Am pus si eu o întrebare de genul.
habar nu am personal.
Acuma într-adevăr anusul nu e pentru făcut sex ci e pentru a elimina tot ce e toxic din organism.
Nici măcar nu are receptori de plăcere.
fiecare face ce vrea arata timp cât își asuma actul pentru el si pentru ceilalți din jur
Răspund aici pentru ca să primești și tu răspuns.
Apostolul Pavel ne îndeamnă:
"Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari." (Evrei.13:4) (Dacă robotelul TPU va modifica unele cuvinte, le veți în Biblie nemodificate).
Nu predicatorii se bagă, ci Dumnezeu Însuși. Nu în sensul de obligație, ci de protecție, pentru binele nostru. În spatele celor mai multe căsătorii se ascund multe forme de desfrâu, multă imoralitate.
Vorbesc la modul general: dacă noi ne-am obișnuit cu imoralitatea, asta nu înseamnă că ea ar putea deveni sau s-ar transforma în moralitate.
Este adevărat că orice neascultare de Dumnezeu este păcat. Dar noi ne întrebăm de ce a spus Dumnezeu că este păcat acel lucru. Păi este imoral acel lucru din două motive:
1: este împotriva unei stări bune de sănătate atât fizice cât și morale;
2: prin dorința și practicarea acestuia ne face străini de cetățenia ființelor cerești. Adică trăirea în păcat ne ține departe de Dumnezeu, și nu Dumnezeu ne-ar ține departe de El.
Plăcerea -de orice natură ar fi aceasta este de la Dumnezeu. Dar ea se transformă în păcat atunci când aceasta nu mai este de după voia divină. Păcatul a denaturat toată creațiunea lui Dumnezeu atât fizic cât și moral și spiritual. Păcatul a denaturat și plăcerile pe care Dumnezeu le-a pus în noi. Atunci când vom ajunge să iubim pe Dumnezeu nu doar că pri duhul Lui vom putea deosebi ce este sfânt de ceea ce nu este sfânt și nu doar că ne vom feri de ceea ce ni se pare rău, ci vom ajunge să urâm păcatul tot la fel cum Îl urăște El. Când vom iubi pe Dumnezeu se vor schimba și gusturile noastre, și plăcerile noastre.
Geneza, Capitolul 19
Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara, şi Lot şedea la poarta Sodomei. Când i-a văzut, Lot s-a sculat, le-a ieşit înainte şi s-a plecat până la pământ.
Apoi a zis: „Domnii mei, intraţi, vă rog, în casa robului vostru, ca să rămâneţi peste noapte în ea, şi spălaţi-vă picioarele; mâine vă veţi scula de dimineaţă şi vă veţi vedea de drum."
„Nu", au răspuns ei, „ci vom petrece noaptea în uliţă."
Dar Lot a stăruit de ei până au venit şi au intrat în casa lui. Le-a pregătit o cină, a pus să coacă azimi şi au mâncat.
Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.
Au chemat pe Lot şi i-au zis: „Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei."
Lot a ieşit afară la ei la uşă, a încuiat uşa după el
şi a zis: „Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate!
Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit sub umbra acoperişului casei mele."
Si uite asa oralul si analul au devenit sodomii.
Te inteleg, ca ai vrut sa trasmiti un mesaj pe care Dumnezeu il spune, dar problema este ca in Biblie nu mentioneaza nimic de aceste practici, mai mult decat atat oamenii au interpretat diferite versete cum au dorit ei, Stiu ca sa curvesti si sa preacurvesti e pacat, dar eu am intrebat altceva, ai un pasaj din biblie care sa ne spuna asta? poti cauta, si eu am cautat si nu mentioneaza nicaieri.
Da corect, foarte constructiv mesajul! insa Biblia face referire la oameni care s au impreunat si au fost de acelasi sex, tot nu mentioneaza ca e pacat intre doua persoane de sex opus.
Zice "nu faceţi o asemenea răutate!"
Zice:
Când s-a crăpat de ziuă, îngerii au stăruit de Lot zicând: „Scoală-te, ia-ţi nevasta şi cele două fete, care se află aici, ca să nu pieri şi tu în nelegiuirea cetăţii."
Si Domnul "a făcut să plouă peste Sodoma şi peste Gomora pucioasă şi foc de la Domnul din cer."
So, analul si oralul il maniaza pe Domnul, este nelegiuit, asa ca e interzis.
Nu e clar daca sotul si sotia comit vreo nelegiure cand o fac oral si a-nal.
Eu inteleg un lucru ca fiind pacat daca iti face rau, insa din punct de vedere biologic oralul nu ar face nici un rau, ma bazez pe gandirea logica pe care ni-a dat-o dumnezeu.
Analul da, acolo sunt de acord ca se pot provoca pagube serioase.
Nu stiu, foarte multi crestinii au preconceptii eronate, sunt curios daca intr-o relatie de oamenii crestini, barbatul i da voie femei sa domine din punct de vedere sexual, adica e ceva aiurea, adventistii din ce stiu considera sexul ca placere fiind pacat, nu stiu e interpretat foarte exagerat de multe culte, de aceea nu prea cred in multe din versete.
PS: am parintii si rude pocaite.
Buna! Se spune asa ceva pentru ca religia spala pe creier. Fiecare face ce vrea cu viata lui privata. Atata timp cat nu fac sex pe Bulevardul Unirii si nu vede tot poporul, cine sunt astia cu prostiile lor, sa spuna ca e pacat? I-ai bagat in ceata de tot cand ai cerut exact versetul. Biblia este o poveste interpretata de fiecare.
Biblia nu spune ca sexul de placere e pacat.
Geneza 2:24, 25
"De aceea bărbatul îşi va lăsa tatăl şi mama şi se va uni cu soţia lui, iar ei vor deveni un singur trup."
Omul şi soţia lui erau goi, dar nu le era ruşine.
E pacat din acelasi motiv pentru ca mancatul in exces, sau imbatatul e pacat. Vorbim despre excese.
În Biblie nu este menționat fiecare păcat în parte (nici în 1Corinteni.1:6); chiar dacă pare fără noimă, nu acesta este rolul Bibliei. Rolul ei este să salveze, nu să condamne.
Exact, nu mentioneaza dar asta oamenii au adaugat ca fiind pacate, interpretand ca biblie face referire la asta, eu nu sunt sigur daca e pacat, pentru ca se poate referii la altceva.
De ce nu e pacat sa te saruti? practic si asta ar trebui sa fie scarbos, faci schimb de microbii pe care-i poate avea parteneru ) vezi predicatorii nu se i au de lucru asta, doar ce le convine lor.
Crede-ma ca stiu pe un crestni care schimba cum doreste el, si vine apoi cu argumente, tipul s-a casatorit si spune ca nu e pacat sa faci sex cu prezervativul, pe bune? adica faci cu prezervativul si stia clar ca ambii sunt virgini...
Poate ca raspunsul meu nu este satisfacator; dar flora din cavitatea bucala este diferita de flora din celelate parti ale corpului, indiferent de cata igiena ar exista (care oricum trebuie sa existe).