Suntem atat de multi datorita industrializarii. Alimentele au devenit mai usor de procurat, s-au creat orasele. Barierele teritoriale s-au spart(fiecare om poate sa viziteze orice loc, sa se mute acolo). Si pana la urma acea „independenta„ a adus la asta.
Daca te referi la suprafata pamantului, te inseli amarnic.
Un exemplu pe inelesul tuturor :
https://www.youtube.com/watch?v=6KAI_A2yqBU
Ai răbdare, pun pariu că peste câțiva ani o să apară iar o boală ce o sa decimeze populația. "Din greșeală"
Fără supărare, dar s-o crezi tu!
Să-ți amintesc că mai avem 8, 74 milioane specii de animale cu care conviețuim?
Nu e mult? Gânește-te că numai specia noastră numără 8-9 miliarde de exemplare, cât loc crezi că mai există?
Ne-am infiltrat în păduri, am făcut-o și în munți, câmpii și în restul formelor de relief unde mașina cu pâine poate ajunge și uite că restul de 8, 47 miliarde de specii luptă înapoi pentru teritoriilor lor: lupi, urși, vulpi, coioți, șerpi, șoareci și multe altele invadează casele dobitoacelor care-au decis să se exindă, suferind astfel la nivel global de daune considerabile. Nu mai spun că unora le e frică să mai și iasă din casă.
Pe scurt, probabil nu ocupăm 1% din suprafața Terrei, însă am ocupat o bucată considerabilă încât restul animalelor să sufere.
Și da, poate vine cineva luminat cu " de ce nu ucidem restul de animale?"... Păi atunci cu ce ne mai diferențiem noi față de animalele respective?
Dar pe cine deranjează? Exista loc pentru toți.Sa te îngrijoreze animalele care se cresc pentru hrana omului. Daca omul ar deveni vegetarian nu ar fi nevoie de atât de mult teren pentru a se hrăni. Hranindu-se cu carne terenul cultivat cu plante furajere creste de la an la an si cred ca acest lucru trebuie sa îngrijoreze. Exista o carte intitulata "Amintiri despre viitor" in care autorul vorbește despre care va fi hrana omului in viitor, si arata o poza in carte in care se afla o tableta de suplimente nutritive pe o farfurie si o persoana care tine furculiță pe tableta si cu un cuțit taie bucăți din ea pentru a se hrăni. Eu nu am citit cartea, nu stiu cine e autorul.Dar cine știe? Cum se cresc legumele si zarzavaturile in vata de carbon ( sper sa nu fi scris greșit) si se hrănesc prin udare cu apa in care s-a dizolvat chimicale care le fac sa crească cum cresc puii cu concentrate in doar 5-6 săptămâni, totul este posibil.
Tocmai de asta si intrebarea -_-
De nu eram atat de multi si asa de pretentiosi, animalele ar fi avut o alta sansa la o viata linistita.
Daca te uiti din satelit asupra unei parti intunecate a globului vei vedea multe lumini- orase peste alte orase de lumina
Soluția exista si chiar se extinde, tot mai multi oameni devin vegetarieni total.
Din cauza prostiei de a face sex mai rau decat animalele, fara prezervativ! Dar asta e ...planeta asta are nevoie de resurse, unii mor, altii se nasc, acelasi numar, acelasi ciclu fara ca noi sa stim de ce suntem aici si unde o sa ajungem.
Pentru camulti nu se abtin de a sex. Si foarte multi nu il fac protejat, punand placerea (falsa placere) pe primul loc.
Aici faci o greșeală, dacă omul ar deveni vegetarian, s-a estimat că ar mai fi nevoie de încă 130% in totalul terenurilor agricole existenete global!
Practic am elimina mai multe animale devenind vegetarieni decât menținându-ne statutul de omnivori crescând animale.
Să nu mai zic că nu-i benefică lipsa cărnii? Dar sper că știi deja asta.
Daca te referi la proteina aceasta poate fi asigurata si din alte surse decât animala. Iată ce semnalează profesorul Jean Vigne, dintr-o comunicare din "LHospitsl" in anul 1970: Pentru a satisface nevoile de proteine a 250 de milioane de indivizi este nevoie anual de 50 pana la 100 de milioane de tone de carne, care pot fi înlocuite cu 6 milioane de tone de proteine sintetice. Un bou se maturizează in 3 ani si da vreo 50 kg de proteine, in vreme ce 100 kg de drojdie uscata necesita doua-patru ore ca sa furnizeze aceiași cantitate.
Zece tone de drojdie uscata, producția actuala a unui fermentator (anul 1970) reprezintă echivalentul proteic al unui număr de o suta de boi. De aceea, prețul de cost al proteinelor de drojdie este, in medie, de cincisprezece ori inferior celui al proteinelor de bovine.
Pe de alta parte toate vegetalele conțin proteina mai ales soia,porumbul,mazărea, năutul, fasolea, ciupercile. Iată ce a scris Seneca, unul din marii savanți de acum 2000 de ani, tutore si sfătuitor al împăratului roman Nero, despre necazul care deriva din consumul de carne de la animale: "Un bou se mulțumește cu pășunea de pe un pogon sau doua: o pădure este de ajuns pentru câțiva elefanți. Doar omul se întreține prin jefuirea întregului pământ si a marii. Ce! Dintr-un trup atât de firav, ne-a dat oare cu adevărat Natura un stomac atât de nesătul? Sclavii pântecelui (așa cum spune Sallust) trebuie sa fie numărați intre animalele inferioare, nu in randul oamenilor. Nu, nu printre acestea, ci mai degrabă printre cei morți. Poti sa scrii pe ușile lor: " Aceștia au grăbit moartea". Citat din cartea Studiul China pag. 369-370 de Dr.T. Colin Campbell
Si spune-mi tu, vei face carnea ilegala doar pentru ca n-ai unde sa te extinzi?
Cei mai multi locuitori ai planetei te-ar crede cel mai nebun om de la Mengele incoace.
Nu pentru asta, ci pentru ca nu este sanatoasa!
Iată un dialog scris de Platon intre doua personaje, Socrate si Glaucon in care aceștia discuta viitorul cetăților lor:
Socrate: cetățile vor fi simple,iar cetățenii vor supraviețuii cu orz,si grau,savurând arome,masline,brânză si mâncare de la tara,varza fiarta cu ceapa, cu deserturi "smochine,mazăre,fasole", cu poame prăjite si jir,si vin cu măsură. Si astfel petrecandu-si zilele in liniște cu sănătate, ei vor trai, după toate probabilitatile, pana la o vârstă înaintată"
Glaucom raspunde:O asemenea alimentație ar fi potrivita "pentru porci" si ca cetatenii ar trebui sa trăiască "dintr-un mod civilizat". Ei trebuie sa stea culcați pe divan si da-di primească mâncarea si desertul unei mese moderne(adică luxul de a consuma carne).
Socrate da replica:" daca vrei sa ajungem sa privim o cetate care suferă de inflamație, vom avea de asemenea nevoie de mari cantități de tot felul de vite pentru cei care vor voi sa le mănânce, nu-i așa?"
Glaucom spuneesigur!
Socrate continua: "Atunci nu vom avea oare nevoie de mai multi oameni pricepuți la medicina daca vom avea acest regim si nu celalalt?"
Glaucom nu poate tăgădui: "Da, intr-adevar".
Socrate continua si spune ca aceasta cetate de lux va duce lipsa de pământuri din cauza nevoii de suprafețe mai mari necesare pentru creșterea animalelor pentru hrana.Aceasta lipsa ii va determina pe cetățeni sa ia pământ de la alții, ceea ce ar putea precipita violenta si războiul, si astfel nevoia după justiție.Socrate continua:" Când destrăbălarea si bolile abunda dintr-o cetate, nu sunt oare sălile de judecata si cele de operații chirurgicale deschise din abundenta, si oare nu legea si știință medicala sunt cele care își înaltă capetele când multe dintre persoanele chiar cu poziție sociala buna se consacra cu zel acestor profesii?"
Cu alte cuvinte in aceste cetăți luxoase, ale suferinței si bolilor, avocații si doctorii devin o necesitate.
Studiul China pag.368-369.
Hipocrate a susținut cu 2500 de ani in urma ca alimentația constituie calea principala de a preveni si trata boala.
Bun, n-ai demonstrat ca te ucide carnea si nici ca oamenii vor trece pe vegetale in cel mai scurt timp pentru a coloniza pamant care oricum este mai putin ocupat de animale decat de culturi.
Stii ca exemplele tale nu dovedesc nimic si ca nu vor schimba ceva, da?
Credeam ca vei deduce cat de actuala este concluzia la care a ajuns Socrate cu privire la consecințele care decurg din consumul de carne de către om: boli-spitale, doctori, violenta-justitie- inchisori-avocati.
Eu nu pot demonstra in câteva cuvinte un studiu care a durat treizeci de ani si care se tine la sertar in loc sa se facă public si sa se studieze in facultățile de medicina. Oare sa se fi făcut intenționat acest studiu pentru a se încuraja populația tocmai invers prin reclame care sa duca la un consum mai mare din produsele cancerigene in vederea reducerii populației de pe glob, prin mortalitate mai ales in aceasta perioada când numarul de copii care se nasc este mai mic decât numărul deceselor?
Iată la ce concluzie a ajuns autorul care a fost si seful Studiului care s-a făcut in cea mai mare parte in China:" Întregul sistem - guvern,știință, medicina, industrie si mass-media - promovează profituri in defavoarea sănătății tehnologie in defavoarea alimentației, si confuzie in defavoarea transparentei. In cea mai mare parte, nu in întregime, confuzia cu privire la alimentatie este creata pe cai legale, expusa la vedere si este diseminata prin oameni care nu pot fi suspectați de nimic malefic, fie ca sunt cercetători, politicieni sau jurnaliști. Cel mai periculos aspect al sistemului nu este senzationalul, si nici nu crează prea multa valva atunci când este adus la cunoștință. Este un dușman tăcut pe care putini oameni il vad si il înțeleg. Sunt momente in care este aproape imposibil de a distinge știință de industrie, guvernul de știință sau guvernul de industrie.
Asta ca sa exagereze el autorul!
Bun, acum vreau să-mi vorbești la nivel atomic, atât dpdv chimic cât și biologic: CÂT de nesănătoasă este carnea (referindu-mă la un consum moderat!) pentru corpul uman în condițiile în care ne-am ADAPTAT la consumul de carne, deci existența capacității de a o digera, și inexistența unor devezi care ar demonstra că, de exemplu, "uite, enzima x schimbă structura proteinei y, transfornând-o într-o enzimă care poate dizolva țesuturile intestinelor", lucru IMPOSIBIL pentru că structurile moleculare numite enzime au un singur scop: de a transforma o substanță cu moleculă mare într-una cu moleculă mică DE ACELAȘI TIP! Chimie și biologie de clasa a 10-a.
Demonstrează-mi că la nivel chimic aiurelile tale pot fi demonstrate, pentru că eu nu cred absolit nimic din ce-mi servești.
Dorinta sexuala din timpul razboilui + medicina mai buna +faptul ca traim mai bine o sa incerc sa va explic
daca omori 90% din bacteri ce se intampla, restul se vor inmulti mult mai rapid ba mai mult vor deveni mai puternice, e omul a trecut prin doua razboaie mondiale intr-un secol, multi morti, avorturi putine, inainte de 10 nascuti 8 mureau azi doar 2, diferenta mare, e in timpul razboiului dorinta sexuala era maxima, femeile, barbati au dorinta mult mai puternica, poti vedea si tu cum populatia creste dupa al dolea razboi mondial, e ceva genetic, omul fiind mereu pe disparitie simtim nevoia sa ne reproducem non stop