| Cynthia20 a întrebat:

De ce nu putem vedea radiatiile sau nu stiu cum sa exprim mai bine, alte unde, in genul in care o fac alte animale? Lumina intr-un spectru mai mare, curentii magnetici dupa care se orienteaza unele reptile si pasaari?
Asa am evoluat, dar ma intreb, nu am putea sa identificam nevoia pe care au avut-o acele animale de a vedea in felul acela si sa ne adaptam si noi la ea?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu! laughing
Stai. Tu esti atee...

Dincolo de explicatiile biologiei, la nivelul cel mai intim al materiei, ochiul detecteaza lumina prin tranzitii de nivele de energie.
Atomii din care e facuta zona ochiului care reactioneaza la lumina au niste nivele de energie, vine lumina intr-o lungime de unda care se potriveste cu nivelul de energie al respectivilor atomi, si este absorbita. Electronul merge pe un nivel de energie superior, apoi se dezexcita, generand semnale electrice care ajung la creier, si up's, ai vazut un foton, ai vazut Lumina. big grin

Sper sa iti dai seama ca lucrurile nu stau atat de rudimentar...
Ochiul "vede" un foton, dar creierul are o linie de cenzura, reactioneaza cand ochiul "vede" 9 fotoni, pe o unitate de timp pe care nu o stiu.
De ce face asta?
Pentru ca sa elimine o chestiune care se cheama zgomot cuantic sau zgomot Schottky, si care se pare ca deranjeaza creierul ...si superconductorii din industria hi-tech.
Daca tehnologia semiconductorilor a gasit remedii tehnice, Natura a gasit solutia asta de limitare, noi vedem asa, crotalul vede doar o imagine termica, dar pe acelasi principiu, nu mai stiu ce crevete vede fotonii polarizati, etc.
Pentru curentii magnetici din intrebare nu avem un organ specializat, asta nu tine de ochi.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai la ce ne-ar folosi? Nu avem nevoie. Si daca nu avem nevoie ne debarasam de chestii care irosesc energie. Oamenii nu migreaza, nu au nevoie de miros bun sau auz bun, noi avem nevoie sa alergam mult timp si sa transpiram bine

| romeo78 a răspuns:

Se pare, repet, se pare, că primii oameni, cei ai cavernelor, cum li se mai zice, aveau aceste abilități, precum le au animalele.
Dar, evoluția omului, umanității, a făcut să se piardă aceste abilități pentru că nu mai era nevoie de ele. Omul prin dezvoltare nu a mai avut nevoie de un auz fin, de un văz nocturn, de un văz la lungă distanță, să simtă câmpul magnetic.
Evoluția a condus la un regres în conexiunea om-natură!

| Catrice a răspuns:

Eu le vad și vad ca și undele tale cerebrale au o deviere.

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Pentru că nu ajută la nimic.

| Cynthia20 explică (pentru Darkmagic):

Imi vine sa rad. Nu am inteles nimic, cred ca un sfert din ce ai scris dar dupa cum mi-ai spus de simplu ca se indeparteaza materia cu o viteza mai mare ca a luminii, sigur si acesta este raspunsul bun aici.
Felicitari ca stati pe TPU. Sunteti cativa, de la care toata lumea are ce invata. Si cred ca daca ateismul ar fi o lauda atunci dumneavoastra #tu esti o pierdere pentru ateism.

| SkateFunk a răspuns (pentru Darkmagic):

Fiule numai latra la stapin;]

| Cynthia20 explică:

Tu asta cu porecla isusteiubeste esti beat sau nebun.
Canta in alta parte.