Pentru ca Dumnezeu!
Stai. Tu esti atee...
Dincolo de explicatiile biologiei, la nivelul cel mai intim al materiei, ochiul detecteaza lumina prin tranzitii de nivele de energie.
Atomii din care e facuta zona ochiului care reactioneaza la lumina au niste nivele de energie, vine lumina intr-o lungime de unda care se potriveste cu nivelul de energie al respectivilor atomi, si este absorbita. Electronul merge pe un nivel de energie superior, apoi se dezexcita, generand semnale electrice care ajung la creier, si up's, ai vazut un foton, ai vazut Lumina.
Sper sa iti dai seama ca lucrurile nu stau atat de rudimentar...
Ochiul "vede" un foton, dar creierul are o linie de cenzura, reactioneaza cand ochiul "vede" 9 fotoni, pe o unitate de timp pe care nu o stiu.
De ce face asta?
Pentru ca sa elimine o chestiune care se cheama zgomot cuantic sau zgomot Schottky, si care se pare ca deranjeaza creierul ...si superconductorii din industria hi-tech.
Daca tehnologia semiconductorilor a gasit remedii tehnice, Natura a gasit solutia asta de limitare, noi vedem asa, crotalul vede doar o imagine termica, dar pe acelasi principiu, nu mai stiu ce crevete vede fotonii polarizati, etc.
Pentru curentii magnetici din intrebare nu avem un organ specializat, asta nu tine de ochi.
Imi vine sa rad. Nu am inteles nimic, cred ca un sfert din ce ai scris dar dupa cum mi-ai spus de simplu ca se indeparteaza materia cu o viteza mai mare ca a luminii, sigur si acesta este raspunsul bun aici.
Felicitari ca stati pe TPU. Sunteti cativa, de la care toata lumea are ce invata. Si cred ca daca ateismul ar fi o lauda atunci dumneavoastra #tu esti o pierdere pentru ateism.
Se pare, repet, se pare, că primii oameni, cei ai cavernelor, cum li se mai zice, aveau aceste abilități, precum le au animalele.
Dar, evoluția omului, umanității, a făcut să se piardă aceste abilități pentru că nu mai era nevoie de ele. Omul prin dezvoltare nu a mai avut nevoie de un auz fin, de un văz nocturn, de un văz la lungă distanță, să simtă câmpul magnetic.
Evoluția a condus la un regres în conexiunea om-natură!