Sa zicem că tu ai casa, curte, gradina, și clar faci ce vrei ar fi corect sa intru eu și să îți dau ordine, să îți schimb florile, sau ceva? De ce ar trebui sa intervină cineva in treburile altcuiva
Sunt mana in mana. Vezi in istorie Yalta. Nimic nu s-a schimbat... Acum reimpart lumea iarasi.
Pai nu asa, ei sunt agresivi, si e o amenintare la adresa tarilor cu deschidere la marea neagra, o sa fie lasati pana ce o sa ajunga linga tara noastra si dupa ce mai e de facut?
Noi oricum plecam din tara că vedeți bine cum e,și dacă ajung cu ce ne ajuta? Cu ce ne ajuta daca intervin americanii,la fel și eu prin agresivitate? Oricum ar fi tot nu iese nimic bun și bine vedem că noi nu santem buni de nimic, hai sa recunoaștem, fara străini și fonduri europene ar fi vai de cucu nost'. Și așa cu toate sfaturile și ajutor bănesc tot nu ne știm descurca, tot ne furam unii pe alții cu orice ocazie, santem o pungă de cini minis ne mâncăm care pe care putem
Pentru că in România nu se mai face armata obligatorie
pentru ca ei stiu ca Romania a fost vanduta altor puteri aliate rusiei
pentru ca ei au departea lor chinezii si ei au forta militara
asa ca gata vor sa cuceresca toata planeta
dar nu e problema o sa scapi cu viata
ca stia dea al de nato si amerca sunt datori la chinezi si la rusi
ca tot sau imprumitat o gramada
ce mai fabrica AMERICA?
ce mai fabrica tarile din nato nimic
asa ca sunt deja cuceriti fara ncii un fel de razboi
este de ajuns sa spuna chinezul sa le dea datoria
si gata astia le da tarile intregi pentru ca gata sunt datori
scot steagul alb inainte de a trage vreun foc
sunt cuceriti din contabilitate
gata nici nu mai e nevoie de razboi
dar ei fac acest teatru vai pac pac pac hai că ne impușcăm un pic
ca șă înteleagă si prostimea mare masă a manelistilor
că vai au fost cuceriti in lupta
pe când ei au fost cuceriti inca din 1989 de când au acceptat să se distruga toate fabricile
si de atunci si-au amanetat viitorul cerand credite doar cu buletinul
iar globalizarea si consumerismul a condus ca sa se desechilibreze balanta la nivel planetar atat de rau in cat acum ce mai inseamna nato in functie de puterea chnezilor dar a rusilor
care totusi au mai produs cate ceva
nu au cum sa traga in rusi pentru ca ruisii le cer banii datoriile
spun ca daca trageti cumva in noi trebuie mai intai sa ne platiti tot ce ne sunteti datori
si nu au de unde pentru ca pe aici prin nato sa cam perpetuat sa se puna ca parlamentari rudele prietenii neamurile amantele
si toti au cam fost doar pe distrus pe demolat fabrici pe furat
totul a fost condus pe principiul dupa mine potopul
Singura scăpare ar fi dacă ne-am uni toti si am iesi in stradaă șă ii primdem pe vânzătorii de neam si tară
și să le dăm imigranților tuturor care vin pe aici să ia pământ și apă să devină ei pământ si apă
pentru că altfel in foarte puțin timp România va dispărea
va fi un loc plin de africani indieni... si alte natii
in cât nu o să mai vezi români aproape pe nicăieri
cum nici in Anglia nu mai găsesti englezi
oare de ce nu prea mai sunt englezi in Anglia
pentru ca mai nou daca esti patriot si naționalist iti zic ăștia ca esti rasist si xenofob
Bai când va aud cu SUA cu NATO, Rusia dacă are probleme cu cineva NATO și SUA doar le spun și încearcă sa încheie un pact însă nu o sa se bage asa de mult într-un război fiindcă sunt conștienți ca va ieși un război mondial și nimeni nu vrea asta, deci da Rusia își permite atât timp cât nu atât a direct SUA.
Urss s-a destramat vreo 10 ani, dupa care treptat a inceput sa se refaca. Transformand regiuniile pierdute ba in tari satelit pro-ruse, ba direct anexandu-le.
Rusia de azi e mai puternica decat URSS de la sfarsitul aniilor 80` raportat la tariile Vestice.
Epoca de aur a fost prin anii 1950-60` nu prin 1800
In caz ca nu stii Rusia a fost formata din populatia slavonica amestecata si condusa de Scandinavi(Vikingi) Rus e termen Scandinav, Capitala Rusiei fiind Kievul in epoca medievala. Situatia s-a degradat odata cu venirea Cumaniilor, dupa care Mongolii au ras zona Ucrainei. prin secolul 14 Lituania(urmat de Polonia-Lituania) au incorporat Ucraina. Populatia Ucrainei fiind predominat de Cossacks, un mix dintre slav-cuman-tatari la care se adauga tarani(serf) rusi fugind de regimul lor totalist.
Ce spui tu in 1800 a fost cand alianta Polonia-Lituania a fost anihilita Cazacii rascolindu-se impotriva lor alegand sa se alature Rusiei. Urmat de intermixarea populatiei cazace cu alti colonisti rusi formand ucraina de azi.
Dar eu ce am spus mai sus in anii 1950-60 a fost epoca de aur, cu Tratatul de la Varsovia a dominat jumate din europa dar in urmatoarele 2 decenii a stagnat ba chiar si-a pierdut influenta in multe zone in vreme ce occidentul s-a dezvoltat enorm. In anii 1980` Urss era o epava, economia la pamant "aproape" un fel de Corea de Nord de azi, Ca a invadat Afganistanul?->Si ala fara succes. Vazand ca sistemul comunist era depasit a incercat modernizari care au dus la desfintarea totala.
In anii 1800 au fost oportunisti profitand de colapsul Poloniei si de "Batranul muribund" al europei adica Imperiul Ottoman.
in 1914 era in dezvoltare incat a pus in pericol Germania -> care a decis sa atace preventiv. Iar in al 2-lea razboi mondial Americanii l-au ajutat cu resurse incepand din 1942 -> pe cand invazia majora a fost in 1941. Observi datele poti sa le verifici? Sau uite un Documentar splendid despre primul si al 2-lea razboi mondial cuprinzand evenimentele din fiecare saptamana de razboi intr-un documentar de 10-15 minute
https://www.youtube.com/channel/UCP1AejCL4DA7jYkZAELRhHQ
In anii 1930` mergeam cu trasura trasa de cai in anii 1960` am ajuns pe luna. Lumea evolueaza rapid CAND EXISTA CONCURENTA.- > iti dai seama cate s-au realizat.Deci in anumite perioade fiecare an conteaza
Pe cand majoritatea aparatelor militare de azi au fost au fost proiectate in urma 3-4 decenii - de ce? Fara concurenta nu exista motiv pentru inovatie.
Rusia de azi vrea sa fie ca Rusia din epoca comunista -> acest lucru se stie de mult, toate agresiuniile fata de statele invecinate sunt din acest motiv.
Cat despre religie ca ai pomenit si asta. atat am de adaugat ca : religia este un fenomen necesar in procesul de evolutie pana la un punct, e instrumentul perfect pentru controlul taranimii. Dar in ziua de azi este mai degraba o povara
Oamnii religiosi se inmultesc cel mai mult, "Mama natura nu iarta pe nimeni" -corect daca continuam ritmul inmultirii de acum nu peste mult o sa fie gata cu omenirea.
Iti recomand filmul "Idiocracy " https://youtu.be/sP2tUW0HDHA
Odata era un avantaj sa ai familii numeroase, ca doar pamanturile nu se lucrau de la sine. Vremurile s-au schimbat aparatele fac munca umana.
OK, teoretic tehnologia pentru a infiinta colonii de alte planete exista si in ziua de azi, dar pana nu o sa fie fenomene naturale care sa procoace moartea a milioane de oameni zilnic, nu exista motivatie sa se investeasca masiv.
Sunt mult batrani din generatia "Baby-Boomer" (adica programele de dupa ww2) Dar deindata ce astia vor muri, nu o sa mai fie atatia batrani o sa fie stabilitate. Tariile care se reproduc cel mai mult sunt cele mai sarace de lumea 3-a. Fiecare stat pe masura ce isi ridica nivelul de trai scade rata de reproducere.
Uita-te la tariile din Asia de sud deindata ce s-au dezvoltat rata reproducerii a scazut - mai au pana sa atinga nivelul europei dar macar este un progres.
Problema este cu Orientul Mijlociu si Africa deoarece exista prea multe tesniuni externe care stopeaza evolutia.
Pamantul este bolnav, am taiat paduriile incat sa facem plantatii, am distrus ecosistemul intr-un mod ireparabil. Ghetarele se topesc nivelul oceanelor va forta relocarea peste 50% a populatiei umane -ca doar toate zonele populate ale lumii sunt la coasta.
Dar cum am spus mai sus, pana nu o sa fie dezastre care sa provoace moartea a milioane de oameni zilnic-si asta in tariile dezvoltate umanitatea nu isi va da interesul. La fel ca exemplul cu trasuriile si explorarea spatiala. Daca nu exista concurenta poate nici azi nu am fi iesit in spatiu.
Noroc cu persoane ca Elon Musk
RIP Humanity. Oricum observ ca nu intelegi nici ideea ce vreau sa transmit, asa o sa iti scriu ca la unu "inteligent" : 1 In masura ce evoluam scade rata de reproducere -> automat va fi o generatie cu prea multi batrani in surplus/fata de tineri care sa le intretina -> Deindata ce Batranii din generatia ante-civilizata mor si tineretul(mai redus) de azi o sa imbatraneascam, intre timp stabilizand rata reproducerii la 1-2copii/familie ->generatia viitoare de tineri va avea mai putin batrani pe cap.
Ce ai spus tu ":Societatea se va regenera cu oamenii de la țară." -> in loc de tarani prefer sa folosesc termenul de needucati. Aici e chestia : Cine face mai multi copii Un cuplu cu studii superioare joburi bune? sau Un cuplu care traieste de pe o zi pe alta fac 5 copii si se plang ca e greu viata si e saracie
Cum să intervină? Dacă zici militar, a încerca sa dărami guvernul unei țări sau să le impui militar ce să facă nu arată bine deloc la nivel internațional, indiferent cat de mizeră e țara respectivă. Plus nimeni nu își dorește al treilea război mondial. Avem deja destule probleme la nivel global. Pandemie, schimbări climatice, sărăcie care crește, fasciști adunând din ce în ce mai multă putere în multe țări, inclusiv a noastră, China comite genocid, Turcia se transformă într-o dictatură teocratică plus multe alte probleme pe care nu mai am chef să le scriu. Un război cu cele mai mari puteri militare din lume e ultimul lucru de care avem nevoie. Avantajul pe care îl are Rusia e militarismul plus faptul că Putin are o istorie de a își face opoziția să dispară și îi îndoctrinează pe ruși cu propagandă despre occidentul malefic care vrea să distrugă patria. De asemenea Putin e mult prea megaloman să suporte critica americanilor. Biden l-a numit recent un ucigaș pe Putin, iar el a început să aducă în discuție imperialismul și sclavia din America. Drăguț că încearcă să facă pe progresistul ce să spun.