Ok, intrebarea asta a devenit o cearta imensa legata mai mult de HRANA decat de POPULATIE. Nu vreau si nici nu pot sa aleg un raspuns inteligent, deoarece am aici vreo 30 de raspunsuri. O zi frumoasa.
Studiul China are patrusute de pagini iar eu nu sunt medic,nici chimist, nici biolog, așa ca pentru a fi înțeles ar trebui citit cu atenție.
Voi raspunde întrebării cu citate din carte, dar nu pot cuprinde toate bolile deoarece pentru fiecare s-a făcut experiente si observatii separat.
Citez: "Este o perspectiva înspăimântătoare aceea de a fi consumat de cancer încet, timp de luni de zile, chiar ani, înainte de a muri.
Iată câteva produse chimice identificate ca fiind agenți de cancer:
Aminotriazol
DDT
Nitriții - Nitrit de sodiu - conservant pentru carne folosit din anul 1920. Omoară bacteriile, da o plăcută nuanță de roz si un gust de dorit cârnaților, slăninei si a cărnurilor conservate.
Nitrozamine - O familie înspăimântătoare de produse chimice.Se prevede ca nu mai puțin de 17 nitrozamine sunt cancerigene pentru oameni.
Vopseaua roșie numărul 2.
Îndulcitorii artificiali (inclusiv ciclamatii si Zaharina).
Dioxina.
Aflatoxina ( o toxina fungica ce se găsește in arahidele mucegăite si porumb).
Cancerul acționează in trei faze : initiere, promovare si progresia.
Inițierea poate avea loc doar in câteva minute. Cu foarte puține excepții, finalizarea fazei de inițiere este considerata ireversibila.
Promovarea -Aceasta faza are loc dintr-o perioada de timp mult mai lunga, adesea in mai multi ani, la oameni.
Promovarea este reversibila, ea depinzând de oferta condițiilor corespunzătoare de creștere făcută acestei dezvoltări timpurii a cancerului. Acesta este punctul in care anumiți factori alimentari numiți promotori, devin atât de importanți. Alti factori alimentari numiți antipromotori, încetinesc dezvoltarea cancerului. Dezvoltarea cancerului înflorește atunci când exista mai multi promotori decât antipromotori. Când antipromotori sunt mai multi dezvoltarea cancerului încetinește sau se oprește.
Progresia - începe atunci când un cuib de celule cu cancer avansat progresează in creșterea lor pana când determina afectarea finala.O tumoare canceroasa se poate deplasa din locul ei inițial in organism si poate invada țesuturi din vecinătate sau de la distanta, numit cancer malign însemnând ca metastazeaza.
Proteinele si inițierea: Primul nostru test a fost acela de a vedea daca ingestia de proteine afectează enzima principala responsabila pentru metabolismul aflatoxine, Oxidează cu Funcție Mixta (OFM). In mod paradoxal, aceasta enzima si detoxifica si activează aflatoxina. Activitatea enzimatica ar putea fi cu ușurință modificata prin simpla schimbare a cantității de proteine ingerate. Experimentul a arătat ca cu cat aportul de proteine era mai redus, cu atât cantitatea de aductori aflatoxina -ADN era mai mică. De exemplu am ajuns sa descoperim ca dietele cu aport scazul de proteine reduc tumorile prin următorul mecanism: - reducerea cantității de aflatoxina ce pătrunde in celula; scăderea vitezei de multiplicare celulara; operarea unei suite de schimbări in cadrul complexului enzimatic pentru a-i reduce activitatea; reducerea cantității de compuși critici ai enzimelor relevante; formarea unui număr mai redus de aductori de aflatoxina-ADN.
Concluzia - un aport scăzut de proteine reducea in mod spectaculos inițierea tumorii.
Proteinele si promovarea.
Micile mănunchiuri de celule precanceroase care apar imediat după ce este terminata faza de inițiere au fost numite focare. Dezvoltarea focarelor era aproape in întregime dependenta de cantitatea de proteine care era consumata, indiferent de cat de multa aflatoxina era consumata! Cea mai semnificativa descoperire a acestui experiment a fost ca focarele s-au dezvoltat numai când animalele au atins sau depășit aportul de proteine (12%) necesar pentru satisfacerea ratei de creștere a organismului. Dat pentru ca cerințele pot varia de la un individ la altul se recomanda 10% proteine pentru a se asigura un aport corespunzător realmente pentru toți oamenii. In aceste experimente, proteinele vegetale nu au dus la promovarea cancerului, nici macar la cantități mari administrate. Glutenul, proteina graului, nu a produs.același efect ca si cazeina nici macar atunci când s-a administrat la nivelul de 20%. Șobolanii hrăniți cu proteină de soia 20% nu au format focare primare, la fel ca si cei hrăniți cu proteina de grau. Si ceea ce am aflat a fost ca factorul care duce la promovarea cancerului a fost proteină din laptele de vaca. Mai mult, nutrientii din alimente de origine animala duceau la creșterea tumorii. In timp ce nutrientii din alimente de origine vegetala duceau la micșorarea tumorii.
Autorii unui studiu din 1981 au ajuns la concluzia ca factorul genetic determina in proporție de 2-3% riscul de a face cancer.
Grăsimile si cancerul de san.
Consumul de proteina animala conduc la modificari in concentrațiile anumitor substanțe chimice din sangele nostru.Aceste substanțe chimice sunt numite biomarkeri. Ca un exemplu, colesterolul sanguin este un biomarker pentru boala de inima. Noi am evaluat șase biomarkeri sanguini care sunt asociați cu aportul de proteine animale. Fiecare biomarker legat de aportul de proteine animale este in mod semnificativ asociat si cu cantitatea de cancer existenta dintr-o familie.
Hidrații de carbon
In cercetările experimentale efectuate, beneficiile pentru sănătate ale unei alimentații bogate in hidrați de carbon, provin din consumul de hidrati de carbon complecși care se găsesc in cereale integrale, fructe si legume.
Toate componentele din mâncare lucrează pentru a crea fie sănătatea, fie boala.
Trebuie sa reducem la minim sau trebuie eliminata carnea complet?
Autorul ca seful Studiului din China a ajuns la următoarea concluzie ca : Moderatia, chiar cu cele mai bune intenții, pune piedici in calea succesului.
Tu realizezi, sper, ca eu ma refer la canea normala, nu cea procesata, da?
Si in studiul din china s-a folosit proteina animala neprocesata in alimentația animalelor de studiat. Iar daca crezi ca nu exista alte surse de contaminare cu acei agenți producători de cancer te înșeli.Toate E-rile sunt suspectate de așa ceva in afara rosului de sfecla roșie.Iar E-uri sunt si in băuturi, si in patiserie, si in medicamente. Daca bine am înțeles din acest Studiu China e posibil ca fiecare dintre noi, oamenii care am fost contaminați, sa murim de cancer chiar daca unii la o vârstă mai tânără, iar alții la peste 80 de ani.
Dar acest studiu s-a făcut cu privire la toate bolile nu numai a cancerului.Si concluzia este ca proteina animala si grăsimea animala,hidrati de carbon rafinati sunt cele mai vinovate de toate bolile, boli de inima, diabet,cancere de san,prostata,intestin gros,colon si rect, boli autoimune, boli de oase, rinichi, ochi si creier (dementa si Alzheimer.) Părerea mea este ca este important pentru noi sa citim tocmai ceea ce se căuta sa se ascundă.Eu am hotărât in ceea ce ma privește.Nu consum carne de 22 de ani si nu consum lapte, produse lactate de 12 ani. Si sunt mult mai sanatoasa, comparativ cu perioada dinainte de a deveni vegetariana total.
Total paranoică...
Îmi pare rău că mi-am pierdut timpul pe o paranoica.