| Lizzu a întrebat:

De ce ne simtim inferiori? fata de alte persoane, ma refer aici.
E prea greu sa ne vedem pe noi insine asa cum suntem si sa ne acceptam indiferent de cum suntem? poate sa mai schimbam ceva la noi ca sa ne putem accepta mai usor?

-Cum apare complexul de inferioritate? datorita societatii care promoveaza falsa perfectiune si falsa frumusete sau poate falsa inteligenta?
De ce ar trebui noi, ca fiinte umane si constiente, sa ne simtim vreodata inferiori in fata altora? de ce nu pretuim ce avem (trasaturi de caracter, ganduri si credinte intime)si ceea ce altii poate nu au si-si doresc?

Răspuns Câştigător
| Prishille a răspuns:

In opinia mea te simti inferior(a) din cauza unei stime de sine scazute, a lipsei de incredere in tine. Prin urmare singura persoana care te poate ajuta, esti tu. Tu trebuie sa gasesti solutii, pentru ca tu te cunosti cel mai bine, sau cel putin asa ar trebui.
...sau preferi sa iti spun sa te rogi la Dumnezeu? Si asta e una din solutiiwinking

Pana la urma oricate raspunsuri ai primi, nimeni nu detine adevarul absolut, dar o alegere tot trebuie sa faci. Fie sa continui sa traiesti cu acest complex, fie sa? Tu stii, sau cel putin asa ar trebui!

| Lizzu explică (pentru Prishille):

Imi place mult raspunsul tau.

"sau preferi sa iti spun sa te rogi la Dumnezeu?"
--nu, nicidecum happy

47 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

"De ce ne simtim inferiori?"

Pentru ca insasi natura ne creaza pe unii inferiori fata de ceilalti.Chiar organizarea societati umane are la baza ierahizarea. Nu toti putem fi presedinti, ministri, buni matematicieni, ingineri, medici, sportivi etc. Fiecare cu aptitudinile lui ce trebuiesc acceptate, in caz contrar apare complexul de inferioritate. Sigur ca ai un complex de inferioritate daca ai 1, 50 m inaltime si vrei sa fii mare baschetbalist sau ai 50 de Kg si vrei sa fii campion la Sumo.

"De ce ar trebui noi, ca fiinte umane si constiente, sa ne simtim vreodata inferiori in fata altora?"
Pentru ca ne dorim sa fim ceea ce nu putem fi.

| Lizzu explică (pentru Hombre):

Imi place raspunsul tau.
Mai ales ultima parte

"De ce ar trebui noi, ca fiinte umane si constiente, sa ne simtim vreodata inferiori in fata altora?"
Pentru ca ne dorim sa fim ceea ce nu putem fi. "

| Alphawolf a răspuns:

Inferioritatea de cele mai multe ori este produsul unui rationament gresit. Totusi, ea este necesara intr-un fel, ne deschide ochii, ne da ambitie, motive sa ne intretinem, sa progresam, ea este una din factorii ce sustine concurenta si inlatura nepasarea.

| Lizzu explică (pentru Alphawolf):

" Totusi, ea este necesara intr-un fel, ne deschide ochii, ne da ambitie, motive sa ne intretinem, sa progresam, ea este una din factorii ce sustine concurenta si inlatura nepasarea. "
-- de acord ..asa AR TREBUI sa fie, acest efect ar trebui sa-l aiba asupra noastra.
Dar ce ne facem cand are exact efectul invers? situatia in care nu simtim impuls de a fi mai buni ci ne afunda si mai mult in depresie?

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

In cazul ala exageram, intelegem prost realitatea, rationam gresit.

| Shammal a răspuns:

Cum spui si tu sunt mai multe cauze, in prima faza e clar mostenirea genetica ce vine din societatea in care te nasti, practic parintii si anturajul iti modeleaza personalitatea pana la o varsta;
cu ce ma confrunt eu e invers, nu ma simt inferior insa ma mentin undeva incat sa nu se simta inferior, sa ma considere superior, cel din fata mea, e o mare tampenie insa e in capul meu tongue iar pe undeva din perspectiva contemporana as putea fi considerat inferior, lipsa de valoare de sine, din teama de a fi considerat superior, ma limitez

| Inferno a răspuns:

Aici nu vad de ce am putea sa ne simtim inferiori. Nu prea exista useri mai rasariti, toti repetand o singura idee la nesfarsit, parca ar fi un singur user colectiv.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru Inferno):

Nu era vorba de userii de aici, ci de oameni in general.

| Lizzu explică (pentru Inferno):

Macar exista unitate chiar daca unitatea e in idei asemanatoare happy tongue

| Inferno a răspuns (pentru contαbαndonαt):

Citez:
"De ce ne simtim inferiori? fata de alte persoane, ma refer aici."

