Oceanele nu ingheata deoarece sunt in continua miscare si au multi curenti care sa opreasca inghetul.In Oceanul Pcific este mult mai cald.Acolo sunt temperaturi cuprinse intre 25 30 de grade.In Atlantic mereu a fost mai frig asa ca sa-u format ghetari si cruste de gheata care sunt purtate de valuri si de curenti in tot oceanul.Inainte oceanele inghetau mai ales Oceanul Artic dar cu timpul a venit incalzirea globala care duce tot la topire. Sper ca te-am ajutat.
Oceanele nu ingheata deoarece sunt in mase mult prea mari ca sa inghete si nu ingheata datorita curentilor de aer care il pun in miscare. Acest lucru impedica inghetarea lor.
Sper ca te-am ajutat.
Sper sa ie-i o nota mare la scoala. :3
De fapt chiar ingheata dar numai acolo unde e foarte frig, adica spre poli.
Apa este compusa din molecule aflate in miscare.Pe masura ce scade temperatura scade si miscarea moleculelor de apa care incep sa formeze, de la 0℃, gheata.
Apa sarata, asa cum este apa oceanica ingheatalatemperaturi mai joase, cam de la -2 grade, insa doar moleculele de apa care nu formeaza legaturi cu sarea.Gheata formata devine mai grea si se va scufunda ajungand la adancimi unde temperatura este mai ridicata.Din acest motiv apa oceanelor este inghetata doar in zonele polare unde temperaturile sunt foarte scazute.Dar atentie, gheata formata nu contine sare din ea putandu-se obtine apa potabila.
Nu ingheata pentru ca pamantul se roteste tot timpul, primind astfel pe toata suprafata sau cat se poate radiatie luminoasa, adica mai simplu spus caldura.Nu ingheata pentru ca ne aflam la o distanta apropiata de o stea, adica de soare.Ca urmare Pamantul primeste destula radiatie ca apa sa nu poata ingheta.Noaptea nu are timp sa inghete pentru ca apa este destul de calda, timpul este scurt si volumul este destul de mare.
anonim_4396 întreabă: