convins ca ai invata, dar daca nu te implici activ degeaba

supadeceapa
| supadeceapa explică (pentru RAY):

Am incercat, am avut si aplicatii pe telefon, am facut zilnic exercitii acolo si am uitat tot. In schimb, imi aduc aminte cuvinte din norvegiana pe care abia le-am citit o data sau de doua ori prin liceu.

| RAY a răspuns (pentru supadeceapa):

Nu fa exercitii, lasa aplicatie alea de pe telefon, povesti, numai te folosi de limba nativa, o limba este o unealta, daca faci ceea ce spun eu in 6 luni atingi nivelul b1, macar 4 ore pe zi
este important sa repeti ceea ce inveti, vezi cele mai populare cuvinte 1000 si invatale pe rand plus verbe

| deadhoe a răspuns:

Si eu, lol.

| Mădă0611 a răspuns:

Asocierea o fi baiul. Mie imi placea franceza pana in clasa a 9-a, cand am schimbat profesoara, si cea noua nu imi placea. Apoi au venit si povestile cu rasismul francezilor, si asa se face ca mai stiu cel mult 20 de cuvinte, desi am fost la filo, si am dat bacul si la franceza, scris. Din melodia djadja am inteles doar cuvintele in spaniola. laughing Italiana o urasc, tot pentru rasismul lor. Maghiara iar. Daca nu iti place, nu vrei, chiar daca zici ca da.