"...ma refer aici."

| Lizzu explică (pentru Inferno):

Nuuuu
"aici" adica in intrebare, in cazul din intrebare...
pentru ca te poti simti inferior si fata de situatii iar eu m-am referit la persoane.

happy

| sabin89 a răspuns:

In mare parte sunt de acord cu ce zici (sa ne pretuim ce avem etc). Totusi, un tigan (sa zicem) nascut in tiganie, care si-a petrecut copilaria in conditii de mizerie pe mai toate planurile, confruntandu-se acum cu oameni instruiti, oameni de societate, chiar crezi ca nu ar avea un motiv intemeiat ca aiba acel complex de inferioritate? Trasaturile de caracter, daca le-o avea si pe alea, nu-l va ajuta cu nimic sa depaseasca acel sentiment. Poate doar daca s-ar ambitiona acum, in ceasul al doispilea, sa se apuce si el de studiu si sa depuna eforturi serioase pe multe planuri, s-ar putea ridica la suprafata. Dar cum nu multi fac asta, cum ramane?

| Lizzu explică (pentru sabin89):

"Totusi, un tigan (sa zicem) nascut in tiganie, care si-a petrecut copilaria in conditii de mizerie pe mai toate planurile, confruntandu-se acum cu oameni instruiti, oameni de societate, chiar crezi ca nu ar avea un motiv intemeiat ca aiba acel complex de inferioritate? "
--Ba da.
Nu e valabil pentru toate persoanele faptul ca nu ar trebui sa se simta inferioare, dar situatiile de viata te fac sa te simti asa cand nu te astepti.
Totusi poate ar trebui sa ne pastram in minte integritatea ca fiinta, ca persoana, felul cum suntem, sa fim noi insine in fata altora si in dif situatii de viata.

Oamenii nu sunt educati asa.
Societatea nu te educa in modul asta pozitiv ci mai rau iti face.
-Daca am fi educati pozitiv, sa avem incredere in noi din momentul in care devenim constienti de noi si lumea inconjuratoare si pana luam contact cu societatea atunci ar fi totul diferit si s-ar simti o schimbare.

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

"Totusi poate ar trebui sa ne pastram in minte integritatea ca fiinta, ca persoana, felul cum suntem, sa fim noi insine in fata altora si in dif situatii de viata."

Adevarat, dar intr-un mod realistic, nu inconstient. Unii tigani fiind ei insisi... prin ceea ce sunt deranjeaza alte persoane. Asa cum sunt acum pot dauna altor persoane. Indiferenta nu e buna, ea indica perfectiunea si acolo unde ar trebui modificat.

| Musique a răspuns:

Putem.Uită-te în jurul tău și ai să vezi cât de mulți oameni sunt împliniți.
Văd și eu zilnic oameni care nu se simt niciodată inferiori față de ceilalți.Au deplină încredere în ei, și într-un fel îi admir, însă cred că prea multă încredere aduce și îngâmfare și egoism.
E normal să fim descurajați din cauza societății. Uneori putem ajunge prea departe, și să intrăm asftel într-o depresie...

| geop a răspuns:

Nu mai folositi datorita cand nu e cazul. Datorita inseamna multumita si nu poti multumi unei nenorociri sau unei lipse. Personalitatea e ceva cu care ne nastem, dar pe care o pierdem sau ne-o intarim in tip, odata ce dam ochii cu adevarata societate, care devine un camp de lupta. Ne simtim inferiori datorita..si am zis bine datorita, dorintei de a fi mai buni in ceea ce facem sau ce vrem sa facem, dar ne dam seama ca un cretin, care nici nu stie ce pasare e pe stema tarii lui, ne-o ia inainte necinstit sau poate ne fura ideea...

| Lizzu explică (pentru geop):

Da, am gresit cu "datorita".
Trebuia "din cauza". Asta e. Intelege lumea happy

"Personalitatea e ceva cu care ne nastem, dar pe care o pierdem sau ne-o intarim in tip, odata ce dam ochii cu adevarata societate, care devine un camp de lupta."
-- asa e, din pacate. E un camp de lupta. Pamantul e un camp de lupta.

| Exilee a răspuns (pentru Lizzu):

"E un camp de lupta. Pamantul e un camp de lupta." Dar de ce sa fie? De ce trebuie ca generatiile urmatoare sa copieze aceasta idee? EU pur si simplu ignor superficialii devenind unul dintre ei, dar oricum este bine sa ramai accesibil tuturor. Poate ne mai dam si noi seama ca este jalnic sa avem asemenea atitudini.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

Pentru ca este... vrei nu vrei esti atras in agitatie si uragan.
Oricat de mult te-ai stradui sa stai in afara, nu prea poti.

