NOname
| NOname a întrebat:

De ce omorâm oamenii, care au omorât oameni, pentru a demonstra oamenilor, că nu trebuie să omorâm pe nimeni?

72 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Pentru a da un exemplu celorlalti. daca omori-vei fi omorit-se vor gandi inainte de a ucide, caci va fi ucis de lege.

| Hombre a răspuns:

@georgiana, nimic nu pricepi din realitatea vietii, esti refugiata in ale credintei atat de mult incat ai inteles ca eu vreau o lume unde se aplica 100% regula frici. Bati campii, eu sustin inasprirea pedepselor din legile existente, bine ca nu te-ai nascut in timpul inchizitiei, psalmul pe care l-ai scris trebuia sa-l citesti indoctrinatului fundamentalist crestin din Norvegia cand ii impusca pe copii aceia, acum erai la morga cu psalmii cu tot.

| kiufuliki a răspuns:

Ca sa le aratam ca nu trebuie sa faci asta!? (Si asa inv si uh)

| meLyssa_9110 a răspuns:

Se spune ca cine a facut odata un lucru e posibil sa nu-l faca si a doua oara,dar cine a facut un lucru de doua ori sigur il va face si a treia oara. sunt de parere ca subiectul deschis de tine are multe capitole,tocmai de aceea sunt situatii in care o persoana a ucis pe cineva si nu a primit sentinta cu moartea,din diferite motive; deci cazurile difera,de la unul la altul si sunt de parere ca oamenii care sunt omorati deoarece au omorat la randul lor, nu au facut-o doar odata, sau sunt persoane care ucid din placere sau pur si simplu sunt psihopati.deci in concluzie Este un subiect cu N subiecte!

| AliceIDK a răspuns:

Poate au facut lucruri extrem de rele ...cum ar fi omorarea cu sabia, toporul etc. Intradevar, aceasta este o demonstratie...Fac lucrul acesta, uneori ( de cele mai multe ) fara sa gandeasca. Te kiss

caramela
| caramela a răspuns:

Buna seara, nu cred ca omoram pentru a demonstra, doar pentru a se face dreptate, ceia ce la noi nu exista o asa lege, dar sa nu uitam ca de "omorat", o facem in fiecare zi, cand vrem sa facem rau cuiva, exact ca zicala: "Cu tacerea ii frigi pielea" dar noi Romanii, avem un talent de a supara seamanul nostru, ceva de nedescris, asa ca direct, s-au indirect, provocam durere omului de langa noi...nu stiu, zic si eu :d

| Balmung a răspuns:

Pentru ca suntem atata de orbi incat nu ne dam seama ca ne cooram la nivelul criminalului, ca ne luam aceeasi cruce pe umeri. Ca suntem egali cu ei.

| BbqOmgWtf a răspuns:

Hey,Heey!

Chiar forate buna intrebare. Parerea mea este ca {noi} credem ca oamenii care omoare, sunt niste criminali. {Noi} ca sa le punem capat criminalilor, le-o scurtam! Asa {aparem} ca niste eroi, dar nimieni nu se gandeste ca si {noi} la radul nostru am ajuns criminali! NOI o facem *crezand* ca o este in NUMELE BINELUI, dar de fapt in-nauntrul nostru o facem din *MANDRIE SI PRIN A NE LAUDA*. Adanc in noi o facem pentru a fi rasplatiti! Toata LUMEA se rezuma la asta. FAPTA SI RASPLATA. Si ori cum ar fi sau nu ar fi FAPTA, ceva RASPLATA (trebuie) sa fie!

Sper ca te-am ajutat! big grin

| baru a răspuns:

Sall. Nimic nu este la intamplare. Intregul se joca cu noi. Mergem mai departe. Suntem multi. Foarte multi pe aceasta planeta.Toate razboaiele, calamitati naturale, etc. nu au fost la voia intamplari. Am fost si suntem incarcati cu energie pozitiva si negativa. Totul functioneaza de la plus la minus. Se pare ca nu mai exista calea de mijloc. Din nastere avem inclinatie sapre criminalitate. Toti suntem pasibili de crima. Aceasta este omenirea. Si cu bune si cu rele. Cei care nu mai au control si discernamant, ajung, la semenea actiuni si atitudini. Este mult de comentat, dar ma opresc. Pa!

| thedistroyer a răspuns:

Omoram pentru ca omul se crede Dumnezeu, numai Dumnezeu da viata si o ia deci daca un om ia viata altuia se da drept Dumnezeu deci in ziua de astazi oamenii pacatuiesc fara sa isi dea seama. Daca un om omoara pe altul trebuie sa fie pedepsit dar nu omorat deoarece de pedeapsa lui se va ocupa Tatal oricum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hombre, daca te refereai la mine gresesti. Inseamna ca nu mi-ai citit postarile anterioare referitoare la problema asta. Eu n-am spus sa-i lasam liberi, dimpotriva, trebuie sa plateasca pentru nemernicia lor.
Andraxur, nici nu se pune problema sa stea linistiti in puscarii ca la pension, pe banii contribuabililor (printre care si rudele victimelor). Sa-i condamni la moarte pentru ca sint criminali ar fi o pedeapsa prea usoara pentru scelerati. Pe vremea lui ceasca era o pedeapsa care era cea mai potrivita pentru criminali, munca silnica pe viata. Nu stau la pension, isi platesc detentia, isi platesc datoriile fata de victime si au timp sa reflecteze si eventual sa regrete.

