Pentru ca a fost conceputa si partea dorsală care uneori e mai activa decat creierul
Am auzit ca ca dreptacii isi folosesc mai mult partea dreapta acreierului iar stangacii partea stanga, iar cei care reusesc sa isi foloseasca ambele maini la fel de bine folosesc ambele partiale creierului din simplul fapt ca, cica partea dreapta acreierului corespunde cu mana dreapta, piciorul drept, etc si partea stanga invers. Nu stiu sigur cat de adevarata e afirmatia.
Adevarul e ca il foloseste pe tot dar nu in mod constient.Sudconstientul este dat de parte "nefolosita"a creierului.Genile folosesc mai mult de 10% din creier adica ei folosesc si din parte "nefolosita"a creierului in mod constient.De exemplu:cand visezi, visele se "produc"in parte inconstienta a creierului. Sper ca m-am exprimat bine
Nici daca iti folosesti tot ceeru nu poti fii ca Dumnezeu. mintea e limitata poti ajunge ca Hristos dupa har...
Cine spune ca nu o foloseste? A, da, zvonurile.
Sunt mituri urbane nimic mai mult, omul foloseste creierul la capacitate maxima pentru simplul fapt ca daca nu l-ar folosi, partea respectiva nu ar mai exista.
Daca omul ar folosi doar 5% sau 10-20% probabil pana acum volumul creierului ar fi scazut mult, dar asa ceva nu se intampla din simplul motiv ca ne folosim creierul in intregime.
Se spune ca s-ar stimula stimula creierul in felul asta, deoarece inveti lucruri noi.Este chiar dovedit stiintific ca cu cat inveti mai multe lucruri noi, cu atat mai desptept devii, referitor la iq.Chiar se recomanda,de ex, perierea dintilor cu mana opusa, celei cu care te periezi in mod normal, intr-un ghid, cum sa-ti maresti iq-ul.Neconventionalul,noul,stimuleaza activitatea creierului, asta-i demostrat prin teste.
Fiindca este inca in faza de ''animal''
Orcum cat de nefericit ar fi un om care si-ar folosi tot creierul?
Pana la urma Cei ignoranti sunt cei fericiti.
Priveste in urma sa vezi ca omul in esenta lui a cautat intodeauna comoditatea, sedentarismul si fuga de responsabilitati.Asta ne-a adus stiinta, adeca au muncit numai foarte putini cu creierele dar traim toti pe baza celor descoperite de ei.Acum te intreb cum poti crede ca cineva care a alergat dupa toate astea, nu ca nu ar putea, dar oare ar fi de acord sa-si foloseaca tot creierul?
Oamenii isi folosesc TOT creierul numai ca functiile acestuia se impart in mai multe directii.
Oamenii sunt programati de la natura pentru,, multi-tasking,, creierul efectueaza mai multe actiuni in acelasi timp si resursele sale sunt impartite in diferite compartimente.
Daca ne-am putea concentra asupra unei singure sarcini... ignorand subconstienul, constientul si ceilalti stimuli exteriori din jurul nostru atunci am putea face lucruri extaordinare.
Exista persoane in lume care pot face asta...dar de cele mai multe ori este o consecinta a autismului
Ca orice organ si creierul este folosit la maxim mereu sa nu uitam ca o mica dereglare a lui este permanenta si nu se poate vindeca poate duce la deces rapid, poate te referi la inteligenta depinde de cea ce faci si care parte a creierului este mai activa, recomand cititul