| RAY a răspuns:

Creierul nostru percepe lumea prin experiemtele traite mai ales femeile care isi fac harti in cap care le va ajuta in cautarea unei partener in viitor,barbati si ei invata dar uita mai repede ei traiesc mai mult in prezent nu prea invata din trecut, desigur ca ne simtim pentru ca au un grad mai mare in societate statut social, fizic etc
sau pe baza educatiei invatate, experientelor traite e mult de vorbit despre asta as putea scrie o carte si tot nu as da un raspuns definitv
cei mai buni sunt in fata celor slabi uni asa sunt slabi alti asa s-au nascut puternici, daca un baiat e frumos si are noroc la fete altu care arata urat nu-i va inferior in fizic? asa si la banii etc
viata e o selectie naturala doar cei mai buni reusesc parerea mea

| doctorandus a răspuns:

Datorita faptului ca stim cine suntem fiind in relatie si comparandu-ne cu altii. Avem anumite roluri, anumite functii, anumite slujbe, anumite pozitii in ierarhiile sociale si daca ajungem la concluzia ca toate astea n-au nicio importanta ajungem ca budistii, care zic ca sinele omului este o iluzie, ceva lipsit de continut. Asa n-ar mai conta ca avem de mancat sau facem foamea, ca avem sau nu un acoperis deasupra capului, etc. Pentru unii lucrurile astea nu conteaza, dar osul la produs bunuri si construit locuinte il pun niste oameni pentru care aceste lucruri nu sunt lipsite de importanta. Resursele sunt limitate si mancarea nu pica din cer. Daca poti smulge o banana oricand intinzi mana si normal ca nu ai alte preocupari decat sa discuti despre nemurirea sufletului. Cand ai intretinere de platit, un salariu de castigat, de cumparat mancare, haine, de ingrijit copiii, etc., nu-ti mai arde asa de tare de discutii siropoase despre acceptarea de sine, exact ca in fonfleul atribuit lui Bill Gates in care parintii tai au devenit niste oameni plictisitori tocmai fiindca au trebuit sa-ti poarte tie de grija in loc sa faca pe interesantii si grozavii.

| Lizzu explică (pentru doctorandus):

"Cand ai intretinere de platit, un salariu de castigat, de cumparat mancare, haine, de ingrijit copiii, etc., nu-ti mai arde asa de tare de discutii siropoase despre acceptarea de sine, exact ca in fonfleul atribuit lui Bill Gates in care parintii tai au devenit niste oameni plictisitori tocmai fiindca au trebuit sa-ti poarte tie de grija in loc sa faca pe interesantii si grozavii. "
-TE APROB IN ASTA... sad asa e,asta e adevarul - cand ai griji si nevoi intervine panica, disperarea atunci cand traiesti de pe o zi pe alta si nu te mai gandesti la sine, nu-ti mai fuge mintea la lucrurile astea transcendentale, sa zic asa...

Un raspuns realist, mersi.

| doctorandus a răspuns (pentru Lizzu):

Oamenii saraci pot fi foarte religiosi, in general tarile sarace sunt mai religioase decat tarile bogate. Dar asta nu inseamna ca pentru ei nu conteaza lucrurile materiale.

| neutrino a răspuns:

Inferioritatea apare datorita lipsei de personalitate.

| Lizzu explică (pentru neutrino):

E adevarat, poti sa mai dezvolti un pic?

| Mădă0611 a răspuns:

Cred ca e pentru ca vrem sa fim placuti tot timpul, iar daca Gigel te place pe tine si pe mine nu, desi nu-l plac altfel, gen sa vreau sa fiu cu el, e clar ca tu ai ceva ce eu n-am, imi esti superioara, cica, iar asta inseamna ca eu iti sunt inferioara. Inca ma gandesc de ce vrem atat de mult sa fim placuti de toata lumea thinking, tu stii?

| Lizzu explică (pentru Mădă0611):

'daca Gigel te place pe tine si pe mine nu, desi nu-l plac altfel, gen sa vreau sa fiu cu el, e clar ca tu ai ceva ce eu n-am, imi esti superioara, cica, iar asta inseamna ca eu iti sunt inferioara."
--nu neaparat,Mada.
Pe ce baza? doar ca,sa zicem,o persoana ma place pe mine si pe tine nu?
Si chiar daca ar fi o mie de persoane in locul lui Gigel tot nu ar fi normal sa credem si sa ne simtim inferiori pentru ca nu ne place cineva.
Cred eu.

Eu voiam pareri de la voi, pentru ca pot fi n cauze. Nu stiu nici eu, doar intuiesc, banuiesc ca societatea in care traim e de vina pentru ca suntem obisnuiti de mici cu imagini "perfecte" si pe care simtim ca trebuie sa le onoram si ne straduim sa fim la fel, iar atunci cand nu reusim sa fim la fel vine dezamagirea, ura fata de noi insine si in final sentimentul de inferior.

