anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce Romanii sunt mandri cu melodiile populare sau manelele? Cand stim ca toate au fost preluate fie de la turci fie de la rusi.
Efectiv nu avem nimic unic, imi pare rau sa zic asta.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Il avem pe Gheorghe Zamfir

| darctron a răspuns:

Avem coa! e

| Frank51 a răspuns:

Nu există ceva unic, totul este editat și adaptat din popoarele altora.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Muzica egipteana si si arabeasca

| Wr3nch a răspuns:

Muzica populara e muzica nationala, normal ca se mandreste lumea cu ea. Ca si americanii cu country laughing) Cu manele se mandresc doar cocalarii.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Negura Bunget. Unici.

| RobertMoon a răspuns:

Nu sunt chiar toate melodiile preluate de la alții. Probabil te referi la cele recente, iar aici sunt de acord. Muzica românească devine din ce în ce mai idioată. Muzica populară e apreciată de cei de la sate în general. Sunt din București și nu știu pe nimeni din oraș care ascultă muzică populară, iar pe cei pe care îi știu că ascultă sunt născuți la țară și au crescut cu ea. Iar despre manele ce să zic, în general sunt apreciate de cocalari sau de oamenii cu intelect redus, iar aici mă refer la cei care asculta zilnic manele, nu zic că nu e bine sa asculți, dar când asculți manele zilnic și le dai și tare să audă alții e clar că ai creierul prăjit.

| JustDeedee a răspuns:

Faptul că ai adus în aceeași propoziție muzica populară și manele mă neliniștește teribil. Muzica populară de aici e specifică nouă, bineînțeles că și alte țări au muzica lor populară, la fel putem spune și despre manele... Fiecare țară e unică prin felul ei. Avem și noi artiști, locuri, obiceiuri cu care ne putem lăuda și prin care ne facem unici. Stai de vorbă cu un părinte, bunic, persoană în vârstă sau una cu experiență de viață care ți-ar putea înșirui multe motive pentru care și noi ca și români suntem unici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Manelele nu sunt preluate de la turci sau rusi sau alte natii ci de la tigani! Din pacate devenim o tara tiganizata!

Întrebări similare