In opinia mea te simti inferior(a) din cauza unei stime de sine scazute, a lipsei de incredere in tine. Prin urmare singura persoana care te poate ajuta, esti tu. Tu trebuie sa gasesti solutii, pentru ca tu te cunosti cel mai bine, sau cel putin asa ar trebui.
...sau preferi sa iti spun sa te rogi la Dumnezeu? Si asta e una din solutii
Pana la urma oricate raspunsuri ai primi, nimeni nu detine adevarul absolut, dar o alegere tot trebuie sa faci. Fie sa continui sa traiesti cu acest complex, fie sa? Tu stii, sau cel putin asa ar trebui!
"Totusi, un tigan (sa zicem) nascut in tiganie, care si-a petrecut copilaria in conditii de mizerie pe mai toate planurile, confruntandu-se acum cu oameni instruiti, oameni de societate, chiar crezi ca nu ar avea un motiv intemeiat ca aiba acel complex de inferioritate? "
--Ba da.
Nu e valabil pentru toate persoanele faptul ca nu ar trebui sa se simta inferioare, dar situatiile de viata te fac sa te simti asa cand nu te astepti.
Totusi poate ar trebui sa ne pastram in minte integritatea ca fiinta, ca persoana, felul cum suntem, sa fim noi insine in fata altora si in dif situatii de viata.
Oamenii nu sunt educati asa.
Societatea nu te educa in modul asta pozitiv ci mai rau iti face.
-Daca am fi educati pozitiv, sa avem incredere in noi din momentul in care devenim constienti de noi si lumea inconjuratoare si pana luam contact cu societatea atunci ar fi totul diferit si s-ar simti o schimbare.
Citez:
"De ce ne simtim inferiori? fata de alte persoane, ma refer aici."
"...ma refer aici."
"Totusi poate ar trebui sa ne pastram in minte integritatea ca fiinta, ca persoana, felul cum suntem, sa fim noi insine in fata altora si in dif situatii de viata."
Adevarat, dar intr-un mod realistic, nu inconstient. Unii tigani fiind ei insisi... prin ceea ce sunt deranjeaza alte persoane. Asa cum sunt acum pot dauna altor persoane. Indiferenta nu e buna, ea indica perfectiunea si acolo unde ar trebui modificat.
Comportamentul uman este complex atat fizic cand si in sentimente. Dumnezeu ne-a lasat asa poate pentru ca numai asa se poate dezvolta omenirea dar bineinteles nu putem fi toti niste roboti duri. Poate avem acest sentiment asa zis inferioritate deoarece ne stim punctele slabe iar celalate poate profita de noi dandusi seama de ele pe parcurs e greu de inteles. Destinul il faci singur la fel si taria de caracter.
Putem.Uită-te în jurul tău și ai să vezi cât de mulți oameni sunt împliniți.
Văd și eu zilnic oameni care nu se simt niciodată inferiori față de ceilalți.Au deplină încredere în ei, și într-un fel îi admir, însă cred că prea multă încredere aduce și îngâmfare și egoism.
E normal să fim descurajați din cauza societății. Uneori putem ajunge prea departe, și să intrăm asftel într-o depresie...
Oamenii saraci pot fi foarte religiosi, in general tarile sarace sunt mai religioase decat tarile bogate. Dar asta nu inseamna ca pentru ei nu conteaza lucrurile materiale.
Eu nu ma simt inferior fata de nimeni. Din punctul meu de vedere eu sunt Dumnezeu si cred ca a sosit timpul sa va inchinati si voi mie.
"E un camp de lupta. Pamantul e un camp de lupta." Dar de ce sa fie? De ce trebuie ca generatiile urmatoare sa copieze aceasta idee? EU pur si simplu ignor superficialii devenind unul dintre ei, dar oricum este bine sa ramai accesibil tuturor. Poate ne mai dam si noi seama ca este jalnic sa avem asemenea atitudini.
Pai cred ca de aici incepe complexul, pentru ca unii chiar nu au ganduri deosebite si credinte intime, eu cred ca un om nu are cum sa nu se cunoaca pe sine, mai intai trebuie sa se construiasca de exemplu sa isi imbunatatioasca/creeze anumite calitati de caracter, nu exista oameni fara caracter, ci oaemni fara principii acesti oameni au un caracter limitat.
Pentru ca asta suntem.
hai sa o luam pe partea cealalta: de ce sunt unii care se cred, sunt considerati sau se doresc a fi superiori? de ce cascam gura la ei si ii consideram a fi superiori? eu cred ca asta este problema de fapt in chestiunea pe care ai propus-o tu. atata vreme cat sunt oameni "superiori" vor fi si oameni "inferiori". ne uitam in curtea celuilalt, ne place barfa si nu ne vedem de viata noastra. si asta este general valabila. putem invata cam aceleasi lucruri, avem creiere dezvoltate aproximativ la fel, dar refuzam sa le folosim.
Cum spui si tu sunt mai multe cauze, in prima faza e clar mostenirea genetica ce vine din societatea in care te nasti, practic parintii si anturajul iti modeleaza personalitatea pana la o varsta;
cu ce ma confrunt eu e invers, nu ma simt inferior insa ma mentin undeva incat sa nu se simta inferior, sa ma considere superior, cel din fata mea, e o mare tampenie insa e in capul meu iar pe undeva din perspectiva contemporana as putea fi considerat inferior, lipsa de valoare de sine, din teama de a fi considerat superior, ma limitez
anonim_4396 întreabă: