anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce se spune că ne naștem singuri și murim singuri?
Cine a afirmat așa ceva?
Eu consider că afirmația e eronată, deoarece nu ne naștem singuri.
La naștere sunt asistentele moașe și medicul iar pe patul de moarte, de cele mai multe ori, se află rudele sau prietenii.

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietena, ai dreptate doar pe jumatate.
Gandeste-te asa, sa facem o ilustratie pentru a intelege mai bine afirmatia expusa de tine mai sus.

Cand pleci cu avionul intr-o alta tara, inainte de a urca in avion vezi toti prietenii, colegii, familia ta cum iti fac toti cu mana, dar tu nu ai cu tine pe niciunul dintre ei, ai cu tine doar o valiza, iar in acea valiza ai doar amintiri, trairi, ganduri, experientele prin care ai trecut. Dar, asa cum am spus mai sus, ai adreptate, nu mergi singur din aceasta lume si nici nu vii singur, cum asa? Cum se poate sa nu pleci singur cand nu poti lua nimic de aici si nu ai avut nimic cand ai venit, cum poti sa nu pleci singur cand toti cei dragi tie nu au puterea sa te insoteasca si nu au puterea sa iti dea cu tine sa iei ceva, chiar daca ti le-ar pune in maini, tot nu le poti lua cu tine.
Ei bine, cel care te-a creat, Domnul Iisus Hristos va veni cu tine. Domnul Iisus Hristos te cunostea inainte ca tu sa te fi nascut, si te-a iubit si a murit pe cruce pentru tine inainte ca tu sa-l cunosti. Doar El iti cunoaste toate gandurile, toate zbaterile inimii, iti stie temerile, vrea sa fie o parte din viata ta si sa te binecuvanteze asa cum nu iti poti imagina, dar nu va trece peste voia ta, tu trebuie sa ii ingadui sa intre in viata ta, este alegerea ta, nu a Lui, pentru ca te-a creat libera, liberul arbitru este si un lucru bun si unul rau, pentru ca exista posibilitatea ca dragostea ta sa fie respinsa, exista posibilitatea sa suferi. Poti programa un catelus robot sa te iubeasca, dar la unul real nu poti face asa ceva, relatia cu el se va dezvolta in timp prin incredere si respect, dragoste si devotament, dar exista si posibilitatea sa nu te iubeasca, dar Dumnezeu si-a asumat acest riscu cu fiecare dintre noi, ne-a facut liberi. Tu alegi cu cine vei pleca din lumea aceasta, cu Iisus, sau fara el, singura.

Biblia spune in : Psalmul 139:13
Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. Trupul meu nu era ascuns de Tine când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele''

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Freya1 a răspuns:

Adică fiecare se naște cu propria lui gândire, propriul corp, propria inima si propriul viitor.Nu te naști legat de inima, corpul, creierul etc nimănui (exceptând siamezi) si mori la fel, ne ducând pe nimeni cu tine in groapa sau in lumea cealaltă.

Cred ca asta e ideea.

| TheStrategist a răspuns:

Se referă la cu totul altceva. Ești singur în mintea ta, un suflet blocat într-un trup (presupun că la asta se referă).

| VoidEternal a răspuns:

Ai postat întrebarea în categoria filosofie dar iei cuvintele ad literam. Ceva ceva ți-ai dat seama și singura, privește mai in profunzime.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.

Ne naștem singuri - pentru că singuri venim pe lume, exceptând gemenii ( în special siamezii ), care sunt legați uneori chiar și la nivel cerebral...

Singuri ne naștem și goi, plângând venim pe lume și nemulțumiți uneori, rămânem din neant venim și spre neant, abis ne îndreptăm...
Nimeni nu știe ce a fost înainte DE A FI, și totuși cu toții ne îndreptăm înspre acolo pașii... după dispariție (moarte).

Singuri murim pentru că fiecare conștiința e unică, proprie & individuală.
Apoi, chiar dacă rudele, prietenii, cunoștințele etc ne întâmpină până la mormânt, tot ceea ce trece dincolo de acest "drum" vom descoperi singuri, dacă există.
Averea și " faima" sunt primele care te părăsesc, apoi cunoștințele, la mormânt, dar se zice că faptele bune (și cele rele ) însoțesc omul dincolo de mormânt ( potrivit Bibliei).
Tot Biblia subliniază faptul că este important" să-ți faci comori în cer, unde nu le mânca cariile sau prada hoții".

| mgtow a răspuns:

Ne nastem alaturi de producatoarea noastra, la moarte putem muri singuri daca nu s-a uitat nici naiba la noi si nu avem copii, sau o baba care a trait o viata intreaga alaturi din tinerete pana atunci

| cristi202 a răspuns:

Moasa nu trece cu tine prin canalul de nastere. Nici rudele cand faci pasul dincolo.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pacat ca TPU nu are calificativul de "frumos". Il meritai.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Mulțumesc!
Sunt doar niște constatări / opinii proprii, despre ce ar putea însemna viața...
Viața e foarte importantă și în același timp complet nesemnificativă... totuși FIECARE secundă contează!

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar niste constatari... dar frumos spuse! happy

| Hammurabi a răspuns:

Dacă se referă la individualitatea fiecăruia ca entitate, probabil ar fi trebuit spus "singuri ne naștem, singuri trăim, singuri murim"