Intrebarea ta e gresita. M-ai bine ai intreba "de ce vrem sa ne fie frica de ceva ce nu cunoastem?". Raspunsul e destul de simplu: pentru ca de mici am fost invatati si crescuti sa nu ne abatem de la ce stim si sa actionam cu instinctul "fight or flight". Sincer frica e o iluzie. Necunoscut ne este noua pentru ca nu am experimentat insa nu e nimic nenatural in Universul asta. Totul este organic si la locul lui, doar noi ne speriem de imaginile care ni le construim in mintea noastra ca ceva e sau nu bine!
Părerea mea sună cam asa: ne este frica de necunoscut pentru simplul fapt că de mici am fost obișnuiți să facem activități despre care părinții știau, iar noi eram in siguranță. Pare o explicație banala, dar în momentul în care ajungi sa faci totul singur doar îți închipui ce urmări poate avea, neștiind cu exactitate la ce te expui. Sper că te-am ajutat.
Pai in primul rand pentru ca e necunoscut si nu sti la ce sa te astepti. Daca vrei un sfat este sa te arunci in necunoscut, dar sa te gandesti daca merita. Prinzi experienta, curaj, te dezvolti ca persoana si + ca poti fii mai realist fata de cei din jur. Daca stai sa te gandesti sunt multe definiti si tot felul de documentare legate despre acest subiect. Nu iti mai pune intrebari, dai cu capul de tocu usii si o sa vezi preagul! Nu totul e cusut cu ata alba. Sper ca ti-am fost de folos, mersi!
Pentru că suntem cea mai evoluată specie de pe Pamânt și pentru că avem simțul controlului extrem de dezvoltat. Necunoscutul înseamnă pierderea acestui simț sau incapacitatea de a-l folosi. Și atunci, apare frica, o formă de protecție sau avertisment - ancestrală, cărată dupa noi într-o lume care a evoluat de prea mult timp și care are cerința ca noi să fim stăpânii a tot ceea ce ne înconjoară. Factor care se va întâmpla în avantajul unei evoluții continue.
Eu zic asa : sa nu ti fie teama de necunoscut, incearca orice iti doresti si in cazul in care ai parte de esec, sa stii ca asta te face un om mai puternic.Necazurile ne calesc! Numai bine!
N-aș defini o noțiune prin ea însăși - cum mulți o fac.
Aș zice: pentru că e imprevizibil.
Frica apare din cauza ca ne temem de ceva ce ne-ar putea face rau, fizic sau psihic.
Deci automat ne este frica de necunoscut, pentru ca fiind necunoscut, adica imprevizibil, nu stii ce se poate intampla, si automat te temi sa nu se intample ceva rau in orce fel.
Nu este adevarat faza cu de mici am fost invatati, in primul rand creierul cauta sa se adapteze, vorbim de starea de confort asa ca respingem ceea ce e nou, e creirul uman este impartit in 3 parti,partea reptileana,emotionala,rationala, partea rationala este curioasa dar partea reptileana i este frica de ceva nou, partea emotionala i transmite parti rationale ca in trecut ai avut de suferit cand ai incercat ceva nou asa ca tu asculti de partea emotionala ca memoria se bazaseaza pe amintiri emotionale inclusiv visele, e creierul uman e complex dar si biologia umana cauta adaptare, e exista persoane care fac lucruri nebunesti le lipseste frica, amigdala cea mai putrnica emotie
Si care parte e prima sa reactione intr-o situatie de frica!? Nu partea reptiliana? Majoritatea oamenilor din societatea moderna au ajuns sa fie compulsivi. Iti dau un exemplu concret: pune un crestin sa se integreze intr-un mediu satanist. Prima lui reactie automata e sa te faca pe tine sa vezi ca tu gresesti cum gandesti si ca gandirea lui e cea corecta si dreapta. Nu e in natura umana sa ne fie frica de necunoscut ci in natura noastra sociala!
Insusesti se scrie, (nu se pune virgula inainte de "si") (dupa virgula se lasa un spatiu) si eu unu nu te-am jignit, (nici eu nu te-am jignit) apropo de ce jesus (Jesus) continui sa imi scrii daca sunt prost, in fine, hai noapte buna, nu e inteligent sa jignesti un necunoscut in fine
Iti raspund din bun simt, ca poate aroganta si ignoranta ta se mai amelioreaza! Da, am mancat un "s", scuze!
Nivelul IQ-ului 71 - 80. Este cazul de gradul inferior de deficienţa mintală
acum 3 minute | bwb a răspuns (pentru RAY):
Insusesti se scrie, (nu se pune virgula inainte de "si") (dupa virgula se lasa un spatiu) si eu unu nu te-am jignit, (nici eu nu te-am jignit)
ma voi nu puteti dialoga fara sa jigniti, ce persoane
Desi alt raspuns a fost considerat cel mai bun, tu ai punctat cel mai bine, logic/rational
Multumesc, d-l Mihailescu. Raspunsul meu este doar o alta perspectiva. Nu neaparat cel mai bun. Restul tine de mintea celui ce citeste.
Da-da; capacitatea de a puncta esentialul, deseori se impiedica de sabloanele consacrate dar eliptic exprimate.