| TheStrategist a întrebat:

De ce sunt considerați ciudați cei care stau mai mult singuri decât cu alte persoane? Mă refer mai exact la introvertiți, cei care ne petrecem timpul mai mult citind sau gândindu-ne la tot felul de lucruri științifice sau filozofice.

Răspuns Câştigător
| microsedd a răspuns:

Pentru ca introvertiții sunt o minoritate a societății și nu sunt la fel de vocali ca si extrovertiții. Uită-te la negri, hispanici, asiatici, sau lgbt si ei sunt vazuti in anumite societăți ca fiind ciudați dar oameni sunt si ei la fel ca restul si printre ei bineînțeles ca sunt introvertiți si extrovertiți și probabil ca și acolo introvertiții sun văzuți ca un pic "ciudați" tot așa fiindcă nu sunt la fel de vocali si de bine reprezentați ca cei extrovertiți și practi ajung sa fie o minoritate într-o altă minoritate dar asta nu înseamnă ca e normal e numai altfel decât sunt majoritatea.
Multe lucruri faine au fost date societății de introvertiți așa că nu trebuie să fie tratați diferit ci mai degrabă cu respect.
Baftă!

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca in general oamenii aleg sa faca ce le e mai usor, din lene probabil.

Adica daca te-as pune sa alegi intre a merge la o bere si a sta sa citesti cateva pagini dintr-un material stiintific sau din Platon/sa stai o ora sa te gandesti la o problema serioasa, tu, instinctiv (nu rational), ce ai alege?

E mai usor sa alegi instinctiv decat rational. E mai la indemana.

Ii considera dubiosi in primul rand pentru ca nu-s ca ei. Orice om care nu e ca noi insine e ciudat (in principiu).

"Ciudat" e un participiu happy Vine de la a-i fi ciuda. Le e ciuda pe ei, ca au ceva mai mult decat ei.

| cosmogirl a răspuns:

Si mie mi se par ciudati extrovertitii so i don't care.

| TheStrategist explică (pentru cosmogirl):

Same laughing

| TheStrategist explică (pentru anonim_4396):

Eu personal aș alege să citesc ceva științific pentru că mă pasionează subiectul și la alcool am renunțat. Dar ai dreptate, oamenii vor alege ce e mai ușor pentru ei.

| NeverGonnaLetYouDown a răspuns:

NPC-uri, n-ai ce le face. Aparent multi dintre acestie "normies" nu suporta sa-si asculte propriile ganduri( asta daca au asa ceva, deoarece exista studii care atesta ca unele persoane nici macar n-au parte de monolog interior) si sa petreaca timp in mintea lor. Normal as zice ca nu ar trebui sa-i bagi in seama, insa ii mai usor de spus decat de facut. E dificil sa nu te lasi ranit de vorbele lor batjocoritoare si barfele ipocrite, mai ales cand ai si tu insecuritatile tale cu care te lupti( care-s 90% din cazuri provocate chiar de teapa lor de oameni)...
Oricum, hai sa revenim la intrebarea ta. Pai, ei au impresia ca fiecare persoana din existenta ar trebui sa adere la "idealul" lor de viata( in cazul multora, o deziluzie impusa de cei din jurul lor, care si ei la randul lor au fost spalati pe creier). Stii tu, sa fii sociabil cu toti si toate( small talk bs), sa te implici in activitati "cool"( cluburi, party-uri, nevoia constanta de a fi in cautarea unui partener, spart samanta cu gasca in fata blocului, etc), si asa mai departe. Deci, cine nu intruneste un stil de viata "outgoing" reprezinta o enigma pentru ei, o persoana "fara viata". Pur si simplu n-ai ce le face, indivizii de genul sunt in continua cautare de aprobare sociala.

| Frank51 a răspuns:

Și extrovertiții citesc și se gândesc la chestii științifice, sunt considerați ciudați doar dacă se comportă ciudat în societate, altfel nu știe nimeni că ești extro sau intr-o sau gay sau lgbt.

| RAY a răspuns:

In România ești criticat, judecat, văzut ciudat pentru absolut orice, un popor plin de răutate, ura, venin, si aia introvertiți fac pe extrovertiți maimuțe oligofrene si invers, romani se urăsc intre ei cel mai mult.

Sper ca facturile o sa va mai calmeze, jesus ce vezi prin comentări pe tik tok, Youtube.

| RAY a răspuns (pentru Frank51):

Si tu ești ciudat ca ai mașina in alb negru, ai rămas prin ani 1800.

deci de judecat, criticat e usor

| TheStrategist explică (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Sunt de acord cu tine

| Frank51 a răspuns (pentru RAY):

Nu e nimic rău în a fi ciudat. Nu ai înțeles ideea mea, vorbeam de ceva atipic, ieșit din comun(gen să te uiți ciudat la oameni și să îi sperii), e logic că vei fi judecat, dar nu trebuie să-ți pese.

| TheStrategist explică (pentru Frank51):

Și ei citesc și se gândesc la chestii științifice, nu zic nu. Doar că un introvertit are mai mult timp să facă lucrurile astea, deoarece în general nu merge la petreceri sau să spargă semințe în fața blocului cu gașca.
Și cum adică "sunt considerați ciudați doar dacă se comportă ciudat în societate"? Cum ai defini comportamentul ciudat în societate?

| Frank51 a răspuns (pentru TheStrategist):

În primul rând, hai să nu băgăm toți oamenii în cele 2 tabere, există mii de varietăți ale celor 2 personalități. Problema nu este dacă ești intr-o sau extrovertit, ci dacă ai un comportament atipic, repulsiv, (te uiți urât, nu menții contact vizual, faci mișcări ciudate, vorbești aiurea și prea mult), eu personal nu suport oamenii de genul, nu au un vibe bun.

Ideea mea a fost aceeași de la început, nu contează cum ești, ci doar să ai un vibe okish.

| TheStrategist explică (pentru Frank51):

Acum am înțeles ce vrei să spui. Pun astfel de întrebări ca să aflu noi puncte de vedere, pentru că sunt de părere că de la oricine e măcar un lucru de învățat.

| RAY a răspuns (pentru Frank51):

Glumeam Mann