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

"Si chiar daca ar fi o mie de persoane in locul lui Gigel tot nu ar fi normal sa credem si sa ne simtim inferiori pentru ca nu ne place cineva."

Daca 1000 de persoane o place pe "mada", iar pe "tine" nici una, e normal sa-ti pui intrebari...

| Exilee a răspuns:

Dar de unde stii tu ca societata promoveaza falsa perfectiune? big grin

Omul este o fiinta complexa.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

Se vede asta.
Peste tot fetitele vad ca trebuie sa fii perfecta la ten, la corp, ca dimensiuni. Ee cresc cu impresia ca sunt urate daca nu arata exact cum o fac fotomodelele.
Perfect inseamna sa arati ca tras prin inel si sa ai haine de firma.
Asta se promoveaza pe toate partile si e gresit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca asta suntem.
hai sa o luam pe partea cealalta: de ce sunt unii care se cred, sunt considerati sau se doresc a fi superiori? de ce cascam gura la ei si ii consideram a fi superiori? eu cred ca asta este problema de fapt in chestiunea pe care ai propus-o tu. atata vreme cat sunt oameni "superiori" vor fi si oameni "inferiori". ne uitam in curtea celuilalt, ne place barfa si nu ne vedem de viata noastra. si asta este general valabila. putem invata cam aceleasi lucruri, avem creiere dezvoltate aproximativ la fel, dar refuzam sa le folosim.

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Inteligent raspuns.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Eu nu ma simt inferior fata de nimeni. Din punctul meu de vedere eu sunt Dumnezeu si cred ca a sosit timpul sa va inchinati si voi mie.

| a3e6u9 a răspuns:

Valorile societății sunt superficiale, vedete îmbrăcate sumar cu corpuri de invidiat, machiate, photoshopate, cu haine de firmă, case și mașini luxoase...astea sunt valorile noastre.

Românii de rând când privesc în oglindă ce văd? Ei văd niște oameni săraci și urâți. Normal că se simt complexați și inferiori.

Aș prefera să se simtă inferiori că sunt proști și să zică: vreau să fiu mai deștept, dar valorile noastre nu au de-a face cu intelectul, doar cu superficialitatea.

| Exilee a răspuns (pentru a3e6u9):

Eh-hehe. Fiecare specie este supusa unei adaptari. Omul de ce nu ar fi? Pana la dorinta ta ( pe care si eu o vreau desigur) sunt de strabatut multe cai ( pe plan moral, social etc.)

| Lizzu explică (pentru a3e6u9):

"Valorile societății sunt superficiale, vedete îmbrăcate sumar cu corpuri de invidiat, machiate, photoshopate, cu haine de firmă, case și mașini luxoase...astea sunt valorile noastre. "
--ce mai valori...

"Aș prefera să se simtă inferiori că sunt proști și să zică: vreau să fiu mai deștept, dar valorile noastre nu au de-a face cu intelectul, doar cu superficialitatea. "
--de acord.

| RAY a răspuns (pentru Lizzu):

Isi spun fara a intelege evolutia umana nu poti cunoaste comportamentul uman

| Syela a răspuns (pentru a3e6u9):

Dc zici romanii? Ti se pare ca in alte tari e altfel?

| JucărieLEGO a răspuns:

„Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea".
În rest, mult zgomot pentru nimic.

| JIJ a răspuns:

Pai cred ca de aici incepe complexul, pentru ca unii chiar nu au ganduri deosebite si credinte intime, eu cred ca un om nu are cum sa nu se cunoaca pe sine, mai intai trebuie sa se construiasca de exemplu sa isi imbunatatioasca/creeze anumite calitati de caracter, nu exista oameni fara caracter, ci oaemni fara principii acesti oameni au un caracter limitat.

| poftabuna a răspuns:

As vrea sa ma transform intru-n topr si sa ma arunc an tine!

| Exilee a răspuns (pentru poftabuna):

Iti recomand dictionarul explicativ al limbii romane-DEX! happy

| Lizzu explică (pentru poftabuna):

Nu dupa ce inveti sa te exprimi.

| Karamba a răspuns:

Comportamentul uman este complex atat fizic cand si in sentimente. Dumnezeu ne-a lasat asa poate pentru ca numai asa se poate dezvolta omenirea dar bineinteles nu putem fi toti niste roboti duri. Poate avem acest sentiment asa zis inferioritate deoarece ne stim punctele slabe iar celalate poate profita de noi dandusi seama de ele pe parcurs e greu de inteles. Destinul il faci singur la fel si taria de caracter.

Întrebări similare