| Dragosdoar a întrebat:

De ce nu ne-a disparut parul pubian? Dar ala de la subrat de ce a ramas acolo? Sau mai bine intrebat de ce am ramas par pe noi daca in proportie de 80% ne-a disparut pe parcursul evolutiei?

10 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Pentru ca testosteron si evolutie umana de-a lungul timpului.

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Ai par pe tot corpul, nu stiu de unde spui tu ca nu am avea, ori ca l-am pierdut 80%.
Parul este acolo, doar ca este f mic, nu creste mare.Deci e o diferenta intre a avea par si nu avea, intre a avea par lung sau f mic.

Daca ai observat la cei in varsta parul ala mic la ei pleaca, deja creste mai mare, unia au par si spe spate, ma refer din asta lungu f vizibil.
Cei mai naspa nu-i parul de pe corp sau din zonele aratate de tine, este parul din cap, acolo este problema, ala se pierde.

De ce a ramas parul de la sub brat lung si din zona intima? Cred ca parul ala mai lung acolo are ceva rol, altfel nu vad sa fi stat asa.

Stiu de exemplu ca parul de la sprincene, este mai lung pentru ca duce transpiratia de pe frunte spre margine, o dirijeaza spre lateral sa nu intre in ochi.
Despre parul pubian is doara ceva teorii, nu se stie sigur de ce este acolo.
-Unia spun ca mentine temperatura in acea zona, plus protejeaza pielea din acea zona in timpul frecarii laughing
-Alta teorie, spune ca ar retine feromoni mai mult timp si intelegi tu mai departe, atragi parteneri de sex opus.
-Sau, acolo in zona sunt ceva glande sudoripare care ar produce feromoni
-Alta teorie mai zii tu cum vrei, spune ca parul pubian este sem ca acea persoana a devenit apt pentru a se reproduce, deci pe timpuri starvechi, un barbat cand vedea pe o femeie cu parul acolo, era clar ca ura sa sara pe ea laughing sau invers, sa s ara aia pe tine.

Parul de la sub brat de asemenea cam aceleasi teorii ca si la cel pubin, protectie, feromoni etc.

Pina una alta nu se stie sigur de ce avem parul acolo lung. Daca na disparut inseamna ca are el un rol acolo.
Chestia este ca daca lasi parul ala acolo, vei transpira mai mult decat daca il dai jos.
Din pctul asta de vedere te simti mai bine fara el.Bnaui ca pe vremuri cand traiam in pesteri, parul ala transpirat, retinea acei feromoni mai mult timp, deci atragea partenerul de sex opus.

Cel putin asa spun cei care au facut ceva studii.In zilele noastre cand atractia sexuala se bazeaza pe alte chestii, adica nu pe mirosuri de astea de transpiratie laughing parul respectiv nu prea mai joaca cine stie ce rol, caz pentru care multi il taie.

Chestia asta arata intr-un fel ca nu am fost facuti de cineva, pentru ca daca ar fi fost asa, nu cred ca ne faceau aia cu par asa lung in acele zone.
Sau poate ca alora ce neau facut, li se pareau f rumos asa cu par mare in zonele respective, acu depinde si cine erau cei care neau creeat, cine stie ce apreciau aia.

Daca ne uitam in istoria omenirii vom vedea ca oamenii mai niciodata nu sau folosit de acel par, sau de rolul banuit ca lar avea, mai mereu sa mers pe alte idei.

Ori poate o fi o ramasita de la ceva stramos deal nostru, o ramasita care la acel oranism a avut un rol f important, asa ca trecind la noi a ramas dominant si il mostenim in continuare.

Chestia este ca nu se stie exact de ce avem parul asa mare si mult acolo.
Parul pe corp in general are rolul lui, asta se stie, dar de ce este mare in unele zone, is doara teorii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca sunt zone sensibile, care au nevoie de mai multa protectie. Mai ales vaginul. Eu cand ma epilam la salon faceam candida intr-una. A zis medicul ca asta e cauza, ca atunci cand nu ai niciun pic de par acolo e prea expusa zona la microbi, la schimbari de ph etc. Parul aeriseste zona, tine racoare, microbilor le plac zonele calde si umede. Si subratul la fel, e locul perfect pentru microbi si iritatii.

| RAY a răspuns:

Avem par pe tot corpul, tu nu ai dar eu am

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing tocmai ca parul ala lunga acolo asta face, tine zona mai umeda, nu stiu ce povesti ti-a spus doctorul tau, faptul ca tu ai avut problema cu asta, nu inseamna ca toti is asa.
Citeste si o sa vezi, ori daca spui ca te-ai epilat si acolo si la sub brat, ar trebuie sa stii ca fara par nu mai transpirai la fel de mult ca si cand aveai par.
Deci transpiratia mai intensa in acele zone ce inseamna dupa tine? Nu cumva inseamna mai multa umezeala? Cind cineva iti spune ceva, chiar dei doctor, cauta sa analizezi, sa intorci problema pe toate partile, sa te asiguri ca e bine ce ti s-a spus.

Te iriti de la ce folosesti pentru epilare, sau esti tu mai sensibila in acele zone fata de alte persoane.
Te iriti daca te epilezi f rar, is multe cauzele pentru iritatii.Dar legat de umezeala, de transpirat, cand ai par acolo e mai rau laughing stiu f bine ce spun, zic din experienta.
Cercetaorii asta au spus, mai multa umezeala acolo retine mai mult timp feromoni, sau chiar parul pubian ar fi prins feromoni de la partenerul de sex opus laughing
Medicul tau sigur este pompier laughing cum sa fie zona expusa la microbi ca nai par.
Poate cauza este tocmai faptul ca zona fiind mai libera, mai aerisita, nu mai ai acolo acea umezeala, nu mai ai acele conditiil, care ATENTIE ar fi alungat acei microbi, mai degraba ar fi chestia asta posibila, decat ce spune nea pompieru, doctor in boli sexuale.

Gindneste, acolo cu par ai anumite conditii, poate acele conditii tin la distanta microbii corect? Daca dai jos, conditiile se schimba si microbii pot ataca, dar nu ca este zona expusa, sau ca ar aerisi parul zona.

Unde pui ca in ziua de azi multi fac dus zilnic, altii de 2 ori pe zi, deci ce microbi ce povesti.
Iritatia tine si de pielea ta, ai tu probabil o piele f sensibila in acele zone.
Ori eliminind parul, spalind acolo mai des, mai bine, elimini acele bacterii si animaluri care stau pe pielea noastra, poate ca acele animaluri ne proitejeau si de microbi, e si asta o teorie, mai buna decat ce ti-a spus tie medicu tau.
Zii si tu unde nu am dreptate?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Părul a rămas ca să ne amintim de strămoși.

| relian a răspuns:

Numa ce am vazut din intimplare un articol, ceva legat de parul ce il avem noi oamenii pe corp.
Omul are exact aceleasi numar de fire de par ce au si cimpanzeii laughing doar ca al nostru este f scurt si subire, comparativ cu al cimpanzeilor.
Se pare ca nu am pierdut nici un par, doara s-a facut mai mic, ori poate asa a fost de cand am aparut noi ca specie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru KronstadtRevival):

"Trebuie sa te apuci sa citesti o altfel de literatura"

Dada, scinece fiction rolling on the floor
Nu e bine ca a inceput TPU sa fie intoxicat de consporationisti care pretind ca stiu 'adevarul absolut'

Răspuns utilizator avertizat