| miradoniz a răspuns:

@Hombrehee hee efectiv,s-ar puteahee hee întradevăr,legile care se schimba ma interesează mai puținhee hee și,dacă as fi ajuns la morga mi-ai fi dus dorul, asta e?hee hee ia zi, când m-oi duce o sa vii la înmormântare?batting eyelashes)

| BlackScorpion07 a răspuns:

Asta este o pedeapsa care cred altii oameni ca este meritata.Dar in mare parte nu este corect

| Alexutza6755 a răspuns:

Ii omoram pentru razbunare, ca sa le arate celorlalti ca daca omori pe cineva, vei fi omorat.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Furia este mare dar și ai mare când cineva i-a viața unei persoane dragi ție și reacția este moarte pentru moarte!
Pa, pa.

| emy a răspuns:

Pentru ca suntem salbatici. Sunt si alte modalitati de a pedepsi un crimina. Eu cred ca inchisoarea pe viata este cea mai mare pedeapsa. In inchisoare au parte de niste tratamente... Cred ca ei ar prefera sa moara, decat sa fie tratati in felul acela groaznic.Asa ca. pedeapsa cu moartea nu e o solutie, decat pentru cei care nu gandesc.

| puidetigan a răspuns:

Dar cel ce omoara, de ce omoara? Li se raspunde cu aceiasi moneda.

| SkittlesNuMaiTrecePeAici a răspuns:

Buna
Nu consider ca am trebui sa omaoram PE nimeni,deoarece practic nu demonstram nimic nimanui...

Eu nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea,desi unii o merita(exemplu:cel care a fcaut masacrul din Norvegia,ce nu demonstra ce zici tu,voia doar sa arate "un fel" si repet "un fel" de auto-aparare, dar timp cat nu vorbesti cu niciun strain, esti in siguranta).

Oricum sper ca te-am ajutat happy

p.s.Intrebarea ta imi aduce aminte de Dexter love struck

| EVOLUTION_5448 a răspuns:

Deoarece omul acela traia doar pentru a lua viata oamenilor. Daca nu era omorat, atunci farte posibil sa omoare el mult mai multi.
Ceva in genul: take a life to save other lives.

| NumePublicAnonim a răspuns:

Pentru ca daca omori un om, Basescu ii omoara pe toti!

| CevaSimplu a răspuns:

Sincer atat ne duce mintea

| SummerR a răspuns:

Pentru ca suntem prosti.De ce sa omori un om cand a omorat? Nu rezolvi absolut nimic.Mai invie mortu'? Nu! Parerea mea e ca ar trebui chinuiti nu omorati.De ce sa moara si sa scape?

| PredatoR a răspuns:

Exact, dupa ce ai omorat vreo 3-4 criminali ceilalti care au de gand sa ucida or sa stie ce-i asteapta daca omoara pe cineva.
Stii vorba aia... Sangele, sange cere.

| Roxana_1792 a răspuns:

Intr-un fel da. Credem ca raul facut de unele persoane, trebuie sa il rasplatim la fel. Sa sufere cum sufeream noi, dar nu este bine. Exista cineva care ne ajuta, si acela este DUMNEZEU, el ne da puterea sa trcem peste toate.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

@emy, mama, sarmanii ce viata grea au, papica de trei ori pe zi pe banii Statului, televizor, jucat carti. Sarmanii de ei, mi s-a scurs o lacrima din coltul ochiului...

| Ofiintă a răspuns:

Buna
In niciun caz, totusi optez pentru cei care au spus razbunare
pa, pa

| denyiuly a răspuns:

Razbunare!

| marius5600 a răspuns:

Nu cred ca ar fi corect sa omoram oamenii care au facut crime dar nici nu mi se pare corect sa stea in inchisori, pe banii celor care platesc taxe la stat si muncesc. Ei ar trebui "internati "in centre speciale si pusi la munca fortata in folosul comunitatii dar nu la strins frunze ci munci dure sa stie de ce au ajuns acolo. Dupa ispasirea pedepsei (in functie de gravitatea faptei si a circumstantelor atenuante) sa fie integrati in societate sub control electronic(bratara elecronica la mana sau picior)pe o perioada determinata de comportamentul avut in timpul detentiei.

| Katy20Kaithleen a răspuns:

Pentru ca locuim intr-o societate de necivilizati desi unii nu vor sa recunoasca asta...Razbunarea e arma prostului. Daca atat ii duce mintea?

| sceptic a răspuns:

Pentru a demonstra oamenilor ca oamenii sunt prosti?