| ƛƝƊƦЄЄƛ a întrebat:

De ce oamenii au creat banii?

Răspuns Câştigător
| thebeggar a răspuns:

Divinitatea era "impalpabilă", așa că au creat banul ca să avem cui ne închina. Printre altele...

13 răspunsuri:
| Șobolanuldecâmp a răspuns:

Pentru ca daca am fi luat gratis de la mgazin de fapt n-am avea ce sa cumparam ca nu ar mai fi producatori care scoteau bani din vanzarea obiectelor din magazine. iar daca e gratis pentru ce sa se mai produca obiecte. E cam complicat big grin sper ca ai inteles

| edylucky a răspuns:

Daca bani nu ar exista nu ar mai exista oameni superiori si inferiori am fi toti la fel bani au fost inventati deoarece in trecut sa zicem de exemplu un om avea o paine altu navea si vroia painea lui dar celalalt nu vroia sa eu dea si el i-a dat fasole in schimbul unei paini. si dupa aia sau gandit sa creeze BANI ai inteles? FU NDA pls:

| ƛƝƊƦЄЄƛ explică (pentru edylucky):

Nu m-am prinslaughing Explică pentru mintea unui "copchil" de 13 ani laughing

| clauX a răspuns:

Au fost inventati pentru a avea unii ce fura. funda

| ƛƝƊƦЄЄƛ explică:

Toţi sunte-ţi milogi?
Dacă nu aveţi "enşpe mii" de funde vine Fuego să vă f*tă?

| MineIsLikeABridge a răspuns:

Fiindca atuncea cand se facea troc a inceput devalorizarea produsului x si atuncea de exemplu pentru 2 rosi dadeam 1 cartof, si asta nu ii convenea comerciantului de rosi si la nivel de tari, fiindca o tara ff greu reuseste sa traiasca fara export si import.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru a putea stabili valoarea si a usura circulatia marfurilor. Numai bine!

| Xenya a răspuns:

Inainte de a se inventa banii, oamenii se foloseau de "troc" pentru a face schimb de obiecte intre ei(ex.un om dadea rosii si primea cartofi).Nu de la inceputul aparitiei banilor au aratat asa cum arata acum...se foloseau diferite metale "aur, argint", dar pe parcurs au realizat ca metalele acelea cu cat erau mai folosite isi pierdeau din marime, grosime si pana la urma ajungeau sa se deterioreze foarte tare incat sa nu se mai poata folosii..si asa s-au gandit sa creeze"o hartie care sa aiba o anumita valoare". Banii au fost creati pentru a ajuta omul in diferitele schimburi de zi cu zi.In ziua de astazi banii ne ajuta si la alte lucruri! happy
P.S Au renuntat la "troc" deoarece au realizat ca produsele pe care le dadeau nu valorau la fel de mult ca si produsele pe care le primeau, sau invers! Sper ca te-am ajutat!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banii s-au cleat pentlu ca e lusinos sa platesti luclulile in natula! Mai ales daca esti fata, si esti minola!

| ncruci??torul a răspuns:

Iti dai seama ca sclavagismul modern trebuia sa poarte un nume mai "inofensiv".

| shadovv a răspuns:

Din utilitate. Acum ca acestia teoretic nu ne mai sunt utili... din prostie!

| Woodenpints91 a răspuns:

La început a fost trocul, dar, fiecare obiect trebuia valorificat în ceva.

Întrebări similare